Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.

Czy beacon stoji swobodnie czy trzeba wykopać go bombą
Trzeba rzucić bombe żeby pojawił się beacon 62%  62%  [38]
Nie trzeba rzucać bomby, a finder tylko informuję że statek stoji w okolicy 11%  11%  [7]
Spadaj Kurt ty nobie głupi nie masz o co się kłócić. i to i to jest ZŁE :) 26%  26%  [16]
Razem głosów : 61
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 25 Mar 2008, 02:15 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 556
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
(pierwszy raz robię ankietę, nie bluzgać jakby coś nie działało)

Dzisiaj na TSie pokłóciłem się o to z kolegami ;P
Zastanawiam się tylko jak wy myślicie:
1. czy robota trzeba wykopać spod ziemi poprzez rzucenie bomby (tzn. że pojawia się w trakcie rzucenia bomby)
2. czy też robot leży sobie swobodnie na ziemi i jest statkiem szpiegowskim i można go znaleźć przez farta w losowym miejscu na mapie, a finder tylko ułatwia sprawę znalezienia go, czyli że finder sam w sobie nie jest "konieczny" do znalezienia robota.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Mar 2008, 02:36 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Posty: 382
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Tomasz Soltys Mud
jedynie mozna znalezc jak sie zuci bombe/sonde. a statki tak jak biegasz mozesz znalezc bo jakis noob nie wiedzial co mu sie na finderze pojawilo i nie odkryl tego.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Mar 2008, 02:41 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 556
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
no ja też tak uważam ale nie wiem jak inni. zresztą pewnie opcja 3 będzie najczęściej wybrana w ankiecie :P


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Mar 2008, 02:56 
Mediocre
Dołączenie:
Lipiec 2005
Posty: 92
HP: 168
Opcja 2, nie trzeba rzucać bomby/sondy, potwierdzone przeze mnie bo znalazłem raz nie rzucając i przez kolegę który miał na tyle szczęścia ze znalazł 3 razy nie kopiąc.
ps. to było przynajmniej 2 vu temu, być może się pozmieniało.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Mar 2008, 04:19 
Newbie
Dołączenie:
Marzec 2008
Posty: 6
HP: 88
Normalnie wygląda to tak, że w czasie wykopek pojawia sie na finderze niezidentyfikowany sygnał i to jest ta sonda, której bronią drony. Czasem udaje się go znaleźc bez minigu, gdyż zdarza się, że drony zaciupią pierwszego znalazcę i czekają na następnego chętnego. Na forum jest zresztą opis przebiegu beacon'u => opis


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Mar 2008, 08:10 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posty: 1880
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Martin tyle hp masz a takie pierdoły gadasz. Jak znalazłeś to znaczy ze pierwszego właściciela wcieło bo był za duzym nubem :) A potem ty sie napatoczyles i zgarnales bekonika ;)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Mar 2008, 09:12 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Posty: 266
HP: 149
Society: DASK
Nick w grze: Slawek Buzz Buzzard
Prosta piłka - znajdziesz niczyjego bekona - to walnij najpierw bombke i sprawdz czy go finder złapie


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Mar 2008, 09:40 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Posty: 577
HP: 0
Nick w grze: Eol
buzz napisał(a):
Prosta piłka - znajdziesz niczyjego bekona - to walnij najpierw bombke i sprawdz czy go finder złapie

Nie złapie, kopałem już obok statku.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Mar 2008, 10:27 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Posty: 680
HP: 0
Society: FoFW
Aby statek się pojawił ktoś musi strzelić bombkę, aczkolwiek niekoniecznie osoba, która nacisnęła guzik.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Mar 2008, 13:54 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 580
HP: 0
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
Warto dodać, że beacona mozna namierzyc tylko na Amatherze lub Eudorii. Na CND lub CP (tam w ogole nie da sie rzucic sondy lub bomby teraz) jest to niemozliwe.

Ale tak jak ktos pisał - nasz wykrywacz złapie sygnal statku robotow tylko z rzuconej przez nas samych sondy lub bomby. Co oczywiscie nie wyklucza tego, że "wizualnie" znajdziecie statek nie ruszony przez "pierwszego" znalazce.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Mar 2008, 15:14 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Statek robotów jest generowany przez osobą rzucającą sondę/bombę.
Znaleziony i "zlootowany" może być przez każdego.
I tak jak ktoś wcześniej napisał - wystarczy po namierzeniu statku
rzucić sondę/bombę ponownie a finder już go nie wykryje.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Mar 2008, 15:49 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posty: 1880
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Dobra a teraz Kurt mow kto na TS byl takim nubem i uwazał inaczej :P


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Mar 2008, 16:28 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 249
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Osobiście znalazłem już około 10 statków z czego 4 bez findera. Mozna sobie to tłumaczyć tym że jakiś newbie nie wiedział o co chodzi ale sądząc po miejscach w których znajdowałem te statki to jest to mało prawdopodobne ze względu na fakt iż kręcą się tam takie moby że żaden newbie nie próbowałby tam kopać. Pozatym trzebaby być nie lada idiotą żeby nie pobiec za strzałką na finderze... Jeśli koniecznie musi być rzucona bomba to czekam na dowód.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Mar 2008, 17:04 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 556
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
Dawid19791 napisał(a):
Mozna sobie to tłumaczyć tym że jakiś newbie nie wiedział o co chodzi ale sądząc po miejscach w których znajdowałem te statki to jest to mało prawdopodobne ze względu na fakt iż kręcą się tam takie moby że żaden newbie nie próbowałby tam kopać.


heh, to zależy od mentalności "nuba". Przecież nie każdy myśli tak jak napisałeś, czemu miałby bać się kopać? Przecież czym większe ryzyko tym większa szansa na hofa.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Mar 2008, 20:00 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 124
HP: 0
Nick w grze: Krzysztof
Bąba lub sąda musi byc rzucona na 100%. Wiem ponieważ kiedyś podczas wykopek
wracałem do statku dokładnie tą samą drogą którą szedłem wcześniej.Raczej nie możliwe
żebym go nie zauważył wcześniej.

Dodam że wszystkie statki jakie znalazłem były po rzucie bąby lub sądy.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Mar 2008, 20:52 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
Posty: 133
HP: 104
Krzysztof napisał(a):
Bąba lub sąda musi byc rzucona na 100%. Wiem ponieważ kiedyś podczas wykopek
wracałem do statku dokładnie tą samą drogą którą szedłem wcześniej.Raczej nie możliwe
żebym go nie zauważył wcześniej.

Dodam że wszystkie statki jakie znalazłem były po rzucie bąby lub sądy.


Przestań bo oczy bolą. Sexiego i tak nie prześcigniesz.

Przecież to oczywiste że wymagana jest akcja, a konkretnie koszt. Za darmo by dawali? to nie sweat :)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Mar 2008, 18:12 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 556
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
dziwne to co piszesz Widziu

by the way szkoda, bo myślałem że będzie to bardziej kontrowersyjny temat ze skłonnościami do flejma


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Mar 2008, 19:56 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posty: 1880
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
HAHAH :D

Temat jest zbyt prostacki :P pewnie wina jego autora :D


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Mar 2008, 20:58 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 156
HP: 0
Nick w grze: dmochu
ateush napisał(a):
Statek robotów jest generowany przez osobą rzucającą sondę/bombę.
Znaleziony i "zlootowany" może być przez każdego.
I tak jak ktoś wcześniej napisał - wystarczy po namierzeniu statku
rzucić sondę/bombę ponownie a finder już go nie wykryje.

zgadzam sie z ta wypowiedzia 2 razy tego samego statku na findera sie nie zlapie nawet gdy znalazles of-m a pozniej rzuciles wiertelko !sprawdzone osobiscie!


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2008, 10:29 
Newbie
Dołączenie:
Marzec 2008
Posty: 6
HP: 0
Society: DASK
Osobiscie mialem sytuacje ,ze natknalem sie na bekona bez pomocy findera na landzie poltropii, nie wiem czy moze jakis noob go "wygenerowal"rzucajac bombke czy sonde i nie dal rady zabic dronkow:P czy moze mial pecha i Disconnect go dopadl, w kazdym razie twierdze ,ze bekon pojawia sie tak jak owoce czy kamyki i czeka na swojego znalazce a finder zwieksza szanse jego znalezienia


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2008, 13:18 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Posty: 680
HP: 0
Society: FoFW
Larsss to może spytaj bardziej doświadczonych kolegów z DASKU to ci wytłumaczą że jesteś w błędzie.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2008, 16:31 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2167
HP: 0
Society: Poltropia
larsss napisał(a):
Osobiscie mialem sytuacje ,ze natknalem sie na bekona bez pomocy findera na landzie poltropii, nie wiem czy moze jakis noob go "wygenerowal"rzucajac bombke czy sonde i nie dal rady zabic dronkow:P czy moze mial pecha i Disconnect go dopadl, [...]


nie, zostawiamy je w ramach promocji landu :)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Mar 2008, 07:52 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Posty: 636
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
larsss napisał(a):
w kazdym razie twierdze ,ze bekon pojawia sie tak jak owoce czy kamyki i czeka na swojego znalazce a finder zwieksza szanse jego znalezienia


huh MA az takie hojne nie jest zeby rozdawac bekony za darmo :P Kamyki i owoce wartosc w tt maja 1pec/1k czyli nic sie im nie stanie jak ludzie beda to zbierac :P. A tu masz 50 PED w samym tt :P a jak beka jeszcze wpadnie to wiecej ;) :P.

Trzeba rzucic sonde/bombe zeby statek sie pojawil :P.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Kwi 2008, 17:59 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posty: 626
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Bomba jest potrzebna aby statek się pojawił. Wiele osób jednak nie wie co zrobić kiedy
pojawia się "Strange signal has been picked up". Pamiętam jak kiedyś jeden z dosyć doświadczonych polskich graczy zapytał mnie co robić bo mu coś dziwnego na finderze pokazało. :)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2008, 06:38 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 249
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Nadal czekam na DOWÓD od tych którzy twierdzą że potrzebna jest bomba/sonda. Fakt jest taki, że statki można znaleźć bez findera, a przy jednym z nich nawet czekałem kilkanaście minut i patrzyłem czy się ktoś pojawi. Oczywiście nikogo nie zobaczyłem. Co prawda nie jest to jednoznaczny dowód na potwierdzenie mojej teorii, ale napewno jest lepszy niż argumenty przedstawione przez zwolenników przeciwnej teorii.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Kwi 2008, 09:07 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Posty: 680
HP: 0
Society: FoFW
Dowodem jest fakt że MindArk nie daje nic za darmo - wszystkie rzeczy które możesz znaleźć w EU bez wkładu finansowego (nawet w postaci decay'u), jak wspomniał Michałpypek, posiadają wartość 0,00 (1 pec za 1000 szt.), toteż otrzymanie statku o gwarantowanej wartości 50 ped musi być wygenerowane wkładem finansowym, koniec kropka.
Jeśli logiczne myślenie jest ci obce, to żaden dowód cie nie przekona.
Temat zamykam coby uniknąć szyderczych postów.


Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso