Odpowiedz

Jakie wymagania spełnia wasz PC ?
Minimum System Requirements 20%  20%  [28]
Recommended System Requirements 33%  33%  [45]
Optimal System Requirements 47%  47%  [64]
Razem głosów : 137
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 15 Gru 2007, 19:26 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 1485
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Pytanie techniczne dotyczące komputerów, jestem ciekaw a propo kompów a wymagań EU, ile osób gra na jakim sprzęcie, zatem ... głosujmy !

:lol:

Cytuj:
Minimum System Requirements
* Windows 2000 or later.*
* 512 MB RAM.
* 1.7 GHz Intel P4, AMD Athlon XP 1700+.
* NVIDIA GeForce FX series or higher, ATI Radeon R300 Series, (96xx or higher.).**
* Latest NVIDIA driver - Get it here. Latest ATI driver - Get it here.
* Direct X compatible sound device.
* 3 GB of free Hard Drive space.
* Direct X version 9.0C.
* Broadband internet connection (ADSL or better).



Cytuj:
Recommended System Requirements
* Windows XP*.
* 1024 MB RAM.
* 2.8 GHz Intel P4, AMD Athlon XP 2800+.
* NVIDIA 6600 series or higher, ATI Radeon R 420 Series, (X800 or higher).**
* Latest NVIDIA driver - Get it here. Latest ATI driver - Get it here.
* Direct X compatible sound device.
* 3 GB of free Hard drive space.
* Direct X version 9.0C.
* Broadband internet connection (ADSL or better).



Cytuj:
Optimal System Requirements
* Windows XP*.
* 2048 MB RAM.
* Intel Pentium D/Core duo, AMD Athlon 64 X2 Series or better.
* GeForce 7800 Series or higher, ATI Radeon R 520 Series (XT 1800 or higher).**
* Latest NVIDIA driver - Get it here. Latest ATI driver - Get it here.
* Direct X compatible sound device.
* 3 GB of free Hard drive space.
* Direct X version 9.0C.
* Broad band internet connection(ADSL or better).


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Gru 2007, 20:24 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 828
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
nawet nie moge wpisac minimum

radeon 9250 lub teraz gf 2 100/200 ,
Ram 1024 Mb ale sd
athlon 1500 +
windows XP wersja norweska :=)
lacze mnie ratuje , oraz ze na dysku nic nie mam

JC


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Gru 2007, 20:58 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Posty: 706
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
Pentium 4 HT 3,0Ghz
1.5GB ram 400Mhz
Radek 9550 x1050 series
XP
internet 5Mb/s


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Gru 2007, 19:38 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Posty: 97
HP: 106
Society: Blood & Sand
Nick w grze: Johny Harnas Beegood
Radeon 9550
Sempron 3000+
2x512 MB DDR RAM


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Gru 2007, 01:16 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Posty: 919
HP: 110
Mogli by w końcu ruszyć MAC'a i Linuxa - tak BTW.

1.46GHz Intel + Intel 945+1GB RAM współdzielony. Niestety grafika nie daje szans na granie poza budynkami (nie widać avatarów i mobów).


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Gru 2007, 06:34 
Mediocre
Dołączenie:
Listopad 2006
Posty: 79
HP: 0
Nick w grze: Cedrak Bobi Ziom
Intel Core Duo 2,33 (4mb), 2GB ram, Geforce 8600...


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Gru 2007, 07:54 
Mediocre
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 74
HP: 93
Society: Wolny Człowiek
Nick w grze: Maddox Lantra
GF 8600 GT
AMD 4600 X2
2 X 1 Gb Ram


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Gru 2007, 16:34 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 33
HP: 140
Society: Kingsajz
Pentium 4 3.2 Ghz
2GB ram
GF 6600 GT

narazie sprzęt się wyrabia w EU.

nawet można w Crysis na low pograć :D


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Gru 2007, 16:58 
Poor
Dołączenie:
Grudzień 2006
Posty: 34
HP: 96
Society: Freelancer
Nick w grze: Hardin Hard Finnegan
Core 2 Duo 2.66 ghz
dual 2x 1 gb ddr2 800 mhz
Asus GF 8800GT 512 mb

edit:
wszyscy pisza o cryisie to tez napisze. na high i aa x4 smiga pieknie. na aax8 juz ma ciezko czasami. niestety pod xp nie da sie wlaczyc very high to nie wiem jak tam :P


Ostatnio edytowany przez Hard, 17 Gru 2007, 18:56, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Gru 2007, 17:01 
Mediocre
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 74
HP: 93
Society: Wolny Człowiek
Nick w grze: Maddox Lantra
no u mnie Crisis też na low tylko dział jakoś tak...:-)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Gru 2007, 18:20 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Posty: 269
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Andrew Naturek Naturat
AMD Athlon 2800+
DDR 1GB
Gainward Geforce 7900gs bliss (agp)
łącze netii 512kb/s

EU śmiga ale crysisa sie boje ;)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Gru 2007, 18:51 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Posty: 512
HP: 0
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
C2d 2x2.66
2x1GB ram
GeForce 7600GS 256MB (sucks:/)

Eu smiga, crysis chodzi na low.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Gru 2007, 19:20 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posty: 626
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Intel Core Duo 1,7 GHz
GF 8500 GT 256 MB (podobno ten 8500 to jakiś burak)
DDR 1GB

EU śmiga
Cry nie próbowalem


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Gru 2007, 19:12 
Poor
Dołączenie:
Grudzień 2005
Posty: 33
HP: 112
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Mariusz Maniek Mankowy
lapek Celeron 530 (1.73Ghz)
1 GB ramu
grafa X3100

czasem zdrowo zamula.
ale daje radę :twisted:


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Gru 2007, 20:16 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Posty: 79
HP: 143
Society: RED LEGION
Tryb VERY HIGH w crysis można włączyć pod XP bez większego problemu
Jak ktoś był by zainteresowany to mogę wyłuszczyć jak to zrobić.
Wydajność spada ale można zobaczyć jak by to wyglądało pod DX10


Profil Offline
PostWysłany: 19 Gru 2007, 20:46 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)


Ostatnio edytowany przez Level 01 Sty 2008, 20:05, edytowano w sumie 2 razy

Nie podano
PostWysłany: 19 Gru 2007, 23:28 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Posty: 79
HP: 143
Society: RED LEGION
Ja znam inny sposób (trudniejszy). Trzeba pozmieniać parametry we wszytkich plikach z katalogu CVarGroups .
Pograć nawet sie da ale to raczej w ramach eksperymentu.
Przeszedłem około 4 zadania w tym trybie przy rozdziałce 1280x1024
Oczywiście bez aa.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Gru 2007, 01:21 
Newbie
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 2
HP: 115
Society: ED
Nick w grze: Justin MADSTORM Starlight
* Win XP
* 704 MB RAM.
* 1.7 GHz Intel Celeron
* TI Radeon 9000 Mobility
* Direct X version 9.0C.
* 1Mb lacze

kaszana...wbiegam w trawe - 3 klatki na sekunde, podobnie w Twin i PA w godzinach szczytu, najgorsze sa tez MAlle :( a i po CH te banki takie duze! :(


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Gru 2007, 15:49 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Posty: 1842
HP: 222
ello,

mój sprzęt:

MB: ASUS P5K-E/WiFi AP
CPU: intel Q6600 @ 2.4Ghz
RAM: 2x 1GB Kingston HyperX @ 800Mhz CL5
GPU: Gigabyte GF8800GTX 768MB
HDD: 2x Seagate 250GB (1 talerz, 16MB) @ RAID0

2Mbps Neostrada

no i :D mam lagi jak każdy ale przynajmniej nie sprzętowe :P

Pozdrawiam.


Profil Offline
PostWysłany: 20 Gru 2007, 16:00 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)


Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 20:04, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysłany: 20 Gru 2007, 17:09 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Posty: 1842
HP: 222
a ty lvl jak zwykle nie mogłeś powstrzymać sie od komentarza :P (wiem lubisz nabijać posty :D) hahaha


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Gru 2007, 19:56 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 1485
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
XII napisał(a):
a ty lvl jak zwykle nie mogłeś powstrzymać sie od komentarza :P (wiem lubisz nabijać posty :D) hahaha


bo lvl to nub, to wszystko wyjaśnia


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Gru 2007, 00:54 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 325
HP: 121
Society: Kingsajz
Sempron 2200+ ('Thoroughbred A/B' )
Ram 512(od mojej dziewczyny ;) ) + 256 od mojej kuzynki :D
Radeon 9550


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Gru 2007, 14:14 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Posty: 205
HP: 0
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
HP nc6000, wersja z grafiką Radeon9600 64MB VRAM. Procesor... Zmienialem chyba na 1.7GHz Centrino (Pentium M), ram ciagle 512MB, dysk 80GB 7200RPM, Western Digital.
Czyli generalnie ledwie spelnia minimalne wymagania. Ale na laczu 8mbps jakos daje rade. Tnie troche na Ametherze i CND. Po ostatnim mini VU musialem ustawic opcje grafiki na najwyzsze, zeby widziec tekstury i nie ktore kolory. Na razie ciagnie, zmieniac mi sie nie chce ale powoli mysle, co by kupic, bo potrzebuje dwoch nowych kompow.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Sty 2008, 14:08 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Posty: 187
HP: 0
Tylko środeczek - Pentium IV 3.2 Ghz, GeForce 6600 128 MB, 1024 RAM, Neo 1024 kb/s. Aż się boję co to będzie po CryEngine.

Pozdrawiam.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2008, 08:35 
Weak
Dołączenie:
Marzec 2008
Posty: 62
HP: 110
Society: Demony Wojny
Nick w grze: padrem padrem underworld2
Celeron 2,8
2048 Ram
Radeon 9600
80 Gb Sata


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lip 2008, 10:35 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
Posty: 230
HP: 122
Society: www.*****
Nick w grze: TytanickPL
U mnie narazie EU działa na max ustawieniach przy rozdzielce 1600x1200
(vSync włączony i mam non stop 60FPS - tyle ile monitor ma odświerzania)
Aczkolwiek np w crysisie to mam na max wszystko ale musze wylaczyc Shadowy(zresztą po co komu cienie :-P)

- Core 2 Duo e4300 1,8GHz@ podkrecony na 3.0GHz
- Galaxy Geforce 8800GT
- DDR II A-Data 4GB
- Dysk Samsung SpinPoint 300GB
- Zasilacz BeQuiet - Straight Power 500W
- Windows XP (oryginalny z politechniki :-)
- Monitorek Samsung SyncMaster 204B (20' cali 4:3)
- Klawiatura+Mysz Logitech MX3200
- Drukarki i mikrofonu chyba nie muszę podawać :-P


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lip 2008, 14:11 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Posty: 28
HP: 0
Nick w grze: Gush
AMD XP 2500
1GB ram
120GB HD
Monitor iiyama 19" LCD
Sapphire HD 3850 AGP - gówniane stery :(


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Wrz 2008, 12:11 
Weak
Dołączenie:
Styczeń 2007
Posty: 48
HP: 0
Duchu trochę odbiegam od Twojego optimal ale i tak się w nie łapię. Gram na MAX detalach i w 1280x1024 cały czas i nigdy nie krzaczy:

AMD Athlon 3500+ AM2
Asus M2N-e
2GB RAM 668 MHz
GeForce 7600 GT Gigabyte 256 MB RAM
Monitor LG 1770HQ-BF LCD
SAMSUNG 160GB 7200rpm 2mb cache

Takie cos mam i chodzi jak złotko :)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Wrz 2008, 08:56 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 21
HP: 0
Heja,

Gram przewaznie na moim ukochanym lapku IBM T41 :) Jak na razie jeszcze da sie zalogowac... Zreszta lapka kupowalem z mysla o mozliwosci logowania do PE :> Dlatego tez EU i CryEngine nie jest mi do szczescia potrzebne :) Ale marzy mi sie IBM T61...

Obecnie:
ATI MOBILITY RADEON 7500
1 GB RAM
Pentium M 1600
LCD max 1024x768 :>

Awatary sa cale szare, wiekszosc przedmiotow tez :) - brak ktorejs wersji shadera, czy co tam innego. Ogolnie gra sie normalnie i super wygodnie :)

F.E.A.R sie nie instaluje... :> Tzn. instaluje ale nie odpala.

A w biurze mam jakis lepszy PC i dzieki temu moge podziwiac Eudorie w pelnej krasie :)
Powinien spokojnie starczyc na CryEngine chociaz ma juz kilka lat.

O.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Gru 2008, 21:49 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Posty: 919
HP: 110
Reanimacja tematu.

No i mamy blisko 1.5 roku od zapowiedzi CRYengine2 (lipiec 2007)

Jak na razie chyba nic nie słychać na temat konkretnych dat wprowadzenia, wymagań sprzętowych itp. No a mikołaj za pasem - Czyli H. Mogli by przynajmniej podać jakieś minimalne wymagania sprzętowe, żeby nie władować się w jakiś kanał. :(


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Gru 2008, 22:02 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Posty: 1328
HP: 0
abyss napisał(a):
Reanimacja tematu.

No i mamy blisko 1.5 roku od zapowiedzi CRYengine2 (lipiec 2007)

Jak na razie chyba nic nie słychać na temat konkretnych dat wprowadzenia, wymagań sprzętowych itp. No a mikołaj za pasem - Czyli H. Mogli by przynajmniej podać jakieś minimalne wymagania sprzętowe, żeby nie władować się w jakiś kanał. :(

data wprowadzenia była podana...marzec/kwiecień 2009 ale to nie są oficjalne jeszcze dane bo może się zdarzyć, że w lutym usłyszymy: czerwiec/lipiec 2009

a co do wymagań...CryEngine 2.0 od czasu wydania Crysisa został podobno dopracowany, nie pamiętam gdzie o tym czytałem. na teraz można stwierdzić, że dobrym odnośnikiem byłby Crysis Warhead.


Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso