Odpowiedz

Co myślisz o handlowaniu PEDami na forum?
To dobre rozwiÄ…znie 84%  84%  [74]
Nie powinno istnieć 16%  16%  [14]
Razem głosów : 88
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 00:37 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
Co o tym myślicie? Parę punktów za i przeciw (imho)

PLUSY

+w razie sprzedaży PEDów nie trzeba czekać paru miesięcy na reakcję MA

+PEDy kosztują taniej przy kupnie od gracza, niż przy wymianie oficjalną drogą

----------------------------------------------------------------------------------------------------
MINUSY

- Handel PEDami łamie EULA (i tutaj w stronę admina: pisałeś w temacie "konkursowo-figurkowym" :
Ateush napisał(a):
Chodzi o to aby pokazać min. Marco, że nie sprzedajemy tych figurek i nie chcemy zarabiać na prezentach. Może to w przyszłości zaowocować różnymi gadżetami dla użytkowników forum od MA.

Tyle, że jeśli m.in Marco zobaczy takie łamanie EULA na jedynym liczącym się forum o EU w polsce, to raczej wątpię, żeby sponsorował jakieś prezenty w przyszłości...
-Każdy może na forum sprzedać PEDY, nie ma żadnej metody weryfikacji (czyli np może to być scammer który wcześniej wyczyścił komuś konto)
-Sprzedawanie PEDów inną metodą niż oficjalną prowadzi do "udupienia tej gry" (więcej o tym w tym poście: http://www.entropiauniverse.pl/viewtopi ... 2470#52470

+/- I tutaj dodanie do wad czy zalet zależy od gracza - różne są opinie:
Głównymi sprzedającymi są resellerzy którzy nie robią w tej grze nic innego, oprócz stania przy aukcji i powiększania wartości przedmiotów.Nie oszukujmy się, ludzie którzy trafili porządnego HoFa rzadko kiedy wyprzedają nadwyżkę PEDów...A już na palcach jednej ręki można policzyć ludzi którzy sprzedają swoje PEDY, bo mają nadwyżki bo paru latach grania...Doszło nawet na forum do resselerstwa PEDami, czyli ludzie kupowali za 25 zł 100 PED, a sprzedawali je później za 26zł...

Głosujcie - ciekawe jak rozłożą się głosy. Tylko proszę handlarzy PEDami o niezakładanie dodatkowych kont :twisted: I błagam: nie bierzcie przy głosowaniu pod uwagę własnych odczuć względem MA po ostatnim VU. Po prostu, co sądzicie o handlowaniu PEDami na forum...

edit: parę zdan, nie mających związku z postem (ami) poniżej...

Ostatnio edytowany przez Skanerin 13 Paź 2007, 01:11, edytowano w sumie 4 razy

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 00:50 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 21:13, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 06:54 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 0
Society: EF.pl
Zaglosowalem na tak, czyli powinny byc sprzedawane na forum. Nudzi Ci sie chyba Skanerin zakladajac takie ankiety...

1. Czy Ty naprawde myslisz, ze Marco zwroci kiedykolwiek uwage na to forum?, skoro nie potrafi poczytac EF co jakis czas i zlewa na to co ludzie pisza. Predzej ta gra upadnie niz Marco wpadnie do nas na forum.
2. Pomysl o ludziach, ktorzy nie maja karty kredytowej i nie moga szybko wplacic do MA pieniedzy.
3. Blokujac sprzedaz PEDow na forum nie zwalczy sie resellerki, bo resellery beda po prostu wyplacac przez MA. Znam jednego polskiego resellera, ktory nie sprzedaje PEDow a wyplaca je przez MA.
4. Blokujac sprzedaz PEDow i tak nic nie zdzialasz, bo ktos kto juz kilka razy kupowal PEDy to ma jakies kontakty zachowane, utrudni tylko dostep do nich.
5. Czasami potrzeba PEDow na wczoraj i wtedy zostaje tylko kupno przez forum.
6. Przy kosztach gry, ktos kto nie ma lucka tracilby wiecej PLNow a co za tym idzie przemyslal by po raz kolejny czy warta grac. 24zl to nie 32 + prowizja.
7. To, ze Ty nigdy nie kupowales bo masz lucka nie znaczy, ze wszyscy maja.
8. Co Ci to przeszkadza?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 07:42 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
coldzik napisał(a):
Zaglosowalem na tak, czyli powinny byc sprzedawane na forum. Nudzi Ci sie chyba Skanerin zakladajac takie ankiety...

Dude, a tobie się chyba nudzi płodząc coś takiego zamiast po prostu kliknąć w ankiecie... Podałem argumenty zarówno na plus (które zresztą powtórzyłeś w swoim poście)jak i minus, ale ok, odpowiem ci:

coldzik napisał(a):
1. Czy Ty naprawde myslisz, ze Marco zwroci kiedykolwiek uwage na to forum?, skoro nie potrafi poczytac EF co jakis czas i zlewa na to co ludzie pisza. Predzej ta gra upadnie niz Marco wpadnie do nas na forum.

Gdyby tak jak pisze Ateush miała się nawiązać JAKAKOLWIEK współpraca o jakiej mówi (to w okienku z napisem "ateush napisał" to jego słowa btw ;o), to jest cień szansy, że ktoś z MA zwróciłby uwagę na temat. To w sumie nie mój interes, co nie zmienia faktu, że jest to argument przeciw.

Cytuj:
2. Pomysl o ludziach, ktorzy nie maja karty kredytowej i nie moga szybko wplacic do MA pieniedzy.

Pomyślałem. MA też...

coldzik napisał(a):
3. Blokujac sprzedaz PEDow na forum nie zwalczy sie resellerki, bo resellery beda po prostu wyplacac przez MA. Znam jednego polskiego resellera, ktory nie sprzedaje PEDow a wyplaca je przez MA.
]

To ma być argument za tym, żeby handlować PEDami na jedynym polskim forum o grze? lol

coldzik napisał(a):
4. Blokujac sprzedaz PEDow i tak nic nie zdzialasz, bo ktos kto juz kilka razy kupowal PEDy to ma jakies kontakty zachowane, utrudni tylko dostep do nich.

Po 1 i najważniejsze - ja nie chcę nic zdziałać. Po prostu jestem ciekaw zdania. Jakbym chciał coś zdziałać to bym postem z samymi minusami bombardował Ateusha ;0.

coldzik napisał(a):

Mi czasami potrzeba piwa o 3 rano. A sklep zamknięty i wtedy zostaje tylko włam(włam=łamanie prawa=łamanie EULA)

coldzik napisał(a):
6. Przy kosztach gry, ktos kto nie ma lucka tracilby wiecej PLNow a co za tym idzie przemyslal by po raz kolejny czy warta grac. 24zl to nie 32 + prowizja.

Jakbyś nie zauważył, to napisałem mniej więcej to samo w pierwszym poście jako argument ZA... ;0

coldzik napisał(a):

Tiaaaa....mam lucka jak...normalnie... Hof Lista codziennie moja. Poza tym chcę go tylko dla siebie, więc nie chcę żeby ludzie kupowali PEDy od innych, żebym tylko ja mógł grać...lol, stary...co ty pie#%&$? :lol:
coldzik napisał(a):

8. Co Ci to przeszkadza?

Równie dobrze mógłbym zapytać: a co ci przeszkadza założony przeze mnie temat? :P

Btw, dla uściślenia:
Zagłosowałem na opcje drugą, bo mierzi mnie tak jawne łamanie EULA na jedynym polskim serwisie o EU (i nie jest to "drobne wykroczenie" - za coś takiego MA daje bana na dzień dobry). Ja rozumiem, że "taniej, szybciej, przyjemniej - a że nielegalnie? Co z tego...". I tu zagadka - jaka to mentalność? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 08:35 
Newbie
Dołączenie:
Czerwiec 2007
HP: 89
Society: Czarne Smoki
coldzik napisał(a):

8. Co Ci to przeszkadza?

PodpisujÄ™ siÄ™ pod tym

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 08:36 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
To ja podpisuję się 2 raz pod tym co napisałem wyżej ;0

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 09:16 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Poltropia
Skanerin napisał(a):
- Handel PEDami łamie EULA (i tutaj w stronę admina: pisałeś w temacie "konkursowo-figurkowym" :

Tyle, że jeśli m.in Marco zobaczy takie łamanie EULA na jedynym liczącym się forum o EU w polsce, to raczej wątpię, żeby sponsorował jakieś prezenty w przyszłości...

odnoszę wrażenie, że MA przymyka oko na taki handel, a zapis w EULA istnieje po to, aby z góry oddalić wszelkie prośby do support w przypadku, gdy ktoś zostanie oszukany

Skanerin napisał(a):
-Sprzedawanie PEDów inną metodą niż oficjalną prowadzi do "udupienia tej gry" (więcej o tym w tym poście: http://www.entropiauniverse.pl/viewtopi ... 2470#52470

z tym trudno się nie zgodzić

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 09:34 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
coover napisał(a):
odnoszę wrażenie, że MA przymyka oko na taki handel, a zapis w EULA istnieje po to, aby z góry oddalić wszelkie prośby do support w przypadku, gdy ktoś zostanie oszukany

Hmmm... A przypadkiem ktoś z polskiego forum nie dostał kiedyś bana za sprzedaż pedów (najprawdopodobniej z podkablowania przez kogoś innego)? Sry za dużo "ktoś/kiedyś", szukałem nawet tematu w którym zbanowany sie żalił (a pamiętam, że taki był), ale chyba wygasł bo nigdzie go nie ma. Akcja jakoś sprzed roku.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 11:36 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: Futrzak John Rambo Lukas
Skanerin napisał(a):
coover napisał(a):

Hmmm... A przypadkiem ktoś z polskiego forum nie dostał kiedyś bana za sprzedaż pedów (najprawdopodobniej z podkablowania przez kogoś innego)? Sry za dużo "ktoś/kiedyś", szukałem nawet tematu w którym zbanowany sie żalił (a pamiętam, że taki był), ale chyba wygasł bo nigdzie go nie ma. Akcja jakoś sprzed roku.

Zgadza sie, był taki przypadek, kilka osob napisało do MA donos ze pewien avatar sprzedaje pedy. Ma zablokowało konto, i poprosiło o dodatkowa identyfikację (xero dokumentow z IRL). Tak sie akurat złozyło, ze ta osoba jednak nie sprzedawała pedów, no i po 2 miesiącach odblokowali konto.

Do tematu: wypłacając przez MA dostaje za 1000 pedow prawie rowne 100 dolarów, cena na forum jest niższa, do tego jeszcze ryzyko, ze trafie na goscia ktory kupi 100 ped, a potem mnie podkabluje, albo jeszcze gorzej - kupi 100 a potem powie: dawaj teraz 1000 bo jak nie to doniose do MA...
Jesli juz miałbym podjąc ryzyko sprzedawania pedów na forum, to za ceną wyższą niż kurs dolara, w koncu ryzyko powinno byc opłacalne ;P
Podejrzewam tez, ze osoby co kupują pedy na forum w duzych ilosciach (10-20k), wypłacają je potem przez MA.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 12:26 

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 21:13, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 12:39 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
A ja kupuje i oficjalnie i na forum, chociaz nie, na forum juz nie kupuje, bo tak jak Coldzik napisal kontakty juz porobilem....
Jestem przeciw lamaniu prawa, ale sensownego, ten zapis eula uwazam za idiotyczny, i w zwiazku z tym omijam go jesli tylko potrzebuje, skoro to jest rce nie widze powodu, dla ktorego tylko jedna firma (i inne z nia powiazane finansowo) mialaby miec monopol na dystrybucje jakiegos dobra w grze (w tym wypadku pedów)
bo to m przypomina sytuacje z prl gdzie $ mogl handlowac tylko nbp i to po horendalnym kursie, a jakakolwiek prywatna inicjatywa (cinkciarze) byli scigani z urzedu i pakowani do wieznia
to kurka ma byc liberalny wolny rynek a nie jakis zawszony socjalizm z monopolista na czele, hogwh
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 13:16 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Martre napisał(a):
...
bo to m przypomina sytuacje z prl gdzie $ mogl handlowac tylko nbp i to po horendalnym kursie, a jakakolwiek prywatna inicjatywa (cinkciarze) byli scigani z urzedu i pakowani do wieznia

Hehe, wyobrażam sobie na schodach banku Neverdie avki w tych dresikach zasłaniąjcych twarz i tekstami "sprzedam, kupię PEDy".

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2007, 14:13 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Society: EF.pl
Skanerin napisał(a):
coldzik napisał(a):

Dude, a tobie się chyba nudzi płodząc coś takiego zamiast po prostu kliknąć w ankiecie... Podałem argumenty zarówno na plus (które zresztą powtórzyłeś w swoim poście)jak i minus, ale ok, odpowiem ci:

coldzik napisał(a):

Gdyby tak jak pisze Ateush miała się nawiązać JAKAKOLWIEK współpraca o jakiej mówi (to w okienku z napisem "ateush napisał" to jego słowa btw ;o), to jest cień szansy, że ktoś z MA zwróciłby uwagę na temat. To w sumie nie mój interes, co nie zmienia faktu, że jest to argument przeciw.

Cytuj:

Pomyślałem. MA też...

coldzik napisał(a):
]

To ma być argument za tym, żeby handlować PEDami na jedynym polskim forum o grze? lol

coldzik napisał(a):

Po 1 i najważniejsze - ja nie chcę nic zdziałać. Po prostu jestem ciekaw zdania. Jakbym chciał coś zdziałać to bym postem z samymi minusami bombardował Ateusha ;0.

coldzik napisał(a):

Mi czasami potrzeba piwa o 3 rano. A sklep zamknięty i wtedy zostaje tylko włam(włam=łamanie prawa=łamanie EULA)

coldzik napisał(a):

Jakbyś nie zauważył, to napisałem mniej więcej to samo w pierwszym poście jako argument ZA... ;0

coldzik napisał(a):

Tiaaaa....mam lucka jak...normalnie... Hof Lista codziennie moja. Poza tym chcę go tylko dla siebie, więc nie chcę żeby ludzie kupowali PEDy od innych, żebym tylko ja mógł grać...lol, stary...co ty pie#%&$? :lol:
coldzik napisał(a):

8. Co Ci to przeszkadza?

Równie dobrze mógłbym zapytać: a co ci przeszkadza założony przeze mnie temat? :P

Btw, dla uściślenia:
Zagłosowałem na opcje drugą, bo mierzi mnie tak jawne łamanie EULA na jedynym polskim serwisie o EU (i nie jest to "drobne wykroczenie" - za coś takiego MA daje bana na dzień dobry). Ja rozumiem, że "taniej, szybciej, przyjemniej - a że nielegalnie? Co z tego...". I tu zagadka - jaka to mentalność? :P

Odpowiem kolejno punktami bo nie chce mi sie quotowac... sry z gory, ale jestem po robocie troszke zmeczony.

1. Moim zdaniem raczej nie zwroci uwagi na tak mala populacyjnie ( w EU ) spolecznosc jaka sa polacy...
2.Jezeli mialbym zalatwiac sobie cos przez Ukasha to szybciej by bylo jakbym wyrobil karte kredytowa.
3.Nie jest to argument za tym, aby prowadzic sprzedaz PEDow, ale nie widze tez powodu, dla ktorego tego nie robic. Gdyby nie handel pedami, to gielda swiecilaby pustkami.
4.Nie wiem jak by na to zareagowal Ateusz, ale ja bym dal Ci warna za taki post :)
5.Ale porownanie dales... Tylko, ze w odroznieniu od PEDow, przy kupnie piwa masz wieksze pole manewru. Nie trzeba od razu sie wlamywac, mozna po prostu wsiasc w auto i podjechac na stacje lub do nocnego... Jezeli jestes pijany, to wziac taksowke... lub zamowic u taksowkarza dowoz do domu... Opcji jest multum. A przy kupnie pedow? Daj mi jakas szybka opcje kupna pedow?
6.Zauwazylem, jednak staralem sie wypisac wszystkie ZA!, ktore przyszly mi do glowy.
7.Nie bulwersuj sie tak, bo chcialbym rozmawiac na poziomie.
8.no mi akurat przeszkadza, bo dajesz jakas ankiete, ktora moze doprowadzic do zakazu, czegos co mi akurat sie przydaje (chociaz, ja juz nie czesto kupuje przez forum, a mam kontakty)

A co do faktu, co napisales ponizej odpowiedzi. A czy ktos bedzie Cie obwinial za to, ze dostanie bana za handlowanie pedami? Kazdy kto kupuje/sprzedaje liczy sie z tym, ze jest to lamanie EULA i moze przykro sie skonczyc.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Paź 2007, 21:00 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Sorry ale nie czytalem wszystkiego

Zaglosowalem na TAK, bo to dobry pomysl, głownie dla osob które nie moga wplacic w oficjalny sposób. I to jest chyba jest chyba najwazniejszy powód.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Paź 2007, 02:11 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 99
Society: Freelancer
Nick w grze: Tomi jupiajo Digital
A ja kupowałem i sprzedawałem pedy i na forum i oficjalnie przez MA. Nie powinniśmy mieć jakichś moralnych rozterek z tego powodu. To nie jest jakieś tam polskie kombinowanie, tylko zwyczajne omijanie nadmiernego formalizmu. Jedyne co mnie boli, że jeden fajans oszukał mnie na 200ped, ale to moja wina i tyle. :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Paź 2007, 04:27 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: Way Of Life
Nick w grze: GreenDragoPL
@CALY TEN TEMAT:

Niepamietam kiedy i gdzie dokladnie na EF, dlatego tez niepodam linka... MA napisalo iz zezwala na handlowanie pedami i/lub itemami z gry ale na wlasna odpowiedzialnosc, jak ktos cie zrobi w bambukoo to nie chwytaj sie supportu MA.

Dla oczywiscie potwierdzenia tej "bujdy" dla samego siebie, porozmawialem z kilkoma graczami z dobrych kalnow, jak cK, R.Dogs, Sup.reg. itp, potwierdzili to co uslyszalem.

elonora ;d (aka elo) hehe

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Paź 2007, 11:34 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
GreenDrago napisał(a):
@CALY TEN TEMAT:

Niepamietam kiedy i gdzie dokladnie na EF, dlatego tez niepodam linka... MA napisalo iz zezwala na handlowanie pedami i/lub itemami z gry ale na wlasna odpowiedzialnosc, jak ktos cie zrobi w bambukoo to nie chwytaj sie supportu MA.

Dla oczywiscie potwierdzenia tej "bujdy" dla samego siebie, porozmawialem z kilkoma graczami z dobrych kalnow, jak cK, R.Dogs, Sup.reg. itp, potwierdzili to co uslyszalem.

elonora ;d (aka elo) hehe

EULA napisał(a):
All funds transactions into or from the Entropia Universe must be through MindArk's Approved Transaction system. For further information please see the "Deposit" and/or "Withdrawal" sections of the Entropia Universe website.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2007, 07:56 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 100
tak

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Paź 2007, 15:41 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
1. PED możesz pożyczać
2. Możesz za 20k ped kupić 1 animal hide

3. EULA moze odnosić się tylko do EU, czyli do tego co i jak robią w grze nasze avatary
4. MA prowadzi w necie nielegalne kasyno.

5. Możliwość swobodnego obracania PEDami zwieksza płynnośc obrotu i zaufanie graczy do PED jako "waluty"

6. Jeśli MA kogoś ściga to raczej za manipulacje cenami na AH i exploity.

reasumujÄ…c :
Jaki handel ? My sobie tylko pożyczamy PEDy...

EOT ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Paź 2007, 09:25 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Skanerin, jak ateush nagle zakarze sprzedawac pedow na forum(co jest genialnym rozwiÄ…zaniem) to chyba Cie zabije :P

Po co w ogole taki temat? Czarny rynek pedów był, jest i będzie. Zyskują na tym kupujący (brak prowizji) i sprzedający (czas i brak prowizji)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Paź 2007, 15:19 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Nick w grze: Krzysztof
Brawo Marciol :wink: ja go dobije jakby co :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Paź 2007, 15:21 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Biorąc pod uwagę wyniki ankiety (to tam takie na górze), to wątpię żeby zablokował tą możliwość. :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Paź 2007, 21:09 
Unskilled
Dołączenie:
Wrzesień 2007
Society: TWOJA
Nick w grze: KWADRATOWY ZGRED KWADRAT
Powiem tyle forum tylko upraszcza znalezienie kupca albo sprzedajÄ…cego :) PED'ziory :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Paź 2007, 05:57 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
Jeśli się tak martwicie nielegalnym handlem PEdami, to może zacznijcie uzywać zamiennej terminologi jak w przypadku handlu prochami, gdzie zamiast np. "kokainy" jest "puder" (spotkalem sie jeszcze z 3 innymi nazwami ale nwm*). Tu zamiast PEDów mozna uzywać pomidorów czy innych nazw zastepczych. Chyba handel pomidorami nie jest nielegalny?:)

* - nazwy znam oczywiscie ze słyszenia - nigdy sam czymś takim nie handlowałem :)

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2007, 01:03 

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 20:51, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2007, 00:22 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nie no, Level, ja nie moge :shock: Czy myślisz ze kazda wypowiedz jakiegos gracza jest skierowana do Ciebie, na Ciebie i po to zeby Ci zaszkodzic? Ty naprawde chyba chcesz aby wszyscy zaczeli pisac posty jaki ty to jestes be, niedobry, chcesz aby Cie poniżali, zbluzgali itd. To jest jakieś zboczenie?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sty 2008, 14:04 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Ja w sumie uważam, że to dobry pomysł. Tylko zastanawia mnie jedno - za kupowanie PEDów od innych graczy można zarobić bana? Bo np. w Eve nawet za przelanie pieniędzy (ISKów) na konto obcej dla Ciebie osoby (wg CCP) można było dostać banana, bez możliwości odwołania.

Pozdrawiam.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości

Panel
Skocz do: