Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.

Zakazać sprzedaży PED'ów na forum ?
Ankieta zakończyła się 03 Lut 2008, 10:05
Zakazać 31%  31%  [55]
Zostawić jak jest 69%  69%  [124]
Razem głosów : 179
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 30 Sty 2008, 13:13 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
HP: 0
Tak sobie czytam te posty i podawane argumenty za handlem PEDami na forum, są wg mnie nic nie warte.
Mówicie, że szybciej - z tym jednym się zgodzę, ale jednak lepiej dostać więcej i mieć pewność, że transakcja będzie bezpieczna.
Inni mówią, że podatek za oficjalną wypłatę wysoki - to tak samo jak stwierdzić, że płyty CD z muzyką są za drogie i lepiej ściągnąć pirata, a i tak część ceny to podatek. Z realnej pensji, też jest podatek zabierany. I co? Pracujecie wtedy na czarno, żeby podatku nie płacić? Nie sądzę.
Kolejny argument: nie wszyscy mają karty płatnicze - jak już część moich przedmówców stwierdziła - a co za problem założyć?

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Sty 2008, 14:28 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
A. handel pedami jest legalny tylko za pośrednictwem MA (wpłaty/wypłaty)
B. czarny rynek będzie istniał choćbyśmy stanęli na głowie
C. to forum aspiruje do bycia oficjalnym polskim forum EU
ad C. chęć bycia formalnie fair wobec MA (patrz pkt C) stoi w sprzeczności z oficjalnym popieraniem/pomaganiem czarnego rynku

Więc rozmowa jest o to że nie chcemy jako forum wspierać nielegalnej działalności jaką jest pokątny handel pedami.
Wiec szanowni obrońcy tej waszej quasi łatwości handlu na forum. Wystarczy ze jakiś miły ktoś daje kilka linków z tłumaczeniem - MA sobie sprawdza - i duuuużo osób jest udupiona dokumentnie, nie wspominając o fakcie że na polską społeczność mogą nałożyć restrykcje jak na Ruminie, jeśli nie większe, co raczej nie wpłynie pozytywnie na całą polską społeczność w tym was - obrońców.
To tyle apropos bycia samolubnym drogie dzieci...

Kwestia tyczy tylko banu nielegalnego handlu pedami z forum - aby się to tak nam jak i wam czkawką nie odbiło.

Kto nie rozumie ręka do góry.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Sty 2008, 14:32 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Nawiązując do wypowiedzi Wasootha, uważam, że jeśli zapadnie decyzja o zakazaniu handlu PEDami na forum, to dyrekcja powinna usunąć wszystkie archiwalne oferty kupna/sprzedaży PED.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Sty 2008, 14:48 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
sirapacz napisał(a):
sprzedaz przez forum jest o tyle bezpieczniejsza ze tu zostaje slad po niej

Taaaa.... Jedynym konkretnym tropem który możesz mieć przy przekręceniu cię, to numer konta bankowego oszusta. Czyli dokładnie tyle samo, ile będziesz miał gdy zostaniesz przekręcony przy załatwianiu tego w EU. A gdybyś zgłosił to na policję, to logi MA będą chyba nawet bardziej wartościowe niż logi z forum (przynajmniej imho).

Już nie wspominam o tym, że nadal drążysz temat bezpieczeństwa kupującego pedy i traktujesz to jako argument "za" - a tu nie o to chodzi ;0

North napisał(a):
argumenty z bankiem to jakaś kpina, a jak przekazujecie kase ludziom z forum - w kopercie pocztą lol?

true, heh :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Sty 2008, 16:57 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 95
Nick w grze: Michael Amar Vahail
Dobra, jestem za zablokowaniem, chociaż inaczej oddałem głos. Co prawda nigdy PED nie wypłacę, ale ok.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Sty 2008, 19:34 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Cytuj:
Śmieszne, wiesz? Handel narkotykami porównujesz do handlu PEDami? Powiedz mi jeszcze czy ktoś umarł przez nielegalny handel pedami?

Obie te rzeczy są nielegalne. Jedna wg EULA, druga wg prawa większości krajów. Przy każdym logowaniu do gry, musisz potwierdzić, że akceptujesz EULA. Dla mnie nielegalne=nielegalne i tyle. Pomijając fakt czy ktoś przez to umarł czy nie.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Sty 2008, 19:41 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Christoforos napisał(a):

Obie te rzeczy są nielegalne. Jedna wg EULA, druga wg prawa większości krajów. Przy każdym logowaniu do gry, musisz potwierdzić, że akceptujesz EULA. Dla mnie nielegalne=nielegalne i tyle. Pomijając fakt czy ktoś przez to umarł czy nie.

Pozdrawiam.

Są przestępstwa podlegające większej i mniejszej karze. Kradzież ogórka ze sklepu nie jest równa morderstwu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Sty 2008, 19:42 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Cytuj:
Są przestępstwa podlegające większej i mniejszej karze. Kradzież ogórka ze sklepu nie jest równa morderstwu

Pomijając fakt, że kradzież ogórka ze sklepu to nie przestępstwo a wykroczenie...

A ban od MA, za handel PEDami, można chyba porównać do Entropijnej kary śmierci ;)

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowany przez Christoforos 30 Sty 2008, 19:45, edytowano w sumie 2 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Sty 2008, 20:27 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
// kolejny flame wydzielony z tematu, można kontynuować dyskusję (byle na odpowiednim poziomie).

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Sty 2008, 01:29 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Wydobyty post z czeluści wątku, kopać głębiej mi się nie chciało.
Martre napisał(a):
prawo jest po to by je przestrzegac, jesli uwazasz, ze jest zle, wadliwe, "martwe", ect, starasz sie wszelkim legalnymi sposobami je zmienic

Rozumiem, że w PRLu żeby zdobyć dolary pisałbyś listy do ministrów i sekretarzy PZPR zamiast iść do cinkciarza.
Poza tym istnieje coś takiego jak "obywatelskie nieposłuszeństwo".
Poza tym forum nie jest częścią EU więc EULA ma się nijak do niego, więc nie ma łamania prawa.

Ogólnie proceder sprzedaży PEDów, to jest sprawa między kupującym a sprzedającym, nikogo więcej nie dotyczy, więc nie powinno nikogo więcej to interesować.
Cały ten zgiełk mi się kojarzy z moherowymi babciami, które domagają zamknięcia nocnych klubów, bo tam cycki pokazują. Ani te babcie nie są klientkami lokalu, które muszą to oglądać, ani wykorzystywanymi striptizerkami, ale muszą drzeć japę bez powodu.
Tak samo tu i tu może dochodzić do różnych 'przestępstw' (czy to kradzież pedów, czy zmuszanie do nierządu, itp), ale to te przestępstwa powinny być ścigane, nic więcej.

Martre napisał(a):
nie popieram banow, ale tym razem podpisuje sie wszystkimi pięcioma kończynami

A kto ci pióro trzymał?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Sty 2008, 12:13 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: Martre
misko napisał(a):
Martre napisał(a):
prawo jest po to by je przestrzegac, jesli uwazasz, ze jest zle, wadliwe, "martwe", ect, starasz sie wszelkim legalnymi sposobami je zmienic

Rozumiem, że w PRLu żeby zdobyć dolary pisałbyś listy do ministrów i sekretarzy PZPR zamiast iść do cinkciarza.
Poza tym forum nie jest częścią EU więc EULA ma się nijak do niego, więc nie ma łamania prawa.

Ogólnie proceder sprzedaży PEDów, to jest sprawa między kupującym a sprzedającym, nikogo więcej nie dotyczy, więc nie powinno nikogo więcej to interesować.
Cały ten zgiełk mi się kojarzy z moherowymi babciami, które domagają zamknięcia nocnych klubów, bo tam cycki pokazują. Ani te babcie nie są klientkami lokalu, które muszą to oglądać, ani wykorzystywanymi striptizerkami, ale muszą drzeć japę bez powodu.
Tak samo tu i tu może dochodzić do różnych 'przestępstw' (czy to kradzież pedów, czy zmuszanie do nierządu, itp), ale to te przestępstwa powinny być ścigane, nic więcej.

Martre napisał(a):
nie popieram banow, ale tym razem podpisuje sie wszystkimi pięcioma kończynami

A kto ci pióro trzymał?

misko zaczynasz kolejny offtop ;-P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Sty 2008, 17:35 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Zostawić jak jest to moje zdanie.
Jak to powiedział nasz były prezydent są plusy ujemne i dodatnie.
Można kupić pedy, sam to robiłem,zawsze od osób związanych socem P.L nigdy się nie zawiodłem .Zawsze podtym względem miałem do nich zaufanie.
Co powinien zrobić noobi żeby czuć się bezpiecznie zakupując te pare pedów-Kupuj pedy z rekomendacji socowej.Jest kilka soców o dobrej reputacji.
Przynajmniej te które przetrwały zawieruchy czasów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Sty 2008, 20:24 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
misko napisał(a):

Powinno - jeśli są naprawdę konkretne poszlaki, że PEDy pochodzą z kradzieży.

Cytuj:
Jak to powiedział nasz były prezydent są plusy ujemne i dodatnie.
Można kupić pedy, sam to robiłem,zawsze od osób związanych socem P.L nigdy się nie zawiodłem .Zawsze podtym względem miałem do nich zaufanie.
Co powinien zrobić noobi żeby czuć się bezpiecznie zakupując te pare pedów-Kupuj pedy z rekomendacji socowej.Jest kilka soców o dobrej reputacji.

Rekomendacja socowa może oznaczać sprawiedliwego sprzedawcą - a nie rozstrzygnąć skąd pochodzą sprzedawane pedy- DAMN! LUDZIE... kiedy to sobie w końcu uświadomicie....

I ogólnie życzę tym, którzy mają w dupie skąd pochodzi 20k PED by the newbie, żeby to ich PEDy były sprzedawane - och, jakaż wtedy byłaby burza....

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Sty 2008, 21:34 
Unskilled
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 161
Nick w grze: Lucas Damage Kovalsky
Skan, do Ciebie chyba naprawdę nie dotrze, że ludzi mają w dupie skąd te pedy pochodzą.
Jeśli Twoje standardy moralne nie pozwalają Ci na kupowanie pedów od ludzi to ich po prostu nie kupuj. Sprawa prosta. Ale nie uszczęśliwiaj ludzi na siłę ... Ot wszystko.

I piszę to pomimo tego, że jeśli już kupuję jakieś pedziory, to w 95% przypadków od MA.

Wg mnie wystarczy nad działem giełda solidne, oczojebne ogłoszenie, że każdy kupujący pedy robi to tylko i wyłącznie na własną odpowiedzialność, i niech nie ma pretensji, jak ktoś go zrobi w wała ...

EDIT:

Jak masz jakieś dowody, że ktoś handluje ***** komuś pedami, zgłoś to na Policję i tyle. Osobiście myślę, że jesteś tak zaciekle przeciw dlatego, że ktoś Ci tam kiedyś się włamał, czy próbował włamać na konto (nie pamiętam już) i zacząłeś prowadzić prywatną krucjatę przeciw handlującymi pedami, jako to oni są winni za wszelkie zło tego świata.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Sty 2008, 21:42 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
politycy też kradną i nie każdy z nich siedział :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Sty 2008, 23:36 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Skanerin napisał(a):

Powinno - jeśli są naprawdę konkretne poszlaki, że PEDy pochodzą z kradzieży.

Rekomendacja socowa może oznaczać sprawiedliwego sprzedawcą - a nie rozstrzygnąć skąd pochodzą sprzedawane pedy- DAMN! LUDZIE... kiedy to sobie w końcu uświadomicie....

I ogólnie życzę tym, którzy mają w dupie skąd pochodzi 20k PED by the newbie, żeby to ich PEDy były sprzedawane - och, jakaż wtedy byłaby burza....

Kradziez pedow i sprzedawanie ich potem na forum to rzecz marginalna ( wogole to byl taki przypadek bo ja jakos nie zauwazylem ?). Zreszta jak ktos dal sie oj*bac na wspomniane w twoim przykladzie takie 20k ped to jest debilem i sam sobie jest winny ( jak mozna nie miec GC?!?!?!, albo pozyczyc komus taka kase bez zastawu). Zreszta wystarczy nie kupowac pedow od osob ktorych jedyne posty znajduja sie w dziale gielda i ktorzy sa malo znani ( ja bym napewno nie kupil, szczegolnie jesli to ja pierwszy mialbym przelac kase) i po klopocie. Pedy sprzedaje naprawde sporo osob ktorzy sa znani i uczciwi. ( a dodawanie jakis ogloszen ze pedy kupujesz na wlasna odpowiedzialnosc i mozesz zostac wych*jany jest bez sensu chyba kazdy ma na tyle rozsadku zeby od podejrzanych osob ped nie kupowac.... a moze nie i trzeba dodac ostrzezenie jak na Amerykanskich wozkach ze sie wozka z dzieckiem w srodku nie zklada bo mozna zrobic mu krzywde?!?)

Co do tego ze to lamanie EULA, ( zreszta mysle ze wiekszosc osob ktore powolaly sie na ten argument zlamalo Eula juz nie raz, autocliki, n-te avatary i te sprawy) to kazdy robi to przeciez na wlasna odpowiedzialnosc i bierze ryzyko na siebie. Forum tylko posredniczy w wymianie informacji. Wg takiej argumentacji to powinni tez zamknac allegro bo przeciez niektorzy sprzedaja telefony, a wysylaja ziemniaki i tez lamia "Eula" (czyt. prawo).

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 00:05 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 103
Society: KingKongSajz:)
misko napisał(a):
Martre napisał(a):

nic dodac nic ujac

nadal uwazam ze trzeba poczekac az sie skonczy okres paru osobom

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 00:36 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
sirapacz napisał(a):
nadal uwazam ze trzeba poczekac az sie skonczy okres paru osobom

Podobno kobiety mieszkające ze sobą z czasem zaczynają mieć okres w tym samym czasie, trzeba sprawdzić, czy w przypadku forumowych 'panienek' to też tak działa :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 00:46 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Ludzie po co ta panika, wystarczy transakcje chociaz symbolicznie robic poprzez allegro i po klopocie. Kolejna sprawa kupowac od osob sprawdzonych i nie powinno byc problemow .
Kazdy kupuje na wlasne ryzyko , wiecej jak pewne jest ze nie ma super okazji , dlatego lepiej zaplacic minimalnie wiecej ale kupic od kogos kto nie zszargalby soebie opinii za marne pare ped .
Ave :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 07:20 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
Kedzior napisał(a):

Co do tego ze to lamanie EULA, ( zreszta mysle ze wiekszosc osob ktore powolaly sie na ten argument zlamalo Eula juz nie raz, autocliki, n-te avatary i te sprawy) to kazdy robi to przeciez na wlasna odpowiedzialnosc i bierze ryzyko na siebie. Forum tylko posredniczy w wymianie informacji. Wg takiej argumentacji to powinni tez zamknac allegro bo przeciez niektorzy sprzedaja telefony, a wysylaja ziemniaki i tez lamia "Eula" (czyt. prawo).

Własnie wyjołeś mi to z ust :) i reszte postu tez popieram trzeba być debilem

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 09:03 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 156
Society: P.L.
Nick w grze: Pawel Zari Zareba
Panowie z tymi "debilami" to nie szalejcie bo niektórzy mogą pomyśleć że do nich pijecie.
Wg. mnie rozmowa toczy sie w złym kierunku...tylko się wyzywacie i kłócicie. Każda strona ma jakieś za i przeciw...zagłosujcie i dajcie już sobie spokój z wypowiedziami w tym topiku. Wszystko idzie w złą stronę i niechce mi się już czytać setek wypowiedzi. Szkoda czas w pracy tracić na takie pierdółki :wink:
Powiem tak...kto chce to kupuje, kto nie to nie a czy będzie się to odbywało za pomocą forum to sie okaże dzięki ankiecie. Tak swoją drogą to Ateush mógł ankiety nierobić i zamknąć dział GIEŁDA, ewentualnie zabronić dawania takich ogłoszeń i basta.
To moje 5 peców

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 09:53 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 103
Society: KingKongSajz:)
zari a niech sie tluka, jak im przejdzie to dobrze a jak nie to sie zatluka i tez dobrze

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 14:35 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
W tym momencie w dziale giełda jest 5 tematów pt. "sprzedam pedy". Z czego 3 są od osób których jedyne posty pochodzą z działu "giełda" i brak jakichkolwiek danych kto zacz. Z czego 2 z tych osób obracają dość konkretną liczbą tych pedów. Do niedawna (parę dni temu) były jeszcze tam 2 tematy, których autorami byli ludzie też "ch..-wie-skąd" obracający też sporymi kwotami. Co to daje? Ano, 7 tematów, z czego 5 stanowiły tematy o których mowa wyżej, a 4 tematy operowały(ją) kwotami, które zsumowane dawały grubo ponad 50k Ped PED. A przez cały rok?

A do wszystkich którzy uważają, że jest halo o nic:
Może zerknijcie na pierwszą stronę, kto założył temat, k? Bo jeśli admin taką ewentualność rozważa, to się zastanówcie czemu. Na pewno nie dlatego, że siedział pewnego dnia i stwierdził: "Nudzę się, założę sobie dla jaj temat który urośnie do 13 stron w ciągu 5 dni" ;0 Tylko oczywiście niektórzy mają wyobraźnię 3 latków, i kojarzenie faktów przebiega u nich powoli lub w ogóle.

Cytuj:
Kradziez pedow i sprzedawanie ich potem na forum to rzecz marginalna ( wogole to byl taki przypadek bo ja jakos nie zauwazylem ?)

To, że ty czegoś nie zauważyłeś, nie oznacza, że tego czegoś nie ma. Trochę masz egocentryczne podejście do świata... A udowodnić na 100% komuś, że najpierw ukradł pedy a potem je sprzedał na forum może tylko policja mając logi z MA. Przynajmniej 2 sprawy są w toku, i czekam tylko jak to się rozwiąże...

Cytuj:
Zreszta jak ktos dal sie oj*bac na wspomniane w twoim przykladzie takie 20k ped to jest debilem i sam sobie jest winny

Ubliżasz komuś...
http://www.entropiauniverse.pl/viewtopi ... e4837ac964

Cytuj:
Zreszta wystarczy nie kupowac pedow od osob ktorych jedyne posty znajduja sie w dziale gielda i ktorzy sa malo znani ( ja bym napewno nie kupil, szczegolnie jesli to ja pierwszy mialbym przelac kase) i po klopocie

Ale ludzie je kupują - lol. I dlatego jest rynek zbytu na pedy pochodzące niewiadomo skąd.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 17:11 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
A moze dzial forum jakim jest gielda naprawde opatrzyc jakimis restrykcjami, ze osoby ktore nie maja dajmy na to 100 postow i min pol roku nie sa zarejestrowani na forum , nie beda mogli zakladac tam wogole tematow, zminimalizuje to napewnoe w duzym stopniu wlasnie tego typu walki .

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 20:36 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Skanerin napisał(a):

To, że ty czegoś nie zauważyłeś, nie oznacza, że tego czegoś nie ma. Trochę masz egocentryczne podejście do świata... A udowodnić na 100% komuś, że najpierw ukradł pedy a potem je sprzedał na forum może tylko policja mając logi z MA. Przynajmniej 2 sprawy są w toku, i czekam tylko jak to się rozwiąże...

To moze mnie uswiadomisz? Chociazby na pw. Zreszta dowodow zadnych i tak nie masz mozesz wyrazic tylko swoje przypuszczenia. A to jeszcze niczego nie dowodzi. Zreszta jezeli takie kradzione pedy nie zostana sprzedane na forum to zostana sprzedane w grze i na jedno wyjdzie ( forum podkreslam jest tylko platforma wymiany informacji ). A blokujac opcje sprzedazy ped przez forum utrudnia sie zycie tym ktorzy chca uczciwie sprzedac/kupic pedy.

Skanerin napisał(a):

Mysle ze ta osoba sama zdaje sobie sprawe ze nieposiadanie GC bylo glupota. I sie nie obrazi ( jesli tak to sorry).

Skanerin napisał(a):

Ale ludzie je kupują - lol. I dlatego jest rynek zbytu na pedy pochodzące niewiadomo skąd.

Glupoty ludzkiej sie nie wypleni, zakazy tu nic nie pomoga.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 20:54 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Cytuj:
To moze mnie uswiadomisz? Chociazby na pw. Zreszta dowodow zadnych i tak nie masz mozesz wyrazic tylko swoje przypuszczenia. A to jeszcze niczego nie dowodzi. Zreszta jezeli takie kradzione pedy nie zostana sprzedane na forum to zostana sprzedane w grze i na jedno wyjdzie ( forum podkreslam jest tylko platforma wymiany informacji ). A blokujac opcje sprzedazy ped przez forum utrudnia sie zycie tym ktorzy chca uczciwie sprzedac/kupic pedy.

Tu nie chodzi już o to czy PEDy są kradzione czy zarobione, tylko o samą sprzeczność tego procederu z EULA. A jeśli to forum ma się kiedyś stać oficjalną polską stroną, to powinno to być zakazane. Poza tym, jak już ktoś wcześniej dobrze wspomniał, jeśli zdarzy się sytuacja, że obrażony troll wyśle tłumaczenia ofert handlu PEDami z forum do MA, to będzie dym.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 21:05 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Christoforos napisał(a):

Tu nie chodzi już o to czy PEDy są kradzione czy zarobione, tylko o samą sprzeczność tego procederu z EULA. A jeśli to forum ma się kiedyś stać oficjalną polską stroną, to powinno to być zakazane. Poza tym, jak już ktoś wcześniej dobrze wspomniał, jeśli zdarzy się sytuacja, że obrażony troll wyśle tłumaczenia ofert handlu PEDami z forum do MA, to będzie dym.

Pozdrawiam.

Osobiscie nie chcialbym aby to forum kiedykolwiek stalo sie oficjalnym Polskim forum, ani mialo jakiekolwiek zwiazki z MA. Oficjalnym w takim sensie, w jakim teraz Entropia Forum jest oficjalnym miedzynarodowym forum o EU bo chyba o tym tu mowimy. Powszechna cenzura, bany za bzdury ( np. neovixen kto czyta ef to wie o co chodzi), zakaz rozmow o wielu rzeczach ktore sa sprzeczne z oficjalna linia MA itp, itd. Imo cale to forum jest pod kontrola MA i dopuszczalne jest tylko to na co zgadza MA. Dobrze ze wogole jeszcze mozna ponarzekac ze looty sa slabe....

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 21:15 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Cytuj:
Osobiscie nie chcialbym aby to forum kiedykolwiek stalo sie oficjalnym Polskim forum, ani mialo jakiekolwiek zwiazki z MA. Oficjalnym w takim sensie, w jakim teraz Entropia Forum jest oficjalnym miedzynarodowym forum o EU bo chyba o tym tu mowimy. Powszechna cenzura, bany za bzdury ( np. neovixen kto czyta ef to wie o co chodzi), zakaz rozmow o wielu rzeczach ktore sa sprzeczne z oficjalna linia MA itp, itd. Imo cale to forum jest pod kontrola MA i dopuszczalne jest tylko to na co zgadza MA. Dobrze ze wogole jeszcze mozna ponarzekac ze looty sa slabe....

Tak jak to przedstawiłeś, to jednak bym nie chciał, aby to forum stało się oficjalnym polskim. Jednakże, umieszczanie ofert sprzedaży/kupna PED, może być ryzykowne. Jedyne wyjście z tej sytuacji jakie widzę, wygląda następująco: jeśli ktoś będzie chciał sprzedać PEDy to wyśle grupowego PMa (o ile coś takiego jak grupowy PM istnieje) z ofertą - dzięki temu wilk będzie syty i owca cała.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 21:17 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Kedzior, w tym temacie chyba już nie bardzo mam co napisać więcej - wszystko co miałem do napisania już napisałem w tym topicu- i są to też odpowiedzi na twoje pytania/założenia.

A moja teza przewodnia którą powtórzę raz jeszcze to:

uwalenie sprzedaży pedów na forum spowoduje to, że złodzieje nie będą mieli nieograniczonego zbytu na swoje PEDy ergo ograniczy to kradzieże kont. Można oczywiście napisać: "ja mam w d... czy kradną konta i zarabiają na tym niezłą kasę - dla mnie ważne jest żebym mógł szybko kupić/sprzedać pedy". Jak ktoś chce - może tak myśleć. I tyle.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 21:27 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
taaa, ja czytałem temat na entropiareality, że parę osób dostało bany na EF tylko za głupie użycie słowa NEOVIXEN, haha jaka frajda używać je tutaj xD. entropiaforum ma swoję wady i zalety... jedną z jedynych zalet jest to ze ma wiele zarejestrowanych kont, ale nic poza tym hehe.

chociaż będąc obiektywnym to moim zdaniem ograniczenie działu giełda ilością postów nie jest
aż takim złym pomysłem... ale nie daj boże 100 ;) ihmo min 10-20? taka drobna sugestia ale prowadzi do kompromisu bo prawda zawsze leży pośrodku hehehe

off:
btw. Kędzior masz u mnie+Rep!!:) chyba wykupie wszystkie twoje enmater ampy lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 21:37 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
Mój Kolega napisał(a):
A moja teza przewodnia którą powtórzę raz jeszcze to:

uwalenie sprzedaży pedów na forum spowoduje to, że złodzieje nie będą mieli nieograniczonego zbytu na swoje PEDy ergo ograniczy to kradzieże kont. Można oczywiście napisać: "ja mam w d... czy kradną konta i zarabiają na tym niezłą kasę - dla mnie ważne jest żebym mógł szybko kupić/sprzedać pedy". Jak ktoś chce - może tak myśleć. I tyle.

ja nie chce znowu wpadać z tobą w kłótnię ale nie rozumiem w jaki sposób "uwalenie" sprzedaży pedów może mieć wpływ na spadek kradzieży kont. Przecież Kędzior napisał, że jeśli złodziej nie sprzeda przez forum to sprzeda przez MA. Oj nieładnie, a to mnie o czytanie ze zrozumieniem oskarżacie. :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 21:40 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Cytuj:
Przecież Kędzior napisał, że jeśli złodziej nie sprzeda przez forum to sprzeda przez MA.

Oficjalna wypłata trwa 90 dni roboczych - dostatecznie dużo czasu, aby poszkodowany zawiadomił MA, a oni sprawdzili czy rzeczywiście są to kradzione PEDy.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 21:52 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
Christoforos napisał(a):
Cytuj:
Przecież Kędzior napisał, że jeśli złodziej nie sprzeda przez forum to sprzeda przez MA.

Oficjalna wypłata trwa 90 dni roboczych - dostatecznie dużo czasu, aby poszkodowany zawiadomił MA, a oni sprawdzili czy rzeczywiście są to kradzione PEDy.

Pozdrawiam.

Woooaaaa to żeś mnie rozwalił:), a w jaki sposób MA się dowie że te pedy są kradzione :)
wiesz ile można mieć drugich avatarów.. drugich e-mailów.. itp. no MA to nie są celnicy kolego, niestety;(. poza tym wiesz... blokując sprzedaż pedów pamiętaj że uczciwym sprzedawcom też
utrudniasz życie każąc im czekać do 90 dni roboczych :). Kółko się zamyka hehe funny

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 21:56 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że MA może sprawdzić logi i dowiedzieć się, że np. avatar X przekazał wszystkie PEDy avatarowi Y, a ten zaraz po otrzymaniu ich, wystąpił do MA o wypłatę. Dodatkowo dochodzi wcześniejsza zmiana hasła do konta w EU.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 22:03 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
Christoforos napisał(a):
Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że MA może sprawdzić logi i dowiedzieć się, że np. avatar X przekazał wszystkie PEDy avatarowi Y, a ten zaraz po otrzymaniu ich, wystąpił do MA o wypłatę. Dodatkowo dochodzi wcześniejsza zmiana hasła do konta w EU.

Pozdrawiam.

Dobry złodziej wystawi 1 avatarem szajsowaty item za kosmiczną cenę i kupi go 2gim avatarem, a żeby nie robić wszystkiego naraz można na kilka mniejszych działek podzielić załóżmy te 20k ;). i co daje rezultat --> zero podejrzeń. Ewentualnie wywalić wszystko na ziemię i podnieść 2gim avatarem, czy do tego też MA ma logi?? Tak się pierze pieniądze w entropii lol, przynajmniej z amatorskiego punktu widzenia. Poza tym wiele osób wypłaca różne sumy z dnia na dzień z EU, mam dawać przykłady osób? :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 22:06 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Courtney napisał(a):

Parę osób to pisało wcześniej: czemu tyle osób regularnie sprzedaje naprawdę duże ilości pedów przez forum skoro przez MA bardziej im by się to opłacało? Może i trwało by dłużej, ale jeśli ktoś co miesiąc sprzedaje po 10-20-30k PED to, jakby to machina od MA ruszyła, co miesiąc miałby od nich niezłą wypłatę. Czemu nie sprzedają przez MA?
Cytuj:
Ewentualnie wywalić wszystko na ziemię i podnieść 2gim avatarem, czy do tego też MA ma logi??

Tak. W moorpgach logowane jest dosłownie wszystko co dzieje się w grze. Tym bardziej, jeśli jest to RCE.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 22:11 
Weak
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Ron Rufio Gabinn
Mam propozycję, która być może rozwiąże kwestie.
Otóż sugeruję, aby:
1. Jeśli to forum aspiruje do "jakiejś" tam roli oficjalnego narodowego forum dotyczącego EU, to CO TO ZNACZY??? (sa jakieś inne narodowe fora?).
- Jakie z tego bedą profity dla forum (lepszy serwer, opłata domeny)???
- Czy i jakie będą opłaty licencyjne???
Jak juz to będzie wiadome to:
2. Jak pokazuje moje doświadczenie, lepiej zapytać wprost niż się domyślać. W tym kontekście zapytać MA o stanowisko (sic, ktoś gdzieś o tym pisał i Ateush wkurzył się i miał rację - forma takiego pytania musi być wyważona, a nie na pałę) zaistniałego, nazwijmy to, "nadużycia" działu Giełda na naszym forum.

Wszyscy mędrkują, przerzucaja się argumentami (ciekawym podejsciem jest wiara w ograniczenie kradzieży kont).

Może jednak jakieś konkrety byśmy poznali.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 22:14 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Konkrety są takie, że jeśli dobrze pamiętam to ok roku temu ktoś z eu.pl forum dostał banana od MA za handel pedami NA POLSKIM FORUM. Więc chyba ten proceder im nie za bardzo pasuje.
Cytuj:
ciekawym podejsciem jest wiara w ograniczenie kradzieży kont)

Jeśłi złodziej nie będzie miał co zrobić z Pedami, czyli nie będzie na nich zgarniał kasy w realu, to nie będzie miał aż takiej motywacji do krojenia następnych. Jedynie je sobie może chomikować w EU, ew. spróbować sprzedawać poprzez kontakty w grze. Co zajmie mu nieporównywalnie więcej czasu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 22:18 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
taaa bo podobno ktoś zagonił że ten ktoś sprzedaje masowo pedy. co za volksdojcz :!:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2008, 22:39 
Weak
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Ron Rufio Gabinn
napisałem o wierze w powstrzymanie tego ochydnego procederu (kradzież kont), bo według mnie nie tędy droga - zresztą poto powstały GC i to co napisał
Skanerin napisał(a):
Jeśłi złodziej nie będzie miał co zrobić z Pedami, czyli nie będzie na nich zgarniał kasy w realu, to nie będzie miał aż takiej motywacji do krojenia następnych. Jedynie je sobie może chomikować w EU, ew. spróbować sprzedawać poprzez kontakty w grze. Co zajmie mu nieporównywalnie więcej czasu.

jest dla mnie całkowicie zrozumiałe.
Wystarczy jednak lekko ruszyć głową aby ogłaszać się równie skutecznie, co również będzie niezgodne z EULA ale co to złodzieja obchodzi.

Poza naszym problemem, sytuacja wzięta z życia - poto powstały wyspecjalizowane służby mundurowe aby wręcz jak najlepiej wykorzystać fakt, że złodzieje sami się "wystawiają" oferując różne towary na allegro. Może nie działają błyskawicznie, ale skutecznie.

Może więc forum jako takie powinno informować o takich ogłoszeniach MA?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lut 2008, 01:24 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: Futrzak John Rambo Lukas
Skanerin napisał(a):
Konkrety są takie, że jeśli dobrze pamiętam to ok roku temu ktoś z eu.pl forum dostał banana od MA za handel pedami NA POLSKIM FORUM. Więc chyba ten proceder im nie za bardzo pasuje.
Cytuj:
ciekawym podejsciem jest wiara w ograniczenie kradzieży kont)

Owszem, był taki przypadek. Pewna osoba poczuła się obrażona wypowiedzią jednego z uczestników forum, zwołała kilku kolegów, i wspólnie napisali że sprzedaje duze ilości pedów za pośrednictwem tego forum. Niestety wytypowali niewłasciwą osobę :)
MA zablokowało konto, po czym poprosiło o potwierdzenie tożsamości - wysłanie ksera dowodu itd.
Po dosłaniu dokumentów MA sprawdziło logi transakcji, nie znależli nic co by wskazywało na sprzedaż pedów, i po okolo 2 miesiacach odblokowali konto.

Podejrzewam, że ta metoda jest w dalszym ciągu skuteczna, chamska, ale skuteczna.
Można ją jednak udoskonalić, mianowicie podajesz sie za kupującego noobka, kupujesz np 100 ped (przeznaczone na straty, bo MA konto kupujacego tez moze zablokować), poznajesz nicka osoby która daję ci pedy w grze, a następnie piszesz z kolegami donosik. Lepiej żeby pisało kilka osób, wtedy wiarygodność jest większa. Proste prawda?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lut 2008, 19:48 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
To bez sensu.. Jak komuś trzeba na gwałt kasy, a nie ma czasu na ATM to co... Albo w przypadku gdy gracz chce sie wyprzedać, a jego majątek nie przekracza 1k ped... No chyba nie wyrzuci tych pedów na podłogę. Nie raz sie zdarzało, że ktoś potrzebował kase na melanż czy, żeby wziąść drugą połowę na kolację, to pisał takiego posta + atrakcyjna cena i życie uratowane ! :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lut 2008, 22:40 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
"Jak ja chcę szybko, to wisi mi to jak się to odbędzie i co się z tym wiąże - w końcu qrfa ja chcę szybko!"

rotfl...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lut 2008, 23:30 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Człowieku, czy Ty każdy post musisz komentować, w swój "qrfa super zajebiaszczy" sposób, w dodatku innych wyzywasz od neookidow, a sam piszesz w stylu neokida. Popatrzył byś może z perspektywy innych, a nie od razu wszystko z góry na dół przekreślasz. Respect.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2008, 02:41 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Skanerin napisał(a):
"Jak ja chcę szybko, to wisi mi to jak się to odbędzie i co się tym wiąże - w końcu qrfa ja chcę szybko!"

rotfl...

Skanerin, ty nigdy laski nie wyrywałeś i kasy nie musiałeś mieć kasy "natychmiast" ? :)

A tak poważniej - zakaz na forum, a jak ktoś "musi już bo się zsika" to zawsze znajdzie kogoś w soc'u/domu/szkole/pracy/kumpla co na dzień-dwa pożyczy.

IMO: absolutny zakaz handlu ped'ami. To tylko złodziei tuczy. Jak ktoś zarobił faktycznie w grze, to nie musi kombinować - wypłaci na spokojnie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2008, 11:18 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Math2 napisał(a):
Człowieku, czy Ty każdy post musisz komentować, w swój "qrfa super zajebiaszczy" sposób

Tak.
I zapomniałeś o przymiotniku "bombastyczny"."Zajebiaszczo-bombastyczny" - to brzmi dumnie .

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2008, 11:22 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
W sumie nie takiego wyniku głosowania się spodziewałem. Jeśli ankieta ma wpływ na decyzję admina to proponowałbym sprawdzić, ile osób zarejestrowanych po jej umieszczeniu, oddało swój głos.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2008, 11:29 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
chris, admin napewno to sprawdzi ;P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2008, 11:51 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Chronologicznie głosy osób, które jasno zadeklarowały się jak głosowały:

DUCH-Zakazać
Wasooth-Zakazać
Mutak-Zakazać
Futrzak-Zakazać
Lu-Zostawić
Christoforos-Zakazać
Martre-Zakazać
Naturek-Zostawić
Beliar-Zakazać
Predus-Zostawić
MrBlonde-Zakazać
sexydyslexy-zostawić
Sparrowpl-zostawić
curt-zostawić
Krzysztof-Zakazać
Sirapacz-zostawić
Northberg-zakazać
Ravandill-zakazać/zostawić ;o
Bonki-zostawić
Abyss-zakazać

Zakazać-12 głosów
Zostawić-9 głosów

Liczba głosów jasno zadeklarowanych - 21

Można w sumie liczbę głosów pomnożyć przez 2 biorąc pod uwagę posty z których da się wywnioskować, że wypowiadający się wziął udział w głosowaniu. Da to 42. Pozostałe 72? A ch-wi :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2008, 11:58 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
dopisz, jeszcze mnie do swojej "qrfa zajebistej bombasticznej" listy, że jestem, żeby zostawić tak jak było i będzie

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2008, 11:59 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Nie kazdy musi pierdziec 100 postów tak jak ty, jak wystarczy oddać głos w ankiecie by wyrazić wszystko.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2008, 12:00 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Zapomniałeś Skan siebie umieścić na tej liście :)

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2008, 12:01 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Chris, ja się w żadnym poście nie zadeklarowałem jasno na co głosuję. ;)
Math, za późno. I nie chce mi się. A btw- neoteena nie cechuje to, jak pisze, tylko co pisze. k?

*pryyyyt*

101-szy

;o

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2008, 12:08 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Nick w grze: Krzysztof
Ankieta ankietą, lista listą a jaką decyzję podejmie admin ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2008, 12:23 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Math2 napisał(a):
dopisz, jeszcze mnie do swojej "qrfa zajebistej bombasticznej" listy, że jestem, żeby zostawić tak jak było i będzie

czy bedzie to sie okaze ;-P
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2008, 12:31 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Jak nie będzie to sie załamie, bo musze sprzedać pedy, a ATM'a na bank nie załatwie :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2008, 19:32 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Jak pisałem - ankieta nie wpłynęła na decyzję. Pozwoliła jednak poznać opinie innych i wprowadziła naprawdę żywą dyskusję (dawno takiej nie było).
Jutro (jak znajdę wolną chwilę) ogłoszę na forum oficjalnie zakaz sprzedaży pedów i wpisze zmiany w regulaminie.
Na razie niestety nie mam czasu :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2008, 19:38 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
good one, ati

math, jak nie zdazysz selnac pedow, wezme je od ciebie po jakiejs rozsadnej cenie
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2008, 19:47 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
ati , dlaczego to zrobisz ? nie rozumiem .

denton Jc Krakow

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2008, 20:13 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Boże Martre, zawsze Cie lubiłem... :) Życie mi ratujesz, bo ja ATM'a nie załatwie za chiny...

EDIT: Ateush to może przy okazji jak już będziesz robić z forum, to może sciągniesz grafikę świąteczną, bo po Bożym Narodzeniu już dawno, a tu ciągle choinki i czapki mikołaja :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2008, 20:36 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
SPRZEDAM: 100K light ammo - mozna płacić w zł jakies 22 zł za 10k

dziekuje :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2008, 20:37 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Nick w grze: Andrew Naturek Naturat
ateush napisał(a):
Jak pisałem - ankieta nie wpłynęła na decyzję.

... a szkoda ...

Chociaż, zasadniczo może wreszcie zacznę grać jakoś porządnie raz poraz wrzucając kasę Ukashem ;)

... w każdym razie - decyzja admina.

Amen!

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2008, 20:45 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Mortifer napisał(a):

mort, ale ty kufa niewypaly sprzedajesz..... ;P
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2008, 20:51 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Mortifer napisał(a):

Zakaz sprzedaży pedów na forum obejmuje także wszelkie transakcje w walucie innej niż pedy.
Nie można też reklamować swoich aukcji/sprzedaży pedów na innych stronach internetowych.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2008, 21:32 
Newbie
Dołączenie:
Czerwiec 2007
HP: 25
Society: FreeLANCER
CvX! napisał(a):
Mortifer napisał(a):

Zakaz sprzedaży pedów na forum obejmuje także wszelkie transakcje w walucie innej niż pedy.
Nie można też reklamować swoich aukcji/sprzedaży pedów na innych stronach internetowych.

A jak walne w sygnaturke tekst typu: "Sprzedam Sami Wiecie co, piszcie na GG" albo np "Nie możesz wpłacać oficjalnie? Napisz do mnie na GG ja ci "Pomogę"" to jak zostanie to potraktowane? Bo tak naprawdę wszystko zależy od tego jak poważnie bedą do sprawy będą podchodzić admini...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2008, 22:22 
Newbie
Dołączenie:
Marzec 2007
HP: 101
Nick w grze: Arthas Thomas Mafo
Do tematu, na który ni mogę sie wypowiedzieć!!
Przepraszam, jeśli kogoś urażę, ale zauważyłem pewną nieścisłość. Wiem nie wypowiadam się na forum zbyt wiele, ale zobaczcie sami pisze w tym Momocie, że ktoś ukradł mi konto a do czasu, gdy ktoś je ukradł pożyczyłem od graczy pewną sumę pieniędzy, więc łatwo mi powiedzieć w czasie nagonki na forum na nie uczciwe osoby konto zostało skradzione i ja jestem czysty. Do nikogo oczywiście nic nie mam i nie twierdze, że tak to wyglądało wręcz przeciwnie no, ale ku przestrodze!! Polska i jej mieszkańcy są dziwnym narodem!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2008, 00:49 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
mafo? wtf?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2008, 11:47 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
JC Krakow napisał(a):

denton Jc Krakow

Bo jest Administratorem tego forum, a więc ponosi odpowiedzialność za to co sie dzieje na nim. Powinnismy sie cieszyć, że forum ma odpowiedzialnego admina (nie to że Ati nie ma żadnych drobnych potknięć na tym stanowisku ale jest ok).

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2008, 12:00 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Nick w grze: Loss_AdKos
Cytuj:

denton Jc Krakow

No właśnie dlaczego ?

Pozdrawiam Loss_AdKos :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2008, 14:52 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Ateush, czy moglibyśmy poznać przekrój i pochodzenie głosów? Tak z czystej ciekawości ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2008, 15:03 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Decyzja jak decyja.Ale po kiego ta ankieta.
Ja i tak wiem kto podejmuje decyzje.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2008, 15:11 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Nie było jakiegoś szczególnego napływu "nowych" osób biorących udział w ankiecie.
Nie miało to wpływu na wynik głosowania.

Po kiego ankieta pisałem już wcześniej.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2008, 15:25 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
to jak w końcu jest ??

Ati swoje a ankieta swoje ?

:roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2008, 15:29 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
A sprzedawanie postaci za zł. też zabronione ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2008, 15:29 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Ateush w pierwszym poście napisał(a):
W niedzielę koniec ankiety i wtedy podejmę decyzję (jej wynik o niczym nie przesądzi!).

Duchu - jak zwykle robisz jedną z dwóch rzeczy:
1. nie czytasz postów w temacie
2. nierozumiesz postów w temacie

Wybierz które wolisz.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2008, 15:37 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Math2 napisał(a):
A sprzedawanie postaci za zł. też zabronione ?

Też.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2008, 15:39 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Udzielanie płatnej w rl cash, pomocy także? TP runy, organizacja eventów itd.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2008, 15:51 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Christoforos napisał(a):
Udzielanie płatnej w rl cash, pomocy także? TP runy, organizacja eventów itd.

Nie. O ile nie będzie to zakamuflowana próba złamania tego lub innych punktów regulaminu.

Wszystko mam nadzieje, że się z czasem doszlifuje.
Nie jestem zwolennikiem zakazywania czegokolwiek na forum. Niestety czasami sytuacja tego wymaga. Wybieram wtedy to co uznam za "mniejsze zło" aby dbać o poziom forum.
Nie ukrywam też, że zależy mi na ewentualnej współpracy z MA.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lut 2008, 20:18 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
Generale, wiem ze ATI jest adminem i cenie to co robi ,ale to jest ostatnie forum gdzie jeszcze mozna bylo prawie wszystko bez kontroli z PE ( no moze jakies dyskretnej i przez "zaufane osoby " czyli tak zwanych "kablarzy " ) .
duzo wytrzymalem na tym forum glupich wypowiedzi roznych ludzi - nawet caly Kingsajz mnie nie odstraszyl od czytania ludzi piszacych tutaj,ale dlaczego zamknac dzial przez to ,ze nagle jedna osoba tak chce a tyle ma do gadania w sprawie prowadzenia tego forum co nic .
No to zamknij Adminie jak uwazasz ze tak bedzie lepiej dla wszystkich i po dyskusji .

denton Jc krakow

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Lut 2008, 17:43 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
MacGyver napisał(a):
A jak walne w sygnaturke tekst typu: "Sprzedam Sami Wiecie co, piszcie na GG" albo np "Nie możesz wpłacać oficjalnie? Napisz do mnie na GG ja ci "Pomogę"" to jak zostanie to potraktowane? Bo tak naprawdę wszystko zależy od tego jak poważnie bedą do sprawy będą podchodzić admini...

Ponawiam pytanie, przejdzie takie cos czy zostanie to uznane za zakamuflowana probe sprzedazy ped?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Lut 2008, 18:03 
Weak
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Skill Or Die
Nick w grze: Egzotic Mania You
ehh beznadzieja nie mam mozliowsci kupowania pedow przez gre- aktualnie nie potrzebuje.Nigdy nie bylem zawiedziony. PO CO TA ANKIETA!!!!!!!! tak wiem mam kilka postow :?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Lut 2008, 18:06 
Weak
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Skill Or Die
Nick w grze: Egzotic Mania You
de`Beliar napisał(a):
JC Krakow napisał(a):

denton Jc Krakow

Bo jest Administratorem tego forum, a więc ponosi odpowiedzialność za to co sie dzieje na nim. Powinnismy sie cieszyć, że forum ma odpowiedzialnego admina (nie to że Ati nie ma żadnych drobnych potknięć na tym stanowisku ale jest ok).

hmm pewnie jeszcze dlatego ze moze policja tu wpadnie:D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Lut 2008, 15:55 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Podałem już linka w SzajsBoxie :P, ale na wypadek kolejnej akcji Ati wybielacza, oto on: http://www.secondlife.pl/viewtopic.php?t=2261&postdays=0&postorder=asc&start=15

Ostatni post w tym temacie potwierdza słuszność zakazu handlu PEDami na forum i udowadnia, że niektórzy użytkownicy naszego community, mieli rację, co do Cesarza.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Lut 2008, 16:29 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
tia, i ciesnie sie na usta...a nie mowilem?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Lut 2008, 17:36 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Dla mnie to niczego nie potwierdza, pedy kupuje sie na wlasna odpowiedzialnosc i trzeba sie z tym liczyc ze moze sie zostac wych*janym. Szczegolnie jak sie kupuje pedy od takich cesarzy co poza sprzedaza ped nic innego nie robia i jeszcze sie takiemu pierwszemu kase na konto przelewa, szkoda komentowac.

Zreszta ten ostatni post z SL forum to zaden news o tym ze cesarz robi w ch*ja byly juz posty w jego temacie gdzie pedy sprzedawal ( teraz ten temat jest usuniety w zwiazku z zakazem ).

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Lut 2008, 17:54 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Kedzior napisał(a):
pedy kupuje sie na wlasna odpowiedzialnosc i trzeba sie z tym liczyc ze moze sie zostac wych*janym. Szczegolnie jak sie kupuje pedy od takich cesarzy co poza sprzedaza ped nic innego nie robia i jeszcze sie takiemu pierwszemu kase na konto przelewa, szkoda komentowac.

jak to mowia oczywista oczywistosc, sadzisz, ze musisz to ludziom powtarzac bo nie wiedza, ze robia to na wlasna odpowiedzialnosc? myslisz, ze oczekuja, ze ty za nich ta odpowiedzialnosc wezmiesz?
nie ma handlu nie ma obawy, ze poczuja sie zwolnieni z myslenia i zostana zrobieni,jak to ladnie ujales w "ch..a" przy jakiejs tam pomocy forum
Kedzior napisał(a):
Zreszta ten ostatni post z SL forum to zaden news o tym ze cesarz robi w ch*ja byly juz posty w jego temacie gdzie pedy sprzedawal ( teraz ten temat jest usuniety w zwiazku z zakazem )

owszem byly, ale dotyczyly tego forum i entropi jako takiej, w tym poscie chodzi o to, ze przeniosl i to niedawno - patrzac na date dolaczenia do forum sl, swoja dzialalnosc na inne forum i do innej gry
pozdr
Martre

btw kedzior oczekuje przeprosin za "debila" :evil:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Lut 2008, 18:07 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Martre napisał(a):

jak to mowia oczywista oczywistosc, sadzisz, ze musisz to ludziom powtarzac bo nie wiedza, ze robia to na wlasna odpowiedzialnosc? myslisz, ze oczekuja, ze ty za nich ta odpowiedzialnosc wezmiesz?
nie ma handlu nie ma obawy, ze poczuja sie zwolnieni z myslenia i zostana zrobieni,jak to ladnie ujales w "ch..a" przy jakiejs tam pomocy forum

No to najlepiej moze zakazac wogule handlu jako takiego, bo mozesz kupic cos na allegro i ci wysla ziemniaka jak juz wspominalem, mozesz isc do sklepu i ci sprzedadza przeterminowane mleko, a ty "zwolniony z myslenia" nie sprawdzisz daty waznosci itp. itd. Przyklady mozna mnozyc. I nie przy pomocy forum, bo forum to tak jak allegro tylko platforma wymiany informacji.

Martre napisał(a):
btw kedzior oczekuje przeprosin za "debila" :evil:

jakiego debila?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Lut 2008, 19:42 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Kedzior napisał(a):
No to najlepiej moze zakazac wogule handlu jako takiego, bo mozesz kupic cos na allegro i ci wysla ziemniaka jak juz wspominalem, mozesz isc do sklepu i ci sprzedadza przeterminowane mleko, a ty "zwolniony z myslenia" nie sprawdzisz daty waznosci itp. itd. Przyklady mozna mnozyc. I nie przy pomocy forum, bo forum to tak jak allegro tylko platforma wymiany informacji.

mam wrazenie, ze gadamy w kolko to samo...
w przypadku, allegro, sklepu, targu, domu aukcyjnego itd, masz mozliwosc sprawdzenia skad pochodzi dany "item" (wyjatkiem jest niestety allegro), sprzedawca ponosi pelna odpowiedzialnosc, za to co sprzedaje, i jednoczesnie (np w przypadku domow aukcyjnych) daje ci gwarancje, ze przedmiot nie pochodzi z kradziezy, poza tym, mozesz zawsze reklamowac towar wadliwy uszkodzony, ect
w przypadku kupna pedow przez forum pozostaje niestety, kwestia, zdrowego rozsadku (ktorego niektorzy sa pozbawieni) i kwestia zaufania po obu stronach transakcji, i o ile w przypadku osob lepiej znanych i rozpoznawalnych na tym forum (czy w grze), problemu prawie nie ma, to w przypadku osob ktore ostatnimi czasy sprzedawaly pedy przez forum, skala problemu jest spora (vide chocby sytuaja - skadinad niewyjasniona do konca - z cesarzem)
zreszta kedzior, przeciez wiesz o czym pisze, i nie musze tego tlumaczyc

pozdr
Martre

a tego "debila" co wrzuciles do wywalonego postu z flejmem w naszym socowym dziale ;-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lut 2008, 00:24 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
W sumie nie ma sie co klocic bo kazdy ma swoje zdanie i raczej sie nawzajem nie przekonamy :)

Juz kojarze o jakiego debila chodzi, nie mam zamiaru przepraszac bo twoje zachowanie nie bylo normalne :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lut 2008, 03:11 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Kedzior napisał(a):
W sumie nie ma sie co klocic bo kazdy ma swoje zdanie i raczej sie nawzajem nie przekonamy :)

Juz kojarze o jakiego debila chodzi, nie mam zamiaru przepraszac bo twoje zachowanie nie bylo normalne :)

ach ach :P chcesz karmic trolla ? :P
oczywiscie, ze bylo :-)

tia, kolejny flejm :twisted:

jestes... jak ta hmmm, stokrotka.....

btw wracajac, fakt (zreszta nie o klotnie tu chodzi, imho) nie przekonamy sie nawzajem ;-P ani ty, nie spotkales nieuczciwego kupca/sprzedawce (moge sie mylic oczywiscie), ani ja
tak naprawde, na ten temat mogliby sie wypowiedziec jedynie ludzie zrobieni w uja....

natomiast nie zapreczysz, ze to sie zdarza nagminnie wrecz:/

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lut 2008, 11:53 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 138
Society: FoxHunt (General)
LOL, (duzo juz sie tu na forum nie wypowiadam, ale to jest wielki LOOOOOOOL)

Niedosc ze MA caly czas nam zycie utrudnia, to jeszcze sami sobie utrudniacie.

To forum jako jedyne z tych co znam, oferowalo mozliwosc sprzedazy pedow i
ta mozliwosc robilo to forum czyms specialnym.

Teraz nowym gracza z polski, ktorzy nie zaliczaja sie do bogaczy, maja bardzo ciezko aby
w EU cos zadzialac. Mozliwosc kupna pedow za mala gotowke i dodatkowo troche
taniej niz sa naprawde warte, byla bardzo dobra mozliwoscia dla nowych graczy zaczynajacych przygode w EU.
Tak samo dla odchodzacych, aby sie wyprzedac (jak teraz Math).

To ze komus konto okradziono to juz jego wlasna wina, Gold Card sie klania (200 PED i zabezpieczenie jest).
Lepiej te 200 wydac niz pare tysiecy stracic.

Ati, nie obraz sie, ale watpie abys kiedykolwiek wspolpracowal z MA (to zanczy to Forum).
Wiec wydaje mi sie ze nie musisz sie im podlizywac (wybacz ze tak to ujme).

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lut 2008, 14:14 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Nick w grze: Loss_AdKos
Szakal napisał(a):
Ati, nie obraz sie, ale watpie abys kiedykolwiek wspolpracowal z MA (to zanczy to Forum).
Wiec wydaje mi sie ze nie musisz sie im podlizywac (wybacz ze tak to ujme).

Ati to z kim my tego grilla robimy w maju !?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lut 2008, 14:25 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
jak nie na tym forum to na innym ... tak, innym polskim forum

powstanie alternatywa, bo musi ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lut 2008, 14:26 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Cytuj:

Czyżbyś coś planował? ;)

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lut 2008, 15:51 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HduchC napisał(a):

Hehe - Duchu najpierw walczyłeś o zakaz handlu pedów na tym forum aby teraz
ogłosić swój plan otwarcia "alternatywy" gdzie to będzie możliwe (odpłatnie zapewne).
Szkoda nawet komentować....

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lut 2008, 16:07 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ateush napisał(a):
HduchC napisał(a):

Hehe - Duchu najpierw walczyłeś o zakaz handlu pedów na tym forum aby teraz
ogłosić swój plan otwarcia "alternatywy" gdzie to będzie możliwe (odpłatnie zapewne).
Szkoda nawet komentować....

lol

może zrobię, może nie :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lut 2008, 22:46 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
nasza strona ruszy odpalimy taką alternatywe :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Lut 2008, 02:26 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 118
Nick w grze: Bulber Boo Zembula
Tia i oczywiscie orznieci sami sa sobie winni, bo w swej naiwnosci zwrocili sie z kupnem pedow do kogos z forum, mierzac ich swoimi kategoriami :P . Dobrze zrobiles Ati, zmieniajac regulamin. A osoby, ktore tego nie rozumieja najwyrazniej i same wydymalyby kogokolwiek gdyby tylko nadazyla sie ku temu okazja.

"Tu maly szwidelak, tam maly szwidelek , hehe udalo mi sie sciemnic tu i tam. Ale ze mnie kozak." :P -taki jest niestety sposob myslenia wielu polakow. A jak im sie podcina skrzydla to grzmia w "swietym" oburzeniu . Ech zreszta po co ja to pisze. Ci co wiedza o co chodzi przyjmuja to ze zrozumieniem , pozostali zas beda trwac w tym oburzeniu

pozdr
Boo

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Lut 2008, 02:35 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Boo napisał(a):
A osoby, ktore tego nie rozumieja najwyrazniej i same wydymalyby kogokolwiek gdyby tylko nadazyla sie ku temu okazja.

"Tu maly szwidelak, tam maly szwidelek , hehe udalo mi sie sciemnic tu i tam. Ale ze mnie kozak." :P

pozdr
Boo

Widocznie sam po sobie to wywnioskowałeś :P(nastepny z wiadomego soku dowudztwo wam kazało sie wypowiadać w tym temacie :P )

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Lut 2008, 02:58 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
sexi kolejny flejm chcesz zaczac?
bez sensu, wiemy, ze jestes niereformowalny, nie musisz nas utwierdzac w tym, na kazdym kroku :roll:

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 30 gości

Panel
Skocz do: