Odpowiedz

Entropia padnie czy nie padnie?
Entropia padnie 29%  29%  [14]
Entropia nie padnie 71%  71%  [35]
Razem głosów : 49
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Maj 2010, 07:24 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Witam,
W związku z akcją sprzedaży przez ND asteroidy w ostatnich dniach i w ogóle z powodu, że dawno nie było jakiejś ankiety postanowiłem przeprowadzić badanie wśród "publiczności" ;) które ma na celu przynajmniej w najmniejszej części ocenić dzisiejszą sytuację Entropii. Więc proszę o zaznaczanie swoich odpowiedzi zgodnie z odczuciem sytuacji :) być może wynik ankiety coś nam sensownego powie...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Maj 2010, 15:58 
Weak
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Nick w grze: An AnZabo Zabo
jak by ND tylko sprzedawał CND to bym powiedział ze Entropia padnie, ale jak ma Roktropie i słyszałem że ponoć maca w Next Island, to raczej Entropia nie padnie, a ze pozbywa się CND, to CND padnie (CND będzie, ale nikt tam nie będzie latał), bo wymówka ND że chce się poświecić nowemu projektowi i nie ma czasu, to nie wierze, zawsze może zatrudnić kogoś kto by pilnował CND, to że nie ma kasy i musi sprzedać CND ... kto by sprzedawał kurę znosząca złote jajka?

Moim zdaniem kto kupi CND sporo straci ... ale jak zawsze mogę się mylić

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Maj 2010, 20:30 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 96
Nick w grze: Star Rider
sprzedaje i powiedział że zainwestuje w Rocktropie i NI... kto mu zabroni zmienić zdanie co do inwestycji, jak już sprzeda ? :P ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Maj 2010, 23:17 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
nie padnie, Entropia w jakiejs formie jeszcze nas przezyje :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Maj 2010, 00:03 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Dla mnie Entropia już jest martwa...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Maj 2010, 10:17 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
abyss napisał(a):
Dla mnie Entropia już jest martwa...

Mam podobnÄ… opiniÄ™.

Co prawda grze jeszcze daleko od "padnięcia", jednak nie da sie ukryć iż, jak to nazywaja członkowie MindArk -"ewoluuje", a jak nazywa to 99% graczy -"schodzi na psy". Moim zdaniem z roku na rok jest coraz gorzej dla statystycznych graczy.

Ale temat zbyt długi bu tu się rozpisywać o starych dobrych czasach PE i jak one tak szybko przemijały tu w EU.

pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Maj 2010, 10:22 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Gdyby takie coś jak stare PE powstało z tamtejszą grafiką... bez zająknięcia i najmniejszego zastanowienia zrezygnowałbym z EU. Teraźniejszej entropii brakuje dobrej konkurencji ot cały problem, MA robi co che, a co robi każdy wie ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Maj 2010, 12:25 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
XII (i Beliar), a chodzi wam tylko o zwroty, czy tez o grafike, ''cos'',czego terazniejsza gra nie ma? Czy gdyby stara PE miala dzisiejszy system dystrybucji lootow tez chetnie byscie w nia grali?

Ciekawi mnie,w jakims stopniu mowa o zwrotach,a w jakim o 'klimacie'.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Maj 2010, 12:37 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 96
Nick w grze: Star Rider
Elanor napisał(a):
...Ciekawi mnie,w jakims stopniu mowa o zwrotach,a w jakim o 'klimacie'.

bez zwrotów to ciężko mówić o klimacie, ponieważ nie ma wtedy ZA CO, tego klimatu szukać ;P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Maj 2010, 13:25 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Zastanawiałem się czy o tym nie napisać Ela w moim poprzednim poście - odp. tak grałbym aczkolwiek mówiąc o klimacie mam na myśli nie bez mózgowe stanie praktycznie w jednym miejscu i pranie do plagi mobów, a przemyślany hunt... Kiedyś za moich czasów na moba trzeba było zapolować ;) tj. poszukać go, respawny były małe, a kiedy już się takiego moba znalazło to się go odstrzeliło albo i nie, moby zadawały zawsze full DMG swoich możliwości i były trudne do zabicia co dodawało więcej emocji :) loot z takiego moba zwracał koszta, myśląc logicznie można było zarobić... Dziś co mamy? MA chce byśmy nie używali mózgów, a jedynie wpłacali licząc na to, że coś się od nich dostanie... mimo to oni nic nie dają :D Stary system nie był przystosowany do tak dużej populacji mobów więc przy starym systemie przywrócenie klimatu byłoby jak najbardziej możliwe do tego ta stara grafika... w wersję 5.0 i w dół grałbym w 100% :)

...jakieś wątpliwości jeszcze posiadasz ? :)

na zielono oznaczyłem meritum ewolucji EU o której ciągle pisze MA ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Maj 2010, 14:58 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Ja caly czas jestem za tym, zeby postawic jakis prywatny serwer PE i wprowadzic do gry kilka zmian i dodac pare rzeczy.
Np. drewno bierze sie tylko z drzew, uzywajac toporka, a potem piły. To jakie drzewa mozemy rabac zalezy od biology.
Mining tylko na skalach, geology.
Oil rig mozna niszczyc, po 5 minutach sie odradza
Pojazdy, w tym latajki moga byc uzbrojone
1 z kontynentow to strefa w stylu pvp3/4, bez toxic shotow.
I inne takie :P

I tyle z offtopu :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Maj 2010, 15:49 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
:) gdyby było to takie proste już dawno niektórzy ludzie by to zrobili :) niestety postawienie serwera nie jest do końca możliwe - jedynie co się udało zrobić to odpalić lokalnie klienta bez mobów, drzew, kamieni i innych obiektów które są integralną częścią gry ale ich parametry takie jak rozmieszczenie w przestrzeni znajdują się na serwerze. Gdyby kiedyś tam w przeszłości :D udało się odczytać (czyt. odkodować) transmisję między klientem a serwerem być może dziś mielibyśmy pojęcie na ten temat... i... Dziś niestety nowa EU ze starą PE nie ma nic wspólnego. Stary klient musi pójść w zapomnienie ponieważ nie ma możliwości odkodowania znaczników i parametrów w transmisji klient<>serwer tamtejszej wersji. MA musiałby udostępnić stary serwer czego nie zrobi ;) z wiadomych przyczyn ;) ...straciliby klientów :D też bym wolał grać w pirackie PE nawet wpłacając do niej kasę z możliwością (lub też bez) wypłaty chociażby z 50% stratą niż w to co MA oferuje nam teraz.

...no chyba, że znasz magików którzy ożywią stare PE, mogę w nich zainwestować :) i z góry w to wchodzę :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Maj 2010, 15:18 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
Elanor napisał(a):
XII (i Beliar), a chodzi wam tylko o zwroty, czy tez o grafike, ''cos'',czego terazniejsza gra nie ma? Czy gdyby stara PE miala dzisiejszy system dystrybucji lootow tez chetnie byscie w nia grali?

Ciekawi mnie,w jakims stopniu mowa o zwrotach,a w jakim o 'klimacie'.

Wypowiem siÄ™ za siebie.

Chociaż Star Rider w skrócie dobrze to opisał. Kiedyś jak chodziłem na polowanie to w najgorszym razie miałem 60-70% zwrotu. Jeśli chodzi o "górnictwo odkrywkowe" to jak już się zczaiło dobre lokacje to się bardzo rzadko wychodziło poniżej 90% zwrotu (hunt i mining liczone po sprzedazy z mark-upem). Dlatego każdy wypad w teren był przygodą, bez wiekszego stresu.
O handlu to nawet nie wspomnę, ale kiedyś to się zarabiało...

A teraz?

No ale teraz statystyki:
Hunt - zwrot 25%, mining... 40% - wiem że "no pain- no game", ale jak dla mnie to za dużo tego "pain" :)
... a że nie jestem masochistą, to po prostu "podziękowałem".

Btw - ostatni gasi światło :)

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Maj 2010, 19:57 
Inept
Dołączenie:
Styczeń 2008
HP: 111
Society: Kingsajz
Nick w grze: KUB
michalpypek napisał(a):
Np. drewno bierze sie tylko z drzew, uzywajac toporka, a potem piły. To jakie drzewa mozemy rabac zalezy od biology.

Jakbyś After Word opisał :)
Grywasz w to ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Maj 2010, 12:56 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
KUB napisał(a):
michalpypek napisał(a):

Jakbyś After Word opisał :)
Grywasz w to ?

no rzeczywiście :P chociaż pisząc to miałem na myśli Wurm Online :P

Grałem, ale za nudna to giera dla mnie ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Cze 2010, 12:52 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2009
HP: 178
Society: Ex Cons
Nick w grze: shogomad shoti 1st
Kurde , czytam i sie zastanawiam czy gramy w tę samą gre. U mnie zwroty w długim terminie dobijaja do 94% bez MU oczywiście. I to crafcac ampy 101 nawet a zbliżam sie już do 0,5M peds w globach i hofach wiec pare M peds przeleciało przez maszyne.

Oczywiście bez jakiegoś fajnego HoF nie możliwe wyjśc na plus ale 25% ? Nie widze tygo jakoś.

No chyba że ktośwalnął 4 bomby i miał 3 nrf a czwata mu dała 1 ped - ale to chyba za mała próbka żeby wyciągać wnioski ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Cze 2010, 22:12 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Poltropia
normalnie tragedia, łatwo się zarabiało i popsuli, chamstwo...

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości

Panel
Skocz do: