Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Paź 2011, 21:24 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
Society: Poltropia
Wszystkich chetnych na maly hunt w przestrzeni kosmicznej na Cosmic horrory zapraszam. Wyprawa odbedzie sie na zaprzyjaznionym okrecie Starfinder XXX. Planowany czas wyprawy to piatek (7 pazdziernik) o 21:00 (czas w Polsce).
czas okolo 2 godzin, ale mozliwy wczesniejszy powrot. Sa potrzebne cztery osoby na stanowisko naprawiacza. Sa dwa punkty, czyli po dwie na punkt. Na stanowisko strzelca dwie osoby. Koszt strzalu to 0,74 Ped.
Na pokladzie znajduje sie TT, tak, ze mozna tam zakupic ammo lub spieniezyc loot.
Zaloga moze sie dostac na okret na dwa sposoby. Po dodaniu do listy okretu mozna skorzystac z TP na stacji kosmicznej lub mozna zostac zsummonowanym przez wlasciciela okretu. Koszt powrotu to albo 7 Ped fee za TP ze stacji na planete, albo 20 pec dec Thrustera (TT) plus fee 2 Ped za wejscie w atmosfere planety.
Ilosc miejsc ograniczona, tak, ze decyduje pierszenstwo zgloszenia.
Zainteresowanych prosze o wpisanie sie w temacie.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Paź 2011, 08:47 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
zgłaszam się na ochotnika ;)
tylko, że nie wiem co chce tam robić :D
mogę pilotować, naprawiać lub strzelać - obojętne ;P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Paź 2011, 22:08 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Lista ochotnikow:
1. PL
2. XII
3. andrzej mo67

Ostatnio edytowany przez PL, 04 Paź 2011, 22:15, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Paź 2011, 15:02 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2010
HP: 0
Society: EF.pl
Nick w grze: andrzej mo67
Może być wesoło, dopisz i mnie do listy.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Paź 2011, 12:44 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Lista ochotnikow:
1. PL
2. XII
3. andrzej mo67
4. Tomek Strix
5. Kentril Doomon
6. Semaj Sukinkot (naprawiacz)

Przed eventem osobom bez doswiadczenia wytlumacze co i jak.
Co do powrotu na Caly, bede mogll zabrac jedna osobe ze soba na dol za free.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Paź 2011, 22:38 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
będą dziewczyny?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Paź 2011, 23:52 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Lista ochotnikow:
1. PL
2. XII
3. andrzej mo67
4. Tomek Strix
5. Kentril Doomon
6. Semaj Sukinkot (naprawiacz)
7. Karl Lici kivaki
Czyli lista zamknieta. Jesli ktos chce, moze sie zglosic, to zostanie na liste zapasowa dopisany.
Kazdego z listy prosze o zakup naprawiaczki Rk-5 i Welding Wire na okolo 2 godzinny klikania (8 ww na klik, rel 33/min)

Jesli ktos ma pytania, to jutro bede dostepny. Mozna mnie zlapac przez pw, to sie umowimy w grze

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Paź 2011, 09:37 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Lista czlonkow zalogi zamknieta, ale nadal jest otwarta lista ochotnikow na obstawe Privateera. Jesli masz ochote zapolowac Quadem lub Slepnirem, wpisuj sie do tematu. Bedzie rowniez mozliwosc zmiany obsady Privateera.

Podstawowe informacje:
- na pokladzie Privateerow i Mothershipow znajduje sie TT, tak, ze mozna tam zakupic ammo lub sprzedac loot.
- Rk-5 zuzywa 8 Welding Wire na klik. Zmaksowana ma reload ponizej 2 sekund.
- Uzywane okreslenia to: PP - Propulsion (naped), RR - Reactor (reaktor) i Mothershipie dochodzi jeszcze CC - Command Center (mostek) i HH - Hangar. OMW ...- w drodze do... (przyklad: Omw HH - czyli, ze do hangaru sie biegnie).
- Podczas polowania, gdy naprawiacze nie radza sobie z uszkodzeniami na haslo "jump" strzelcy oraz pilot wysiadaja z foteli. Agrro mobow sie zeruje i spokojnie mozna naprawic statek.
- Na poklad statku mozna sie dostac z dowolnego miejsca na planecie (pod warunkie, ze statek znajduje sie nad ta planeta) za pomoca "Summon passengers" (uzywane przez wlasciciela statku). Powrot za pomoca TP ze stacji (koszt 7 ped) lub za pomoca Quada lub Slepnira wyposazonego w Thruster (koszt 2 ped + 20 pec dec).

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Paź 2011, 19:44 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Panowie, przepraszam nie wyrobie się z przeinstalowaniem systemu na swoim kompie (powód: wymiana sprzętu) - dopiero zaczynam... z tego powodu mnie nie będzie :( szkoda, żałuję naprawdę...

Powodzenia życzę!

PS. jak skończę przeinstalowywanie to się pojawię w grze.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Paź 2011, 07:17 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ati też miał reinstalkę, a dał radę...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Paź 2011, 08:20 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Lot privateerem bez obstawy byl raczej dosc trudny. Piraci z ekipy Staggera dwa razy nas zestrzelili. Pozniej plan z szybszym dolotem na neutralna stacje nie wypalil, wiec dolaczylismy do zalogi Mothershipa Krusenstern. Po paru trudnosciach z dograniem sie na MSie (jest to dosc olbrzymi okret), udalo nam sie zlapac kilka mobow i skille zeczely plynac szerokim strumieniem. Dodatkowo uzywajac MSa jako bazy, polecielismy Quadem na polowanie.
Podsumowujac, polowanie jako polowanie nie wypalilo w 100%, ale pozniejsza praca na jako naprawiaczy chyba zachwycila uczestnikow, bo sie pytali kiedy nastepny raz.
Zamierzam wiec zorganizowac wiec nastepny rajd. Szczegoly wkrotce.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Paź 2011, 14:01 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
coov ja nie tylko reinstalację systemu robiłem ale również wymiana bebechów w kompie (płyta, procesor, pamięć i dyski) - chciałem to zrobić dobrze - lubię mieć w kompie porządek :) dodatkowo wszystko zacząłem prawie za 20 21:00 więc...

ale przynajmniej teraz EU i nie tylko ;) chodzi mi jak burza :D

nowy sprzęt: Asus P8Z68-V Pro, Kingston 8GB 2x4GB 1600 CL9, i5 2320 3.0GHz, 2x Seagate SV35.5 w RAID0, a do tego "stara" grafika której nie wymieniałem Gigabyte GF GTX460 1GB

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Paź 2011, 14:10 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Eee - ja musiałem tylko z kartonów powyciągać (stary sprzęt), zaktualizować (makabryczne łącze) i jakieś biurko zorganizować :P

A co do samych wypraw w celu poklikania: byłem raz (PL mnie oprowadził jak małe dziecko za rączkę i łopatologicznie wszystko wytłumaczył, do tego przetransportował w obie strony). Samo zwiedzanie okrętu i poznawanie nowości było ciekawe - ale już naprawianie dla skilli jest dla mnie zupełnie nieatrakcyjnym zajęciem i niezrozumiałym :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Paź 2011, 17:27 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
XII tylko Cie podpuściłem :P

naprawianie ciekawe, możana poznać sporo ludzi, mnie też PL wciągnął w ten proceder :)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości

Panel
Skocz do: