Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 15:56 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
zamiany do zasad eventu wprowadzono o 12.40 w dniu 31.03.2006, część postów poniżej zdezaktualizowała się.

GHOST DOG’s event

(do wygrania minimum 450ped, BRAK opłat za wzięcie udziału w evencie)
Zasady zmienione na skutek sugestii potencjalnych uczestników.

Pula nagród : min.450 ped
Główna nagroda : min.250ped lub dowolny zlotowany w trakcie trwania eventu przedmiot (dwie opcje do wyboru zwycięzcy)
Drugie miejsce : min.125ped
Trzecie miejsce : min.75 ped

Miejsce :
ArgoLand Szczecia
Zbiórka 8.04.2006 o 20.00-20.15 (czasu calipsiańskiego) przy revivalu na landzie Szczecia.

Czas (calipsiański):
Data : 8.04.2006
Start : 20.30
Koniec : 23.30
Jeśli nie wyłoniony zostanie zwycięzca, event powtarzany będzie w każdą kolejną sobotę, ewentualnie za zgodą WSZYSTKICH uczestników może zostać przedłużony o1-3 godzin. Pierwszeństwo we wzięciu uczestnictwa w kolejnym evencie mają uczestnicy poprzedniego eventu.

Liczba uczestników :
Min. 4
Max. 11
Przy zapisywaniu liczy się kolejność zgłoszeń w niniejszym temacie. Event odbędzie się w zaplanowanym czasie pod warunkiem zgłoszenia się min. 4 osób. 4 miejsca w teamie zarezerwowane są dla organizatora, obserwatora i 2 członków PL Rangers (czyli pierwsze 8 osób które się zgłosi na 100% może liczyć na udział w evencie).
Wg. mojego rozeznania osoby zainteresowane udziałem to :
1.Elanor
2. Krzychop
3.Duch (HduchC)

Zasady specjalne :
Wszyscy uczestnicy polują w teamie założonym przez organizatora eventu. Rozdział kasy w zależności od dmg, wszystkie itemy dla organizatora eventu (leader takes all - fundusz nagród). Organizator chociaż będzie członkiem teamu nie będzie brany pod uwagę przy rozdziale pierwszych 3 miejsc, aczkolwiek ma szczery zamiar pomachać mieczem i poplwać plazmą.
W przypadku gdy liczba uczestników w trakcie trwania eventu permanentnie obniży się poniżej 4 osób event uznaje się za nierozstrzygnięty. Itemy zdobyte w trakcie trwania takiego nie rozstrzygniętego eventu mogą zostać wybrane przez zwycięzcę kolejnego eventu jako nagroda (mam nadzieję, że rozwieje to częściowo obawy o utratę cennych itemów na skutek niezawinionego wylogowania w trakcie eventu). Do czasu rozstrzygnięcia eventu zlotowane itemy nie są sprzedawane.
Po rozstrzygnięciu eventu nastąpi sprzedaż itemów (w drodze licytacji wśród uczestników eventu, nie sprzedane w ten sposób trafią na aukcję lub do TT) a nadwyżka kwoty uzyskanej ze sprzedaży ponad 450ped powiększy proporcjonalnie nagrody w następujący sposób :
na 1 miejsce – 30%
na 2 – 20%
na 3 – 10%
pozostałe 40% dzielono jest po równo pomiędzy WSZYSTKICH członków teamu.

Przykład :
1 event nie rozstrzygnięty, zdobyte itemy za TT=250ped w tym supremacy harnes (M)
2. event nie rozstrzygnięty, zdobyte itemy za TT=150ped w tym Pixi harnes (F)
3. event rozstrzygnięty, w temie było 8 osób
Jako zwycięzca może wybrać item (supremacy harnes lub Pixi karnes)
Pozostałe itemy są sprzedawane a uzyskana kwota to (załóżmy, że zwycięzca wybrał Pixi - taki z niego równiacha) 10.500 ped (10% to 1.050ped)
W tym przypadku nagrody wyglądają tak :
1 miejsce = 250 +30%*10.050=3.400ped
2 miejsce = 125 +20%*10.050=2.225ped
3 miejsce = 75 +10%*10.050=1.125ped
Dodatkowo każdy członek teamu dostaje 787,5ped

Po evencie umieszczę sprawozdanie z jego przebiegu i rozliczenie itemów.

Punktacja :
Klasyfikacja oparta na liczbie zdobytych punktów. Za punkt uznaję się każdy pełny ped zlotowany przy globalach/hofach w trakcie eventu. Liczą się tylko globale, decyduje screen loot window z WYRAŹNIE widoczną ilością uzyskanych pedów i peców, oraz czasem i lokacją globala, screeny należy zmieścić w niniejszym temacie lub przesłać do organizatora. Po globalu każdy uczestnik pisze wiadomość w teamchat ile ped trafił.
UWAGA : Jeśli sumaryczne kwoty zgłoszone przez uczestników teamu przekroczą o 10% wartości globala to organizator może zarządać od uczestników natychmiastowego przesłania screenów na skrzynkę pocztową luc3k.cs@wp.pl i ewentualnie uznać, że global nie liczy się do klasyfikacji części/całości uczestników (oszustom mówimy nie).

Jako, że mamy tydzień czasu do eventu proponuję przedyskutować sprawę w trakcie weekendu a od poniedziałku nie zmieniać już zasad.

Ostatnio edytowany przez Lu_NiX 31 Mar 2006, 14:46, edytowano w sumie 5 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 16:21 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Ok bardzo fajny event :) :taniec:

Ale dopuszczasz broń biała i normalną? Troszke mi sie nie podobaja te dodatkowe punkty do klasyfikacji ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 16:39 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
broń dowolna, od armaty do szpilki :wink:

Ostatnio edytowany przez Lu_NiX, 31 Mar 2006, 11:45, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 17:45 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Event bardzo ciekawy, tylko szkoda ze nie w weekend.. tak to mi szkola nie pozwala wziac w nim udzialu ;/

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 18:21 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: RED LEGION
Prosze wpisać mnie na liste :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 18:21 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
świetny event ale ... termin odpada ... jestem w pracy do godz 00:00 na syfiastym kompie... który pozwala mi tylko na zabawe a nie na poważny hunt... zatem mnie nie będzie, propozycja : sobota lub niedziela to tak (jak co to zgłaszam uczestnictwo)

GL

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 19:11 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Ciekawy event może nawet wziąłbym udział ale niepodoba mi się jeden pkt - relogi i obowiązek gry przez cały event .Powiedzmy trafie hofa lub nawet zwykły loot z mod fapem czy shadowem wywali mnie z gry nie będę mógł się zalogować i co dowidzenia Bonki zostałeś wykluczony z eventu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 19:54 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
post nieaktualny :
3. Jak często kogos wyrzuca tak,że nie jest się w stanie zalogować przez kilkadziesiąt minut ? Nieczęsto

Spójrz z drugiej strony - ktoś wchodzi do eventu, piewrwszy ubity mob to global 51ped, z czego 50ped wpada na jego konto a organizator dostaje soft hide za 1ped. Człowiek się wylogowywuje a po evencie zwraca do mnie "dawaj jescze 250ped.
sry ale to jest filozofia kalego, gdyby bilet kosztowął 25ped to bym Cie rozumiał a tak sry ale zacytuję naszego premiera : NO, NO, NO
jak masz pytania o to jak dziele looty to wal do ronina i elanor
A jak trafimy shadowa albo mod fapa (albo w jakiś inny sposób fundusz nagród wzrośnie do 10k ped) to gwarantuje Ci, że nikt z uczestników na takim evencie nie straci.

btw.
jak w zwykłych lotach trafiasz shadowy i mod fapy to co by Ci szkodziło, nie zająć 1 miejsca za 250 ped ?

Ostatnio edytowany przez Lu_NiX, 31 Mar 2006, 11:45, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
PostWysłany: 29 Mar 2006, 21:08 
jakby dostał mod fapa to musiałbyś mieć niezle silna wolę zeby tego nie zamyrcholić:P

Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 21:09 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Level napisał(a):
jakby dostał mod fapa to musiałbyś mieć niezle silna wolę zeby tego nie zamyrcholić:P

Z argo czy exo ? :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 21:27 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
event przełożony na sobotę w dniu 8.04.2006 na godziny 20.30 - 23.30 (cza calipsiański)

Ostatnio edytowany przez Lu_NiX, 31 Mar 2006, 11:47, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 22:30 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Ja mam jedną rade, takie eventy muszą byc reklamowane, nie ma sposobu zeby poinformowac na forum jednego dnia i tego samego robic event. Ludzie potrzebuja czasu nie tylko zeby zaplanowac sobie dzien ale rowniez dlatego ze trzeba podjac tą a nie inna decyzje. 'Co nagle to po diable'
Takie eventy trzeba zapowiadac conajmniej z tygodniowym wyprzedzeniem inaczej zaden sie nie powiedzie :/

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Mar 2006, 22:55 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
No i przede wszystkim powinien byc w weekend a nie w srodku tygodnia.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Mar 2006, 01:04 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
chyba zostanę kalipsziańskim księgowym, są za to jakieś skile w PE ?

Ostatnio edytowany przez Lu_NiX, 31 Mar 2006, 11:48, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Mar 2006, 06:29 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Powinniscie tez zmienic godzine evetu tak o 1h wstecz :P Ja jestem mala dzidzia i po tygodniu wstawania o 7 chce sie wyspac i nie mam zamiaru siedziec w PE do 0:30 heh :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Mar 2006, 07:01 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
1.Event pozornie jest bezpłatny-przez 3 godziny można sporo pedów przemielić (z każdego lootu pewien % idzie dla właściciela landu)
2.Może dałem zły przykład z tym modfapem ale z argo wypadają nemki a + na aukcji jest spory dlatego wydaje mi się żę zawodnik powinien dostać tyle pkt ile wynosi średnia cena na aukcji.Tym bardziej że cenne itemki nie zawsze idą w parze z globalem.
3.Wyrzuca mnie kilka razy w miesiącu często jest to wina operatora netu
4.Filozofia Kalego-hehe-spojrzenie z drugiej strony a co mi szkodzi zabicie pierwszego mooba za 50 pkt i czekanie przy dziale na zakończenie eventu,
Sama idea eventu jest dobra i cieszy mnie że kolejna osoba wzieła na swoje barki taki ciężar.
To twój event i do ciebie należy decyzja czy uwzglednisz moje uwagi czy nie.
W pewnym sensie staram się wyeliminować krytyke po eventową.
GL.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Mar 2006, 08:44 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
przeyśłałem opinię bonkiego, poniższy post nieaktualny
ad.2. dajesz cały czas zły przykład, bo w zasadzie eventu jest, że wszystkie itemy idą do organizatora na pokrycie nagród, czyli itemy zdobywa TEAM a nie gracz, więc nie ma ich jak punktować na konto gracza. Idea jest taka, że zamiast itemów gracze moga liczyć na całkiem ładne nagrody. A dodatkowo zwycięzca może wybrać item zamiast pedów. Co do itemów to mi się u szczecia w globalu udało trafic grey armchair z tt=15 i jakies pistoleciki z tt ok 20. Tak więc wizja nemek, lecących nieporzerwanym strumieniem przez 3 godziny wydaje mi się co najmniej egzotyczna.
ad. 3. jeśli obawiasz się że nie spełnisz warunków eventu tak to nie bierz w nim udziału :roll:
ad. 4. myślę, że gracz który tak się zachowa może liczyć na DUŻE uznanie pozostałych uczestników i tytuł "Równiachy Roku".

reasumując :
1. rozważałem różne pomysły i ten który zaprezentowałem wydał mi się najsensowniejszy, druga opcja czyli "wygrywa najwyższy loot a pula nagród pochodzi z biletów" jakoś mnie nie ekscytuje (spodziewane dyskusje co ma większe TT+, o której godzinie itd.) poza tym to może zrobic każdy team w trakcie dowolnego polowania. Jeśli wszyscy zainteresowni wybiorą takie rozwiązanie to przeorganizuje event.
2. złożyłem moim zdaniem fajną propozycję, są już nawet chętni więc raczej zasad nie zmienię
3. jeśli event ruszy i zasypie nas potok nemek po prostu przyznam nagrody pocieszenia, podniosę obiecane nagrody, opcji jest mnóstwo ale nie widzę szans aby opisywać je w regulaminie eventu.

kto chce niech szykuje się na piątek, a godziny zostawiamy - krąży legenda że o północy coś się zmienia w lootomacie (ja po północy trafiłem wczoraj 2 globaliki).

uff bonki te Twoje 141HP jednak swoje waży :wink:

WAŻNE :
W treści eventu wprowadziłęm modyfikacje. :!:

Ostatnio edytowany przez Lu_NiX 31 Mar 2006, 11:49, edytowano w sumie 3 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Mar 2006, 10:44 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Dodałem odnośnik na głównej. Powodzenia !

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Mar 2006, 13:39 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
proponuję SOBOTĘ ALBO NIEDZIELĘ , no i trochę wcześniej max od 21 naszego czasu

inaczej odpadam :(

GL dla uczestników jak co

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Mar 2006, 14:24 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
event będzie w sobotę 8.04.2006 w godzinach 20.30-23.30 (czas calipso)

Ostatnio edytowany przez Lu_NiX, 31 Mar 2006, 11:50, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Mar 2006, 18:28 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: jestem aspoleczny:P
Cytuj:
ad. 4. myślę, że gracz który tak się zachowa może liczyć na DUŻE uznanie pozostałych uczestników i tytuł "Równiachy Roku".

Bonki i bez tego jest jednym z najrówniejszych graczy jakich spotkalem w tej przeklętej grze hehe ;)

co do eventu to nie wezme udzialu gdyz :jestem na cnd, nie mam pedów, nie mam szczescia tez ostatnio hehe :-)

Btw. bardzo fajna sygnaturka Ate ! klikam dzień i noc w reklamy xD

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Mar 2006, 11:52 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
w evencie spore zmiany, proponuję przeczytać jeszcze raz całe zasady.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Mar 2006, 13:57 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
mnie wypisz - brak kasy atm. Po za tym godzina nadal jest zła jak dla mnie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Mar 2006, 14:30 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Eeee... a jakim cudem ja sie znalazlem na liscie uczestnikow?? Przeciez sie nie zglaszalem... Niestety nie moge grac bo moze bym wziol udzial. Jestem na przymusowym odwyku od PE az do matury( chociaz i tak sie loguje co tydzien-dwa bo wytrzymac nie moge ta gra jest jak narkotyk :P )

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Mar 2006, 17:07 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Zamykam na prośbę Lu_NiX'a.
Zapewne niedługo pojawi się nowa wersja :)

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości

Panel
Skocz do: