Odpowiedz

zainteresowani wystąp
chcę w czymś takim uczestniczyć ! 43%  43%  [43]
bardzo ach bardzo chcę w czymś takim uczestniczyć !!!!! 57%  57%  [56]
Razem głosów : 99
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 28 Paź 2006, 23:55 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 100
Society: Mlode Wilki
Mom zdaniem po tym co drago zrobil sytuacja stala sie lepsza - spokojniejsza- i moglismy spokojnie bic daspletorki. No i z tego co slyszalem to pare osob sie opierdzielalo a to naprawde wkurza jak tacy ludzie sa. Przychodza tam nie po to zeby sie dobrze bawic a zarobic no i efekt jest taki ze psuja innym zabawe (bo inni wychodza na -:P).

A no i pozatym bylo troche za duzo osob i trudno to opanowac. Dziwnym trafem osob przybylo po ostatnim hofie:P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Paź 2006, 23:56 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Na dziś powiem tylko jedno:

DRAGO RULEZ :lol:

jutro foty z huntu na dasplatory :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 00:04 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 126
Society: Darkside Renegades
Nick w grze: Symulakron
było nas tam naprawdę masa ludzi...i to wprowadziło extra chaos...z doświadczenia wynika ze 2 full teamy jest ok ...wcześniej była milsza atmosfera, każdy mówił i wyrażal swoje emocje kiedy chciał (walić lagi i tak od nich nie uciekniemy :) ) i nawet nie przeszkadzało czy ktoś walił wiecej czy mniej..bo nikt nie robił śledztwa w tej sprawie...był FUN czyli główny cel eventu...

proponuje wyluzować co niektórym :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 00:34 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
a LuNiX cichutko organuizuje co trzeba z kim trzeba 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 00:36 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2005
Drago chcial zeby kazdy sie wypowiedzial to sie wypowiadam: przez te zbiorke co niby wywalal ludzi stracilismy z pol godziny bo takie bylo jego widzimisie, wyzywal wszystkich od najgorszych...(zapedy faszystowskie:P), a to wszystko i tak na nic, tylko ludzi zdenerwowal(czesc wczesniej odeszla), chlopie: gadanie na czacie nie robi laga, to sie nazywa spam, nie wiem czy ty na jakims atari jeszcze grasz ze ci to przeszkadza:), pozatym wyluzuj troche albo najlepiej daj innym prowadzic ten event.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 00:51 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Ja powiem tak, ludzi było za duzo i zaczeło odbijać. Juz na poczatku pare osob w ogole przestało bic i sie ochrzaniało (i to sa ciagle te same osoby). Po prostu mowie NIE! noobom na takich eventach. Irytujace jest jak ja kończe 2 fista a część ma zjechane połowe pierwszego. I to nie chodzi o kase bo to sa grosze, ale chodzi o jakies wspolne działanie, a tak to jest dupa blada.

To co zrobił Drago było kontrowersyjne, ale psychologicznie zadziałało bardzo dobrze. Trzeba niestety wprowadzic jakies zasady bo przy 4 teamach niemozliwe jest osiagniecie 100% satysfakcji. Pare osob odeszło i nie dało kasy.. w ogole beznajdziejna atmosfera

Trzeba to zmienic!

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 00:54 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: Way Of Life
Nick w grze: GreenDragoPL
A wiec moze sprostuje kilka wypowiedz, nie byla to seleckaja ani odzucanie ludzi z party w temacie znam cie czy nie znam. Pytalem sie was wszysktich czy go znacie, pytalem sie danego czlowieka czemu nie bije tylko sie opierdziela. Seleckcja byla potrzebna bo lagi byla zajbeiste jak 40+ osob zaczlo pisac lub bic sie miedzy soba.
Malo tego jestem w 100% zdrowy, a ty dymek i mor.. z mlodych wolfow to macie jakies schizy lub jestescie zazdrosni o cos. Nikogo z party nie wyzucilem.. Zrobilem co trzeba, party sie uspokoilo i dalo sie huncic. Nie ejst dopuszczlane cos takiego ze idziemy na fun a ja sam zuzywam 5 piesci na hunt a jakis dymek idzie czy inny tam i wypakuje tylko 1 piesc. I jesli chodzi o kase, tak chodzi o kase 5 piesci to prawie 100ped, co kosztuje 10$, stary gdzie ty zyjesz ile masz lat? tak rozdajesz kase? to kup mi astona.

Doszlismy do wnisoku z XII i Poose oraz Warlockiem ze trzeba zrobic potezna selecje w tym evencie, bo nie dopuszczlanym jest zeby tak sie zachowywac jak wy sie zachowywaliscie dzisiaj. Mianowicie wpisze tu kryteria ktore beda zmienione przez CZOLOWYCH uczestnikow tego eventu.
A wiec:
1)Uczestniczyc moga tylko ludzie z societow: Poltropia, PL, CHzF, DASK, Młode Wilki (nie wszyscy) + ludzie odpowiezialni zgrani, nie banda kretynow.
2) W evencie uczestniczyc moga max 24 osoby poniewaz tworzy sie balagan,
stali bywalcy ktorych jest kolo 20, + ludzie (kto pierwszy en lepszy)

A btw, jak bedziecie nadal tak odwracac kota ogonem i pisac niestwqorzoen piesni, to przyjedzcie do mnie, albo umowmy sie gdzies "na kawe", "porozmawiamy", zobaczymy jakie ostre z was ogierki, albo jestescie tylko mocni w obczarnianiu bezpodstawnym jak siedzcie za klawiatura w cieplym domku ? jopki bananowe.

Wiele ludzi przynalo mi racje, ba nawet wiekszosc, bo taka doslownie "cholota" ktora wpadla dnia 28.10.2006r na powerfist event jest niedorzeczna i niedopuszczalna.

Nie chcialem dla nikogo zle, Ambulimaxy przezmnie prowadzone wypadly bardziej niz wzorowo, despelatory tez by tak wypady jakby te nieodpowiedzialne osoby... ktore pojaiwly sie po tym hofie 21k, ktorzy leserowali jak juz wczesniej psialem, lagowali, uzywali autoclicow co tez wzmaga lagi, zaczeli wyzywac, oraz zabijac si na wazajem (sorry 45 osob jak zaczelo sie 10 bic w biodomie na cnd to byly lagi/freezy po 30-50sec)

TOTALNY ABSURD!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 01:00 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Moje zdanie jest takie: Sprzedałem praktycznie wszystko co miałem, kupiłem bilet, kupilem rękawice. Bardzo chciałem być na kolejnym evence. Chciałem poczuć ten klimat, poczuć jak wszyscy sie zbieramy i nie walczymy dla kasy tylko dla satysfakcji, wyszło jak wyszło. Nie można winić nikogo, niech każdy patrzy na siebie i swoje zachowanie. Byliśmy na power fist event a przerodził on sie w PvP, stałem sobie spokojnie nikogo nie zaczepiając, JEB raz mnie ktoś zabił, nic sie nie stało, przychodze drugi raz i znowu DUP i zwłoki, i tak jeszcze kilka razy, nie mam do nikogo pretensji, zrobił jak chciał, jego sprawa. No ale chyba nie bylismy tam po to zeby sie zabijać nawzajem. Szkoda, naprawde szkoda, bo event przeradzał sie powoli w kult, ja zawsze stawałem na głowie żeby przyjsc, czasami nie zdążałem na zbiórke ale to nić, wystarczało mi jak patrzyłem sobie z boku i podziwiałem jak polacy potrafią sie zorganizować i ubijać najlepsze monstra w całej grze, czułem satysfakcje że jestem Polakiem i mogę być tu razem z tak wspaniałymi graczami, bardzo chciałbym znowu isc na event no ale nie wiem czy starczy mi kasy, ale po części boję się ze wszystko sie rozsypie.

Profil E-mail Offline
PostWysłany: 29 Paź 2006, 01:06 
GreenDrago napisał(a):
Malo tego jestem w 100% zdrowy

Nice.
GreenDrago napisał(a):
Nie ejst dopuszczlane cos takiego ze idziemy na fun a ja sam zuzywam 5 piesci na hunt a jakis dymek idzie czy inny tam i wypakuje tylko 1 piesc. I jesli chodzi o kase, tak chodzi o kase 5 piesci to prawie 100ped, co kosztuje 10$

Takich co sie opierdalaja bym wyjebywal albo zabijał-true, zwracam honor.
GreenDrago napisał(a):
Doszlismy do wnisoku z XII i Poose oraz Warlockiem ze trzeba zrobic potezna selecje w tym evencie, bo nie dopuszczlanym jest zeby tak sie zachowywac jak wy sie zachowywaliscie dzisiaj.

Nice, good point+rep.
GreenDrago napisał(a):
A btw, jak bedziecie nadal tak odwracac kota ogonem i pisac niestwqorzoen piesni, to przyjedzcie do mnie, albo umowmy sie gdzies "na kawe", "porozmawiamy", zobaczymy jakie ostre z was ogierki, albo jestescie tylko mocni w obczarnianiu bezpodstawnym jak siedzcie za klawiatura w cieplym domku ? jopki bananowe.

To było niepotrzebne:) Rozwiązania siłowe tylko cofają nasza rasę, walczmy dla lepszego dobra, no chyba, ze to też jest częsciowo dla lepszego dobra:D
GreenDrago napisał(a):
Wiele ludzi przynalo mi racje, ba nawet wiekszosc, bo taka doslownie "cholota" ktora wpadla dnia 28.10.2006r na powerfist event jest niedorzeczna i niedopuszczalna.
TOTALNY ABSURD!

Yep, i tu panie+rep, zwracam honor, zdrowyś, rozwiazanie kontrowersyjne ale skutczne, niektórymi to trzeba wstrząsnąć. :cry:
Kiedy next event i na co? :oops:

Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 02:04 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: ChzF
Nick w grze: Jason aka Wild Rose
No więc kroki podjęte przez Drago okazały sie jednak skuteczne więc
w moim skromnym mniemaniu postąpił słusznie...

Co do zasad mających panować w przyszłych eventach...
GreenDrago napisał(a):
1)Uczestniczyc moga tylko ludzie z societow: Poltropia, PL, CHzF, DASK, Młode Wilki (nie wszyscy) + ludzie odpowiezialni zgrani, nie banda kretynow.

A co z ludźmi kturzy nie są "bandą kretynów" a nie zna ich wiele osób.
Skad możesz wiedzieć że nie są odpowiedzialni i zgrani skoro ich nie znasz...
Ja nie należe do żadnego soca i biegam sobie chwilowo jake freelancer,
Dzisiaj, gdy zobaczyłeś mój nick w kolejce usłyszałem od ciebie mniej więcej coś takiego

"Jason, ni h.... nie znam"

Mogę Sie tylko domyślać, że gdyby nie to, że część osób powiedziała, że mnie zna (dzięki,dzięki, dzięki :) ) usłyszałbym dowidzenia, a po czymś takim raczej nie czekałbym na dalszy rozwój wypadków tylko poszedłbym sobie.
Proste myślenie "nie chcecie mnie to nie będę wam przeszkadzał swoją obecnością”.
Ale jest to tylko moje skromne zdanie, z którym nikt nie musi, sie liczyć.

Ps.
Czy ktoś za mnie zaświadczy że jestem zgrany i odpowiedzialny bo jak nie to papa evenciki :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 02:15 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
24 sooby ustalilismy wstepnie taka granice, czemu niemialbys byc w tej 24? nie znam cie, to cie poznam lol proste kiedys musi byc 1raz;d

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 02:52 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Drago chcial dobrze, ale moim zdaniem wyszlo rasistowsko i jak w jakims obozie koncentracyjnym..

Mam nadzieje ze nastepnym razem bedzie lepiej.Tylko ze te Wasze ''wstepne ustalenia'' jakby ustanawiaja event jako rzecz ''dla elit''.. :?

A moze to i dobrze...

Nie wiem,za pozno zeby wiecej pisac :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 04:28 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Ja powiem od siebie - poszedłem na event po nieobecności na jednym (tak tym z uberem) i oto nagle się mie je*ie że co to tu robisz noobie.. itd. Niepowiem chaos był bo i ludu chmara - ale jesli chodzi o kulturę zachowania to wielu powinno się schować i nie pokazywać.
Przerwa zrobiona przez Drago przerodziła się w rególarną zje*kę. Niewiem, Drago chciał dobrze pewnie ale zle środki uzył. Nerwy były bo lagi dawały w kość, to się rozumie ale już wybieranie z tłumu kto bije kto nie jest dziwne dla mnie, bo ja biłem i nie miałem czasu ogadać kto stojia kto nie. A i tak nikt nie zauważal martwych lezących po 5 min :/
Teraz prywata! na koniec wielkimi litekami Drago zaczłą wykrzykiwać swoją czarną listę (rozumiem że tych niechcianych) na której się znalałem - nie wiem z jakich powodów - też 4 fisty zużyłem - może że mam ubranko szare a nie uberskie- ale nic to - Drago! nie jestem jakimś gówniarzem ktróry pozwala sobie żeby jechać po nim jak po starej kobyle - niechcesz mnie spoko - ja też nie chcę brać więcej udziału w evencie z tak ordynarnym człowiekem jak ty (i parę innych też żeby nie było że jednego się czepiam). I choć nie jestem bogaczem pedowym - jednak wolę naprawdę wydac pedy na event w którym nie znam nikogo ale mam za to super przyjacielską atmosferę.
pozdrawiam wszystkich

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 04:53 
Weak
Dołączenie:
Lipiec 2006
Atmosfera była gęsta że hej :D Ja to pier... brzydko mówiąc, bawiłem się dobrze, a jak się zaczęło pvp to już ryczałem ze śmiechu :D Rzucanie się Drago tez było zabawne :D
I w kwestii listy na event - pomijając wszystko na temat braku organizacji i wytykania sobia palcami kto wali a kto nie wali (konia czy coś/kogoś innego, Dexx to chyba ze 6 rękawic zużył) - lista jest krokiem w złą stronę moim zdaniem. Chociaż ja podobno bym sie załapał bo jestem z tych fajniejszych wilków :lol: Ta impreza straci cały urok w ten sposób.
Moje 2 grosze, dziękuję.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 07:39 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Nie było mnie na tym evencie ale po wypowiedziach jakie tu przeczytałem mam jedną uwage.w sumie było tam ponad 40 osób to swoisty rekord być może w następnym będzie 60 a może kiedyś 100 lub jeszcze więcej.
Wielu z nas miało kiedyś taką idee- stworzyć jeden wielki Polski soc.(to taka dygresja)
Przy +40 osobach można stworzyć dwie niezależne grupy.
Szkoda że żadna osoba z tych"niechcianych"nie potrafiła stworzyć konkurencyjnej grupy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 08:52 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
Hehe mnie wcziraj na evencie nie było ale widziałem co tam sie działo pare osób przyszło tam z nadzieja łatwego zysku zamiast bic moba staneły koło niego i stały myslac ze nikt nie zauwazy ale sie pomylily bo to wszytko bylo widac ,nie wiem czy to byly same nooby czy nie tylko ale takie zachowanie jest chamskie jesli tak sie maja zachowywac na nastepnych eventach to niech lepiej wcale nie przychodza

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 09:07 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 91
Society: [były wilki ale wywalili mnie :D]
Nick w grze: Dexterxx
Dexx to chyba ze 6 rękawic zużył

Hm.. miealem rękawiczke.... potem naprawiłem .. potem znów naprawiłem kupiłem kolejną.... zepsuła się..... (prawie) zepsułem drugą.....
Y ok nie 6 tylko 5.

I pozatym:

Po co się ciśliśmy na kosmos? tak trzeba wydać na bilet.....
równie dobrze moglśmy na troxy gdzies na eudorii polować
w ten sposób mój global zwrócił choć część tego co w nocy wydałem :(

Ustalić ostrzejsze zasady

--albo się zamkniesz albo wywalamy cie
--ustaw się i nie ruszaj albo wywalamy cie
--kradniesz pieniadze banujemy cie
--nie bijesz - albo masz dobry powód (freeze?..) albo - wywalamy cie

Ustalamy przed eventem Lidera - ten kontroluje kolejnych junior liderów - którzy kontrolują swoje teamy - mamy się go słuchać albo wywaleni zostajemy

Nie klniemy, nie spamujemu zadurzo na chacie - jak lider mówi ze chce cos powiedzieć to milczymy aż pozwoli nam zadać pytanie/coś powiedzieć

Gdy już zostało niewielka ilość ludzi przy mobie - robimy zbióreczkę przed nim przynajmniej 10 osób i na sygnał lidera [jak jego brak to jakiejś mądrej odpowiedzialnej osoby] robimy attack! :)

Bawimy się - to przedewszystkim :)

I pozatym ja proponuje iść na oil rig ;) - za pierwszym razem zakochałem się w tym miejscu :shock: :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 09:28 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Cytuj:
Malo tego jestem w 100% zdrowy, a ty dymek i mor.. z mlodych wolfow to macie jakies schizy lub jestescie zazdrosni o cos

Po pierwsze dymek nie jest z Mlodych Wilków, ale to szczegół. Po drugie nie mam żadnych zchizów, po prostu nie lubie jak się ktoś wywyższa.

Cytuj:
Nie ejst dopuszczlane cos takiego ze idziemy na fun a ja sam zuzywam 5 piesci na hunt a jakis dymek idzie czy inny tam

Tym innym tam jestem pewnie ja :P Tak się składa, ze zanim wy wywaliliście pół rekawicy, ja wywalem ponad 3k ammo, bo jak nie moglem trafic z rekawicy to walilem z ewe ep 22... Zeby nie stac jak ta kur... i sie przygladac. Wiec chyba jestem fear w tej sprawie!

Cytuj:
Uczestniczyc moga tylko ludzie z societow: Poltropia, PL, CHzF, DASK, Młode Wilki (nie wszyscy) + ludzie odpowiezialni zgrani, nie banda kretynow.

Pewnie tym "nie wszysyc" z Mlodych Wilków tez jestem ja :P (bo na 99% piles te wszystkie teksty do mnie) No cóź, jesli mam taka cene zaplacic w walce o IDEE to ja zaplace ;) Bo z zalozenia event byl ogólnopolski i ogólnodostępny...

Co do zasad to tez proponuje je ustalić.
Albo podzielmy się na 2 ekipy niezaleznie bijace (po 2 teamy po 12 osób), albo jesli bedzie mniej osób (czyli tak jak wczesniej bylo) to niech moga walic pierwsze 24 osoby (kto pierwszy ten lepszy, a nie selekcja poprzez kolezenstwo). W ten sposób jeszcze zyskamy na sprawnym zbieraniu się. I ustalmy stalych leaderów teamów!

Trzeba przemyslec pare wariantów bo sposób selekcji "znam" vs "nie znam" jest troche niesprawiedliwy.

pzdr.

//I się Drago nie unoś bo nic do ciebie nie mam, po prostu te eventy mialy inna idee, a ty ja na sile próbujesz zmienic.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 09:31 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
Nick w grze: Maciejjy vel Galka
Coś odemnie:

Nie jestem często na eventach bo warunki mam w domu jakie mam i nie moge do 2 siedzieć w nocy przy kompie.
To co zrobił Drago w zamyśle było dobrym pomysłem, ale to jak się do tego zabrał to masakra.. :?
Nie pisz mi proszę Drago, że pytałeś się ludzi czy znają graczy czy nie. Nawet nie zdążyłem podejść o Ciebie w tej "kolejce" kiedy usłyszałem od Ciebie "Maciejjy żegnamy". Kilku graczy coś tam próbowało mówić, że mnie znają (Elka i CHYBA Mutak), no ale co z tego: "pod tp spadać".
Pomysł polowania na Desplatory uważam za świetny, ale w przyszłości proponowałbym ustalenie paru zasad które pozwolą trzymać w kupie to towarzystwo. Odniosłem wrażenie, że wiele osób przyszło tylko po to żeby pobluzgać sobie przed monitorem.

Powinnien być wyłoniony jeden główny przywódca eventu który NIE BIJE mobów tylko stoi obok i obserwuje czy wszystko gra. Oczywiście za swoją prace liczy się on do podziału łupów.

P.S. Musiałem się zwinąć koło 23:00. Do tego czasu miałem w inv koło 20 ped. Mam to komuś oddać? Nie ma sprawy.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 09:45 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Dex - powiem Ci jedno MILCZ. To co robiłes na evencie to żenada, człowieku komu ty chcesz wcisnąc że zuzyłes 5 rekawic?! Raz jak udałeś się do revivala to Cie z 10minut nie było. Heh ciekaw jestem ile masz lat -..-

No dobra kończe wypowiedź o evencie : P

Cytuj:
Rzucanie się Drago tez było zabawne :D

True True ^^
Pierwszy screen i pierwszy dasplator:
Image

Krótka przerwa po zabiciu tego pierwszego:
Image

Next:
Image

I jeszcze jeden:p
Image

Tutaj 2screeny sytuacji, która wywołała takie emocje:
Image

Image

Widok z góry, widać że parę osób albo nie zrozumiało albo się obraziło i już nas jest troszke mniej:
Image

Zmiana moba ze stalkerów na youngi:
Image

Image

^^:
Image

Już potem osób było dużo mniej niż na samym początku.

Event ok, dla mnie było śmiesznie i fajnie sie biło moby :P

A z tego powodu że stałym bywalcem nie jestem więc Zapisuje sie na kolejny event!!

Ahh i zapomniałbym. Co do tej kolejki - na początku było to troche dziwne dla mnie, no ale potem stwierdziłem, że jest to słuszne. W końcu dlaczego mam tracić kasę dla innych? Nie mowie że Ci co Drago wyznaczył nie walili - nie wiem, wiem że niektórych Drago nie wyznaczył a nie bili ale nvm.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 09:59 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Dex - powiem Ci jedno MILCZ. To co robiłes na evencie to żenada, człowieku komu ty chcesz wcisnąc że zuzyłes 5 rekawic?! Raz jak udałeś się do revivala to Cie z 10minut nie było. Heh ciekaw jestem ile masz lat -..-

Sam milcz.
Co uważasz zenadą? to że ciągle latałem i biłem tego potwora?
Nikomu nic niechce wcisnąć - zużyłem 5 rączek (może 4 i jakas połowa - teraz już niewiem) w dodatku jeszcze troche pedów na opalo zużyłem.
Co? to że może po drodze coś mnie zjadło gdy z rev biegłem to nie oznazca że specjalnie się dałem żucić by tylko jak najmniej na rączce stracić
lat mam 16, nie uwazaj się zaraz za pana boga.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 10:01 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2006
Society: -=IMMORTAL ARMY=-
Nick w grze: Johnny JB Bravo
Ja postanowiłem również dorzucić 2 słowa od siebie.
Był to mój pierwszy tego typu polski event. Wydałem kasę na lot na CND, chciałem być tego częścią. Co się jednak okazało...tak jak zawsze Polak z Polakiem się nie dogada, a dwa wyszedł znowu % chamstwa w naszym społeczeństwie, który niestety plasuje się chyba na poziomie 50% totalnych buraków.
Event był w ogóle niezorganizowany. Czeski film, nikt nic nie wiedział, liderzy nie wiedzieli ile jest Teamów itd. Drago nagle się wziął za wielkie przywództwo i chciał wszystko poustawiać (zamiast to zrobić wcześniej), lecz zrobił to w taki faszystowski sposób, że generalnie gruby sztywny kij mu w %&*#. Cały event poszedł się bujać.
Jak ktoś od razu nie pomyślał i nie zorganizował tego to później naprawianie drastyczne tylko tragedie moze przyniesc.
Niestety Drago jak Kaczyński poczuł władzę w dłoni i jej nadużywał.

Koniec tego wywodu bo książkę napiszę. Podsumowanie jest proste...Jak się do czegoś zabieracie Drago to zróbcie to z głową i zacznijcie ustawiać wszystko przed wyjściem na event a nie w trakcie urządzać Oświęcim.

Mam nadzieję, że każdy wyciągnie z tego wnioski, oraz że następny event będzie dużo bardziej dla wszystkich przyjemny.

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowany przez Johhny JB Bravo, 29 Paź 2006, 10:05, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 10:04 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2005
drago gadasz jak lepper! na jakiej podstawie mowisz ze nie walilem? Masz screeny filmiki? Cisnalem je uczciwie jak wszyscy nie liczac krotkich freezow i smierci. Mi sie zdaje ze ty nie waliles, wg mnie tacy draga i inni to w ogole nie powinni byc douszczeni do eventu bo im odbija za czesto i w ogole sie opieprzali caly czas. Taki jest twoj tok rozumowania.

I nie ciesz sie drago ze zrobiles dobrze ta pol-godzinna selekcja niektorzy ci przytakuja bo maja do ciebie pewnie jakis szacunek ja tez jakis mialem, bo do kazdego nieznajomego mam ale po tym jak mnie zwyzywales i innych cala twoja obluda wyszla na wierzch, wracajac do selekcji to bylo zupelnie nie potrzebne ci co sie opieprzali dalej sie opieprzali (zreszta nie bede sadzil moze mega lagi mieli) wystarczylo w czasie bitwy powiedziec: ten kto nie wali out z teamu i taki sam bylby efekt.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 10:13 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Johhny JB Bravo napisał(a):
Drago to zróbcie to z głową i zacznijcie ustawiać wszystko przed wyjściem na event a nie w trakcie urządzać Oświęcim.
Pozdrawiam.

Ja sobie wypraszam przytaczanie nazwy mojego miasta tutaj i porównywania go do naszeg Eventu :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 10:19 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
capoeritos napisał(a):
Coś odemnie:

P.S. Musiałem się zwinąć koło 23:00. Do tego czasu miałem w inv koło 20 ped. Mam to komuś oddać? Nie ma sprawy.

Wtrące swoje trzy grosze juz chyba na evencie z HOFEM z troxa było gadane ze jak ktoś nie dotrwa do konca a nie było powarzniejszego lota w postaci ped(parenaście k ped)to wypada z gry zabiera to co ma z lotów i tyle jego, z reszty nic nie dostaje nawet jak był jakiś item rare wart kilka k ped tez niema z niego nic.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 10:24 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 126
Society: Darkside Renegades
Nick w grze: Symulakron
najważniejsze to ustalić jasne zasady na przyszłość i prośba do team liderów: ZAPISUJCIE kto jest w teamie, zróbcie tą liste juz na początku i korygujcie ją w czasie eventu - na koniec zaznaczajcie kto dał kase - to wyeliminuje problem z dzieleniem pedziorków na końcu

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 10:42 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Moze, male wybory?
Najpierw propozycje dajmy leaderów teamów, i jednego głownego dowódcy. Później niech Lu_Nix jako zalozyciel tematu podliczy i podsumuje.

Moja propozycja:
Sexi - główny dowódca (zawsze moze byc, powszechnie lubiany, nie spieprzy z kasa)
Elanor i Maro - leaderzy temów, byli wieloktornie, i się sprawdzili.

To przy zalozeniu ze walimy na 3 teamy, jesli walimy na 2, to jeden team robi sexi, a drugi albo Ela albo Maro.

Pamietajmy, ze zrobilismy wczesiej juz pare fajnych eventów, i ze nalezy powrócić do stanu z przed wczorajszego eventu, bo źle się podziało.

//Lu_Nix nie zrobiłbyś potem zasad calego evnetu? Tak wszystko ladnie opisane, zeby zamieszania juz wiecej nie bylo.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 10:49 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Symu napisał(a):
najważniejsze to ustalić jasne zasady na przyszłość i prośba do team liderów: ZAPISUJCIE kto jest w teamie, zróbcie tą liste juz na początku i korygujcie ją w czasie eventu - na koniec zaznaczajcie kto dał kase - to wyeliminuje problem z dzieleniem pedziorków na końcu

No właśnie i może skupmy się na tym, ja tu pare screenow z globów zamieszczam.

To jeszcze z preludium w piątek:
Image

A tu wlasciwy event:
50ped
Image

57ped
Image

50
Image

353
Image

50
Image

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 10:50 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 93
Teraz ja się wypowiem..

Jako, że jestem pocżątkującym (czy jak kto woli - newbie), zrobiłem co mogłem by dostać się na CND i zakupić 2 rękawice (dwie, bo tak mi radzono – jedna nie starczy na 100%).

Prawda – Drago zrobił dobrze, ale takie rzeczy powinno się robić na samym początku. Jednak przykro mi, że niektórzy nie potrafią się zachować i klną niesamowicie (nie będę leciał nickami – kto był ten wie) – z zabawnego eventu zrobił się wielki burdel, jak w jakimś tanim klubie nocnym.
Dodam, że organizacja całego eventu była tragiczna..wg. mnie powinno się rozpisać regulamin (zasady) i cały terminarz. Sądze, że organiczenie ilości graczy jest bez sensu bo wiadomo – czym więcej tym lepiej. Ktoś wpadł na pomysł, by zrobić zamkniętą listę – dobry pomysł, ale ta lista nie może być na forum – najlepiej zrobić stronę interaktywną (ja za darmo się poświęcę – zrobię ładnie w PHP/Sql) dzięki której każdy będzie mógł się dodać, usunąć.
Poniżej zamieszczę kilka punktów, dzięki których wg. Mnie każdy przyszły event powinien być świetną zabawą i wszystko na dobrych warunkach J

1.Przykładowy regulamin.

Cytuj:
1. W evencie brać mogą tylko i wyłącznie Polacy.
2. W evencie mogą brać udział uczestnicy, który wpisali się na zamkniętą listę pod adresem www.costam.pl.
3. Każdy inny uczestnik, który nie wpisał się na stałą listę dostępną pod adresem www.costam.pl nie zostanie przyjęty do eventu.
4. Event dzieli się na tyle teamów – nie potrzeba.
5. Jeżeli event odbywa się na polach PvP, jest jedna główna zasada – kto zabija swoich wylatuje z eventu i nie jest rozliczany z lootów.
6. Wszyscy uczestnicy eventu muszą dotrzymywać terminarzu.
7. Podczas walki ograniczamy wypowiedzi do minimum – prywatne sprawy na prywatnych chatach!

Dzięki temu łatwiej będzie zaprzestać porządek.
2. Przykładowy terminarz (dostępny dla zapisanych uczestników)
Cytuj:
19.00 - 19.30 – zbiórka zapisanych uczestników w wyznaczonym miejscu.
19.30 - 19.50 – podział na teamy.
20.00 - 23.55 – polujemy.
23.55 - 24.00 – zbiórka w wyznaczonym miejscu – rozliczenie.
Itd.

Na pewno nikt się nie zgubi J
3. Lista zamknięta – oddzielna strona na której każdy może się zapisać, usunąć. Po dostaniu się na listę uczestników (każdy jest potwierdzany osobiście – przez panel) ma dostęp do terminarzu itp.
4. Na pewno również dobrym pomysłem jest obserwacja „nieznajomych” czy przestrzegają regulaminu, czy uderzają – tutaj zaufani uczestnicy powinni jakoś sprawdzać..
5. Współpraca, współpraca i jeszcze raz współpraca ;-)

Co Wy na to?

Jeżeli widzimy, że event może się podzielić na kilka małych - trzeba temu zapobiedz! Przecież miło było słuchać na ogólnych chacie gdy ludzie się pytają co tyle ludzi będzie robiło, albo inne fajne teksty :) Przeciez to jest Polish event - event dla Polaków :)

Sądze, że dzięki spełnieniu tych punktów, event będzie prawdziwą zabawą, będzie spokój i prosta zasada - nie podoba się, nie musisz brać udziału.

Ostatnio edytowany przez NetJaro 29 Paź 2006, 11:30, edytowano w sumie 3 razy

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 11:05 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
Mortifer napisał(a):
Moze, male wybory?

Moja propozycja:
Sexi - główny dowódca (zawsze moze byc, powszechnie lubiany, nie spieprzy z kasa)
Elanor i Maro - leaderzy temów, byli wieloktornie, i się sprawdzili.

.

Wierzcie mi napewno nie chcecie rzebym ja był po drugie niechce to nie na moje nerwy a jak myślicie czemu nie przyleciałem na CND poprostu wiedziałem co sie bedzie wyrabioać jakbym tam był to byłbym przodownikiem w pisaniu na capsie i przeklenstwach :D :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 11:08 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
Dodatkowo myślę, że Posse nadawał by się na lidera grupy. Niejednokrotnie widziałem podczas eventu że zwracał uwagę ludziom że coś źl lub za wolno robią.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 12:32 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Witam,
Wczoraj (29.10.06) na naszym powerfistowym evencie o godzinie 24:07 wywalilo mnie z gry... powodem bylo padniecie w moim regionie internetu (jak zwykle w weekend, sek w tym ze nikt nie zna dokladnej godziny padniecie :( )... internetu nie mialem do godziny ok. 11:30 ... przepraszam wszystkich za wynikla sytuacje...

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 12:38 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Witajcie ponownie :)

A więc, co sądzicie o tym pomyśle? Jak tam piszę - stronę mogę spokojnie (za całkiem darmo - wystarczającym wynagrodzeniem będzie satysfakcja) wykonać.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 12:58 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Jaro pomysl nie jest głupi... Do tego mozna by na tej stronie dodac osiagniecia eventowe ;)

Wiec moze zrób stronke, i jak wiekszosci sie bedzie podobac to sie zastosujemy.
Wprowadz tam "komentarze" do zasad, bo bedzie mozna eventualne propozycje zmian napisac.

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 13:00 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2006
Witam

Pare slow tylko.
Uwazam pomysl eventow jest znakomity :)
Niestety w tym ostatnim na Des oczekiwania przewyzyszly rezultaty :(, dlatego te niesnaski :)

Pozdrowka Fugate/Anaitis :P

Ostatnio edytowany przez Fugate, 29 Paź 2006, 13:04, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 13:01 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 154
Society: SKILL or DIE
Nick w grze: Devour The One
Co do eventu bylo jak bylo. Zgadzam sie z opinia ze jak bedzie ilasc osob wystarczajaca na 4 full teamy to dzielimy sie po dwa i biegniemy w przeciwnych kieunkach. Ja osbiscie mialem dwa mega lagi po pare minut :evil:.

A teraz prsze o wasze wypowiedzi na ponizszy tekst.

Wczoraj na evencie rozmawialme z Joe Mr-Joey Force. Chcialby umiescic artukul w fanmagazynie INSIDE ENTROPIA. Bylo by potrzebnych pare osob ktore by napisaly historie naszego eventu. Najlepiej w jezyku niemieckim.

Dziekuje i pozdrawiam :)

P.S.
Dzieki Drago za pominiecie Czarnych Smoków :evil:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 13:30 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
IMHO Mort ma racje co do podziału i niezależnego bicia. Ja bym to nawet jeszcze rozwinął, podzelić ludzi na niezalezne teamy a w każdym PED-y po damage decides a nie equal jak do tej pory.
I teraz robimy tak: walimy wszyscy jednego moba ale nie ma żadnego przepływu gotówki między teamami, trudno który team walił najwięcej bierze wszystko i członkowie dostają w zaleznosci do tego jak walili.
Po równo dzielimy natomast itemy tak jak do tej pory.
Jeżeli ktoś odejdze w trakcie to bierze pedy które dostał i nie ma prawa do itemów.
W ten sposób każdy będzie się starał aby to jego team dał najwięcej dmg i będzie się też starał dla siebie zeby dostać większy udział.

Ostatnio edytowany przez Garwen, 29 Paź 2006, 13:37, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 13:32 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Uh w niemieckim? ;/ To chyba nie wiele osob sie zgłosi..

Wszystko by pewnie wczoraj było OK, ale niestety pojawiło sie pare osob które doprowadziło do szewskiej pasji pozostałych, i od tego sie zaczeło :/
Bez problemu moge atakować (zwykle wciskam klawisz na klawiaturze bo od klikania by mi chyba palec odpadł ;)) i w tym samym czasie obracac kamerą i obserwować ludzi. Nie bede wymieniał nicków bo chyba nie o to chodzi. Zreszta rozmawialismy sporo na team chacie i te osobniki podpadają na każdym evencie.

Dobrym pomyslem jest tez przyjmowanie ludzi z wymaxowanymi fistami. Ewentualnie team który zdobywa loot to go bierze - wtedy skłoni to moze wszyskich do bicia - pomysł kontrowersyjny i pewnie sie nie sprawdzi ale to tylko pomysł ;)

Wyrzucac z teamów tez jest cięzko bo ludzie mają rożne problemy, lag, freeze, czasem dochodzi do złego ocenienia stanu rzeczy. Kolejna sprawa to własnie to ze ludzi z kiepskimi komputerami\łączem nie dość ze sami mają lagi to jeszcze lagują pozostałych - wiec warto sie zastanowić czy 30 osób naraz na ekranie pozwala jeszcze grać.

Poza tym Drago nikogo nie wywalił, zwrócił uwage na tych co nie biją efektywnie (nie musiał miec 100% racji, cos takiego ciezko ocenić), po tym wszystkim była cisza i spokoj.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 13:34 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 156
Nick w grze: Lord Beliar Derat
Ja osobisice zaluije ze mnie nie bylo na evencie, chcialem zlac jakies mocniejsze moby no i pomysl ze tylko z rekawicami zaj@#$ sprawa.
A co do tego co zaszlo , he mysle ze wczesniej czy pozniej musialo sie tak stac, chyba wiekszosc poszla tam dla kasy, a to zasluga ostatniego evenciku ( prawde powiem ze moj pierwszy i jedyny jak narazie :() , wiec powiem:
"Misie !! Miodzik nie zawsze jest slodki"
Za tydzien znowu mnie nie bedzie :cry: ale i tak zycze milej zabawy , bo chyba o to chodzi

Ostatnio edytowany przez Enrod, 31 Paź 2006, 16:04, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 13:39 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Dex - przypomnij co wczoraj napisałes "Zuzyłem 6 rekawic!" - Ci co to przeczytali to Cie wyśmiali

W tym temacie pisałes "No moze nie 6 ale 5", chwile Potem "No nie 5 ale 4.5" a zaraz ile bedzie 4? Ammo mnie nie interesuje to był event na powerfisty - nie miales fista powiesz hmm, co się robi w takich momentach? Chyba idzie się do TT i kupuje nastepnego albo prosi kogoś o sprzedanie. Duzo ludzi miało fisty przy sobie na sell więc śmiało mogłes kupic.

Druga sprawa. Myslisz, że uważam się za boga? Otóż nie. Wczoraj 50% z całego zamieszania było przez ludzi, którzy nie walili. Gdyby każdy walił nie było by kolejki śmierci made by Drago.

Jeszcze raz co do tego zebrania i selekcji. Ci co poczekali przy tp zostali. Potem szło na gorzej niż przed zbiórką? NIE.Ludzie przestali pisać, a zaczeli działać.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 13:48 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
wszystko zostało napisane więc nie będe się już wypowiadal, ale moim zdaniem Drago odwalił kawał dobrej roboty z tzw. "sekekcją" ludzie się uspokoili i co niektórzy zmobilizowali się do bicia mobów
kilka screenów:
1.
Image
2.
Image
3.
Image
4. :twisted:
Image

Profil E-mail Offline
PostWysłany: 29 Paź 2006, 13:48 
zgłaszam sie na kolejny event, mam mocny komp, mocne łącze (tylko teraz do 1 listopada praktycznie nie mam bo limit na neo sie skonczyl) no i wymaxowany fist z tt.

Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 13:50 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Powiem wam tak, chcialem dobrze, ale krowy jak sie uprze nawet mlotem sie nie ruszy.
Niektorzy z uczestnikow byli uparci, chcieli zarobic i narobic dymu, moze boli ich ostatni event? oraz ich niobecnosc na nim?
niewiem, w sumie to nie wazne, robi sie strasznie, i powiem wam ze mam zbyt duzo problemow, aby sie denerwowac jeszcze denerwowac w grze, naprawde wczoraj omal mnie nie rozerwalo, tak sie zdenerwowalem na wasza glupote i jeszcze te bajki co tu piszecie, powtarzam ja nikogo nie wywalilem. A jak mialem zrobic to na poczatku jak kazdy zakladal sobie team jak chcial, JA I ELANOR oficjalnie zalozylismy teamy, potem pojawil sie team cvx i jakiegos jedno gracze (niepamietam nicka).
Na poczatku nie bylo na to czasu ani sierodkow aby to ogarnac, malo tego zrobilem tak jak wymagala tego sytuacja, w lepszy sposob nie dalo sie przemowic do niektorych, ile pisalem na czacie proszac o spokoj ? z 20min? albo wiecej, potem zaczynalem przeklinac z capsem proszac niekonwencjonalnie o spokj nastepne 10min? a jak zrobilme oswiecim przy tp odrazu cicho jak myszki, a szczegolnie ci co sie pucowali i nie bili. Podejzewam ze tych ludzi przekonaniem bylo(bede cicho teraz to jeszcze pojde na event i zarobie kase)

Dzieki ludzie dzieki, teraz mam dosc jakiego kolwiek kierowania wami, nastepny raz z koleji pokazaliscie ze nie potraficie polowac w grupie.
A jak nie macie innych na kogo zgonic, to oczywsice na organizatora, i czlowieka ktory byl zobowiazany zaprowadzic porzadek. Sorry taka byla rola moja w tym ewencie, i jakby nie bylo udala sie w 99%, poniewaz pod koniec czesc znowu sie bila ~dymek~ zaczynal najwiecej.

GoodLuck (wieszcie mi nie jestescie mi potrzebni do zycia, i ten event takze, ja nie mam sobie niczego do zazucenia, postapilem tak jak wymagala tego sytuacja, przeanalizujcie to na spokojnie jeszcze raz, ten wczorajszy wieczor, i nie mowcie mi tu ze mi do glowy wladza uderzyla, to wam uderzyla poterzna glupota)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 14:08 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
W tym temacie pisałes "No moze nie 6 ale 5", chwile Potem "No nie 5 ale 4.5" a zaraz ile bedzie 4? Ammo mnie nie interesuje to był event na powerfisty

~5,6 zurzyłem! przybliżając (bo mi sie przypomnialo ze naprawialem jedną gdy jeszcze pół miała) więc 4,5! Mam prawo się pomylić!

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 14:13 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2005
drago gratuluje slow samokrytyki :p, nie ma to jak skromnosc. Wcale nie zaczynalem najwiecej na koncu, ty tak uwzasz bo przez przypadek moj celownik trafil na ciebie<yes> ten bil najwiecej kto mial hofa w killin spree ;p;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 14:28 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Sznauje Cię drago, ale teraz robisz z siebie ofiarę. Ja bym ani słowem się nie odezwał gdyby nie ta kolejka, bo nie wywalano za to ze nie walisz moba, tylko za to ze cie nie znaja. A ja czegos takiego nie lubie, bo kazdy powinien miec szanse.

Ale dobra skonczmy ten temat. Zajmijmy sie lepszym przygotowaniem organizacyjnym eventów, Drago jak dla mnie tez sie nadaje na dowódce, tylko jesli beda jasne zasady.

pzdr.

btw. postaram sie przygotowac projekt zasad eventu, moze sie spodoba i zostanie "uchwalony"

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 15:29 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Cytuj:
Jaro pomysl nie jest głupi... Do tego mozna by na tej stronie dodac osiagniecia eventowe

Wiec moze zrób stronke, i jak wiekszosci sie bedzie podobac to sie zastosujemy.
Wprowadz tam "komentarze" do zasad, bo bedzie mozna eventualne propozycje zmian napisac.

pzdr.

Tutaj jest ten pomysł. A więc pytanie do reszty - robić tą stronkę? Bo dla jednej osoby to szkoda czasu..

@Drago, masz rację - zgadzam się. Dlatego chciałbym wprowadzić w życie ten pomysł/projekt (o którym pisałem wyżej i dałem do niego linka), więc zastanówcie się proszę nad tym :)

Nie warto robić z tego event w którym tylko wybrani gracze (tzn. wyskillowani) będa brali udział - dajcie szanse nam - początkującym.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 16:01 
Weak
Dołączenie:
Lipiec 2006
No to może jeszcze ja parę słów:
1. sprawa kompów i łączy - znaczy sie mam rozumieć że ludzie z odpowiednią specyfikacją mogliby tylko brać udział? żenada panowie,
2. każdy team zabiera swoje a w teamie dmg decyduje? mnie nie zobaczycie na takim evencie

A teraz - z tego co ja zrozumiałem to ten event miał być ogólnopolski i dostępny dla każdego kto chce, miał być fajną zabawą. Po ostatnim hofie zaczęła sie robić polityka, wczorajszy był chaotyczny, co nie zmienia faktu że i tak był zabawny. Patologie trzeba eliminować (kwestia stania i nic nierobienia) ale nie urządzajmy polowania na czarownice może. Żremy się teraz jak wściekłe psy między sobą. Dajmy sobie już siana i pogadajmy nad jakimiś ramami zasad na nastepny tydzień, tylko bez elitarki proszę bardzo wszystkich, niech ten event będzie taki jak był :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 16:08 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
NetJaro napisał(a):
A więc pytanie do reszty - robić tą stronkę?

Czy naprawdę uważacie, że nie można przygotować eventu tu na forum tylko chcecie robić do tego nową stronkę ? Szybko się znudzi :)
Proponuję nowy temat, ustalić mocne zasady na początku, zrobić liste uczestników
(może nawet symboliczne wpisowe lub kaucję na wypadek "psucia zabawy").
Ja ze swej strony moge dawać ogłoszenia na każdej stronie, że tego i tego dnia odbędzie się event.
I tyle.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 16:26 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Propozycja zasad ogólnopolskiego eventu power fist by Mort
I - postanowienia ogólne
1. Event przeznaczony tylko dla polskich graczy Entropia Universe.
2. Każdy polak posiadający rękawice może brać czynny udział w zabawie.
3. Liczy się przede wszystkim dobra zabawa! Dopiero później zyski i inne sprawy.

II - leaderzy temów
1.Przed kazdym eventem wybieramy leaderów teamów (tylu zeby obsadzis 2,3,4 pelne teamy po 12 osób).
Osoby sugerowane:
Ela
Maro
Sexi
Drago
Posse
CvX
2. Kazdy uczestnik eventu ma słuchać bezwględnie leaderów teamu!
3. Jeśli mamy 4 pełne teamy, dzielimy się na dwie drużyny po 2 teamy i kazda grupa rusza w inną stronę! Ewentalnie ta 2 grupa idzie w inne miejsce huncić, zeby zamieszania nie było.

III - podział pieniedzy i itemów
1. Ustawienia teamu - itemy leader all, pieniadze po równo.
2. Na koncu eventu zbiórka pieniedzy (kazdy leader teamu zbiera od ludzi ze swojego teamu, potem cala kase do jednego z pośród wszystkich leaderów teamów)
3. Kto odejdzie w trakcie eventu zabiera pieniadze które zdobyl, nie dostaje on wtedy pieniedzy z itemów. (Jesli padł uber hof NIE mozna wziasc kasy i odejsc)
4. Po huncie podział zebranych juz pieniedzy (wlacznie z kasa z itemów) na wszystkich uczestników eventu. (Osoba rozdzielajaca daje deal)

IV - netykieta eventu
1. Oszczedzanie (nie bicie moba, czyli zwykle opierd.alanie się) na kolegach bedzie nagradzane banicją na event - jednak trzeba dac szanse wytłumaczenia się danej osobie (mogla przeciez zostac zlagowana, albo zmieniala broń)
2. Zwianie z kasą po hofie, bedzie karalne ;)
3. Nie nalezy spamowaćna chacie, skakac, bić się miedzy soba gdyz tworzy to niepotrzebne lagi.
4. Przeklinajmy z umiarem. Co za dużo to nie zdrowo.
5. Ewentulane kłótnie na team czacie lub pm!
6. Jeżeli event odbywa się na polach PvP, jest jedna główna zasada – kto zabija swoich wylatuje z eventu i nie jest zliczany do lootów.

V - zabawa
Pamiętajmy o najważniejszym to ma być ZABAWA!

//Staralem się ując wszystkie aspekty... Jeśli się spodoba to uchwalamy i się stosujemy. Jak nie to trudno ;)
pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 16:32 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
ZAJEBISTE !!! ZAJEBISTE !!! O TO CHODZILO !!! +big rep!!!

Ale male sprostowanie, kto odchodzi wczensiej oddaje kase do leadera wojego teamu i nie ma nic.

a pozatym SUPER SUPER...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 16:40 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Warto dodać do regualminu o ustaleniu godziny końca eventu. Bo jak osoba odchodząca wcześniej nic nie dostaje to przecież może dojść do sytuacji "ja zostanę do 7 nad ranem i zgarniam wszystko". :?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 16:53 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
To może jeszcze jakiś punkt - jak miejsca mają być ograniczone - to jak np Taki Maro i Drago będą chcieli się zapisać na event, ale zostało już jedno miejsce, to ten kto na ostatnim evencie był do końca, ma pierwszeństwo do takich spraw?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 17:02 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
Dobry regulamin. Zwłaszcza z tym przeklinaniem.. :? momentami jak czytałem teksty to czułem się jakbym znowu w Tibie grał z bandą dresiarzy...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 17:08 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Society: Mlode Wilki
Poprostu za tydzien poleca bany z eventu no i juz bedzie mniej osob , a no i za tydzien pewnie tez nie przyjdzie tyle osob z powodu tego ze wczoraj nie bylismy na plus :P. Dobra robota Mort . Co do tego opierdzielania się to nie wiem czy jest sens słuchac co ludzie maja do powiedzenia bo wiem ze mozna wymyslic dużo ciekawych rzeczy :) . A co do walki PvP przyznam sie ze tez zabijalem i chce serdecznie za to przeprosic -nie powtorzy sie :)

/: przegladalem screny i na jednym Marciol puscil ciekawa sentencje apropo przeklinania:P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 17:24 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Cytuj:
Czy naprawdę uważacie, że nie można przygotować eventu tu na forum tylko chcecie robić do tego nową stronkę ? Szybko się znudzi
Proponuję nowy temat, ustalić mocne zasady na początku, zrobić liste uczestników
(może nawet symboliczne wpisowe lub kaucję na wypadek "psucia zabawy").
Ja ze swej strony moge dawać ogłoszenia na każdej stronie, że tego i tego dnia odbędzie się event.
I tyle.

Hmm, Ati chyba źle mnie zrozumiałeś.. nie chcę zabierać Ci Użytkowników czy coś w tym stylu :)

Po prostu - tam byłby porządek, ale zawsze mozna zrobić oddzielne subForum gdzie byłyby tematy np. [28.10] - Power First i w tym temacie zgłaszaja się osoby chętne do brania udziału a gdy event się skończy - temat zamykamy - co Państwo na to ;)?
Tutaj potrzebna zgoda Szanownej Administracji :)

@Mortifer, genialne :)

Jednak ja dalej jestem za utworzeniem terminarza do każdego eventu, żeby z góry ustalić kiedy się rozliczamy - a nie pod koniec jak ostatnio..

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 17:38 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Odzielne sub-forum, jest zbędne. Wystarczy, że takie tematy będzie się tworzyć w tym dziale forum ("Nasze konkursy/eventy").

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 17:38 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Staly terminarz bedzie do bani... bo jak beda leciec hofy co 5 minut to nikt konczyc nie bedzie ;)
Mozna zrobic orientacyjnie, poczatek 20, koniec 24 ;)

fajnie ze sie podoba, piszcie jeszcze wszystkie swoje propozycje zmian i przygotuje się później wersje finalną ;)

pzdr.

Cytuj:
To może jeszcze jakiś punkt - jak miejsca mają być ograniczone - to jak np Taki Maro i Drago będą chcieli się zapisać na event, ale zostało już jedno miejsce, to ten kto na ostatnim evencie był do końca, ma pierwszeństwo do takich spraw?

Mysle ze trzeba uzupelnic tam zapis... Napisalem ze jesli bedzie ludzi na 2,3,4 teamy to tyle robimy. Senk w tym co zrobic gdy sa pelne dwa teamy i jeszcze 2 osoby... Mysle ze wtedy te dwie osoby moga walic osobno, i potem dostana swoja dole, albo sobie zrobic nowy team na te dwie osoby, i ewentualnie na dochodzace jeszcze.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 17:44 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Cytuj:
Odzielne sub-forum, jest zbędne. Wystarczy, że takie tematy będzie się tworzyć w tym dziale forum ("Nasze konkursy/eventy").

To będzie burdel niesamowity :)

Cytuj:
Staly terminarz bedzie do bani... bo jak beda leciec hofy co 5 minut to nikt konczyc nie bedzie
Mozna zrobic orientacyjnie, poczatek 20, koniec 24

Ale poleciałeś w marzenia :) :)

Sądze, że warto zrobić - z jakimiś przerwami, bo nie każdy ma zdrowie siedziec tyle przed kompem :P Tak samo z rozliczeniem. Np. zaczynamy od 20.00. O 22.00 10 minut przerwy, a o 24.00 rozliczenie - i dalej gramy :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 17:46 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Dobre,dobre. To mi sie podoba, i tak ma być, kawał dobrej roboty, moze wypróbujemy to juz dzisiaj? Kto idzie na próbny hunt z nowymi zasadami?
Ale jeszcze zostaje pytanie co z ludzmi ktorzy sie spóźnią na zbiórki( JA :) ). Proponowałbym z góry ustalić czas trwania jednego huntu. Dla przykładu, hunt 4h spoźniam się 1h. I co wtedy? Według mnie mogło by to wygladać tak:

4h=100% lootu
4h-1h=3h czyli 75%lootu dostaje

No ale jeszcze zostaje sprawa taka ze jak w tej godzinie pada np uber HoF i co wtedy?
Cholera,coś wymyślę to się odezwę

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 17:46 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
NetJaro napisał(a):
Cytuj:

To będzie burdel niesamowity :)

Nie będzie burdelu, bo archiwalne tematy "zapisowe" będą usuwane.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 17:50 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
@CvX!, chcesz usuwać Naszą historię ?! :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 17:52 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Wyłącznie tematy w których się zapisujemy. :P Przecież to tylko spam. :wink: Tematy dyskusyjne (takie jak ten) zostaną.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 17:59 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
OK, jak wolicie :) A co z terminarzem, bo wg. mnie jest on potrzebny.. żeby podczas eventu się nie męczyć i "spierać" kiedy przerwa, kiedy rozliczenia itd..

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 18:34 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Moje trzy pece do 'regulaminu', propozycje, ogólnie mi się podoba, drobne uwagi.

Propozycja zasad ogólnopolskiego eventu power fist by Mort
I - postanowienia ogólne
1. Event przeznaczony tylko dla polskich graczy Entropia Universe.
Proponuje usunąć, nie widzę sensownego uzasadnienia dla tego punktu.
2. Każdy polak posiadający rękawice może brać czynny udział w zabawie.
3. Liczy się przede wszystkim dobra zabawa! Dopiero później zyski i inne sprawy.

II - leaderzy temów
1.Przed kazdym eventem wybieramy leaderów teamów (tylu zeby obsadzis 2,3,4 pelne teamy po 12 osób).
Osoby sugerowane:
Ela
Maro
Sexi
Drago
Posse
CvX
Dodatkowo dodać dla jasności, że nie powinien traktować zbyt poważnie poleceń osób nie będących liderami - często dochodzi do sytuacji, że samozwańcy ustalają jakąś zbiórkę w kilku różnych miejscach na raz, zarządzają przerwy, zmiany moba, wiele osób wtedy nie wie kogo słuchać - robi się bałagan.

3. Jeśli mamy 4 pełne teamy, dzielimy się na dwie drużyny po 2 teamy i kazda grupa rusza w inną stronę! Ewentalnie ta 2 grupa idzie w inne miejsce huncić, zeby zamieszania nie było.
Czyli w skrócie w evencie może uczestniczyć co najwyżej 47 osób, jeśli jest więcej dzielimy na pół - btw czy to nie za duża liczba, może 3 pełne teamy było by lepiej.

III - podział pieniedzy i itemów
1. Ustawienia teamu - itemy leader all, pieniadze po równo.
2. Na koncu eventu zbiórka pieniedzy (kazdy leader teamu zbiera od ludzi ze swojego teamu, potem cala kase do jednego z pośród wszystkich leaderów teamów)
Tu bym proponował ciut inne rozwiązanie:
a) lider kazdego teamu zbiera od swoich kasę
b) wszystko to dają jednemu liderowi razem z itemkami, oraz podają mu liczbę swoich ludzi
c) lider liczy sumę, dzieli przez liczbę ludzi podanych mu przez liderow, wychodzi mu ile ma dostac 1 osoba.
d) liczacy oddaje liderom kasę do podziału między swoich - to na prawde nie jest takie trudne liczbe z punktu c) mnozymy przez ilosc osob w danym teamie.

Plusy tego rozwiazania:
- tracimy mniej czasu na podział łupu
- liderzy teamow znają swoich więc nie będzie problemu z identyfikacją.

Dodatkowe uwagi:
Nie wiem czemu podliczanie często zajmuje tyle czasu - to powinna być szybka piłka otwieramy deala z kimkolwiek i wrzucamy wszystkie zlotowane itemki - wyświetla się suma.

3. Kto odejdzie w trakcie eventu zabiera pieniadze które zdobyl, nie dostaje on wtedy pieniedzy z itemów. (Jesli padł uber hof NIE mozna wziasc kasy i odejsc)
Tu jest problem, ponieważ jeśli nie będzie równych teamów to niektórzy będą pokrzywdzeni, ale faktycznie ciezko tu znalezc sensowne rozwiazanie.
4. Po huncie podział zebranych juz pieniedzy (wlacznie z kasa z itemów) na wszystkich uczestników eventu. (Osoba rozdzielajaca daje deal)
Tu zgonie z moją propozycją wszyscy liderzy teamow byliby rozdzielającymi

IV - netykieta eventu
1. Oszczedzanie (nie bicie moba, czyli zwykle opierd.alanie się) na kolegach bedzie nagradzane banicją na event - jednak trzeba dac szanse wytłumaczenia się danej osobie (mogla przeciez zostac zlagowana, albo zmieniala broń)
To moze być ciężki do wyegzekwowania przepis, jeżeli ktoś nie walczy celowo, to oczywiste, że będzie się tłumaczył lagiem brakiem fista itp.
2. Zwianie z kasą po hofie, bedzie karalne ;)
3. Nie nalezy spamowaćna chacie, skakac, bić się miedzy soba gdyz tworzy to niepotrzebne lagi.
Tu tez moze byc mały problem co kto rozumie przez spamowanie, bo z punktu widzenia 1osoby tekst raz na 20 sekund to nie jest spam, ale gdy tych osob jest 40, to mimo iz zadna nie spamuje robi się syf - ale tu jest zadanie liderów żeby zarządzać ciszę, a uczestników żeby słuchać.

Ważny punkt
5. Ewentulane kłótnie na team czacie lub pm!
6. Jeżeli event odbywa się na polach PvP, jest jedna główna zasada – kto zabija swoich wylatuje z eventu i nie jest zliczany do lootów.

Ogólnie, przy wszystkich przekroczeniach regulaminu proponowałbym ostrzeżenie i ewentualny wylot.
Dodatkowo przydałby się lider eventu który zarządza rzeczami w stylu: kto ściąga moba (zębymy nie musieli walczyć z 4 daspletorami na raz), w ktorym miejscu zbiórka, itp.
Ważniejsze decyzje (np o wyrzuceniu uczestnika, zakończeniu eventu, itp) podejmują razem wszyscy liderzy.

V - zabawa

No właśnie, ustalając regulamin trochę od tej zabawy się oddalamy, mam nadzieję że nie za bardzo. To jak próba zamiany pospolitego ruszenia w armię zawodową :)
[/i]

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 18:41 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
Misko - to twoje jest fajne - masz u mnie te 3 pece :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 18:50 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Misko ;) Wlasnie o to chdzi dawajcie swoje spostrzezenia, a ja spróbuje to później poskladac w calosc i wysrodkowac zeby kazdemu pasowalo.

Problem jest z tymi "dochodzącymi" bo cholernie ciezko jest później loot rozdzielic... Liczenie procentów troche zakłopotliwe.

Jak ktoś wymysli sensowne rozwiazanie ma u mnie peda ;)

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 18:56 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
misko napisał(a):
No właśnie, ustalając regulamin trochę od tej zabawy się oddalamy, mam nadzieję że nie za bardzo. To jak próba zamiany pospolitego ruszenia w armię zawodową :)

Hm,ja mysle ze to dobrze, takie ustalenie pewnych podstawowych rzeczy pozwoli nam sie bawic lepiej (i sprawniej!!! ) :)
I tez zgadzam sie, ze niepotrzebny jest zapis ''event tylko dla Polakow''.Fajnie jak od czasu do czasu dolaczy tez ktos z zagranicy^^ (Na ostatni event zaprosilam znajomego,i mimo tych wszystkich ''problemow'' bardzo mu sie podobalo,chce byc na nastepnej edycji,a nie jest Polakiem)

Ja jak dotad bylam na wszystkich eventach oprocz jednego..tego z hofem 21k (ach ten pech :?),i w kazda sob. 20-24 mam czas - tak wiec MOGĘ byc liderem :)

Osobna strona eventu imo nie bylaby konieczna, chociaz to bardzo dobry pomysl, ale osobny dzial przydalby sie..mozna by spamowac do woli :D Ale administracja zrobi jak uwaza ;)

MarO napisał(a):

Graty..
Lol @ Marciol :P

[ Dodano: Nie 29 Paź, 2006 19:02 ]
Mortifer napisał(a):
Problem jest z tymi "dochodzącymi" bo cholernie ciezko jest później loot rozdzielic... Liczenie procentów troche zakłopotliwe.

Jak ktoś wymysli sensowne rozwiazanie ma u mnie peda ;)

pzdr.

Kto dojdzie np. godzine pozniej, pyta sie ile rekawic zuzyli srednio uczestnicy (zalozmy.2) i na koncu doklada pieniadze za decay rekawic do puli lootow(czyli w tym wypadku 2x17=34 ped).
Dostane peda? ;)

A najlepiej to sie nie spozniac!I tyle.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 19:36 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Elanor napisał(a):
Fajnie jak od czasu do czasu dolaczy tez ktos z zagranicy^^ (Na ostatni event zaprosilam znajomego,i mimo tych wszystkich ''problemow'' bardzo mu sie podobalo,chce byc na nastepnej edycji,a nie jest Polakiem)

Racja, ale może byc problem z dogadaniem się z nim np. zbiórka z podziału kasy. Ale można ustalic (tzn. dodać do regulaminu), że kto zaprosił obcokrajowca (troszke to brzydko brzmi, ale trudno..) to odpowiada za niego..

BTW. Ja zaprosiłem ostatnio obcokrajowca (kolegę) żeby popatrzył a Drago go ubił za patrzenie :P Ahh :) :) :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 19:45 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Elanor napisał(a):

Kto dojdzie np. godzine pozniej, pyta sie ile rekawic zuzyli srednio uczestnicy (zalozmy.2) i na koncu doklada pieniadze za decay rekawic do puli lootow(czyli w tym wypadku 2x17=34 ped).
Dostane peda? ;)

A najlepiej to sie nie spozniac!I tyle.

To pierwsze mi się średnio podoba, będzie źle wpływać na frekwencje - niejeden sobie pomyśli "właśnie hunce/kopie/.... looty mam w miarę, to się dołączę poźniej", a 'cfaniacy' np. coś w stylu "poczekam, zobaczę jak im globy lecą i w razie czego się dołączę".

Za drugie rozwiązanie dałbym peda (gdybym obiecał :) ). Umawiamy się na 20:00 to na 20:00 przychodzimy, dajmy na to z poślizgiem maksymalnie 20-30minut, potem lista uczestników jest zamknięta i koniec.

Ewentualnie można by robić wyjątki w wyjątkowych sytuacjach (spóźnialski zapowiedział że na 100% będzie, ale net padł, samolot nie doleciał...), wtedy niech to będzie decyzja uczestników eventu i niech oni decydują czy i ile karnych ped spóźnialski ma zapłacić (tu pomysł ze sprawdzaniem zużycia broni jest dobry). Tylko wszystkie te dodatki zaczynają komplikować regulamin, który powinien być prosty.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 20:31 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
No hym hym :D Mądrze gadacie ;)

Pogadam z adminem bo mam pewien pomysl jak technicznie zrobic zeby ten temat byl bardziej czytelny, bo 38 stron jest troche niepraktyczne i ciezko sie doszukac czegos waznego.

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 20:49 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Powiem Wam tyle moi drodzy - żeby taka organizacja była od samego poczatku było by na prawdę zajebiście :)

Ale w końcu to Polish Power First - a mądry Polak po szkodzie :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 21:34 
Weak
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: An AnZabo Zabo
Obiecalem ze napisze post wiec pisze (niewile pisze wiec docencie to :) a dla tych co sprawdzja pisownie ostrzegma ze robie duzlo bledow ortograficznych i stylistycznych), w tym evencie tez bylem oskarzany o to ze nie bije moba ze wolno bije moba, zwsze jak bylem zywy to bilem i nie bylem zadowolony jak mnie mob usmiercal (wlasnie podczas ostatniego eventu mob mnie zabil i nie zobaczylem duzo pieknych dymkow ktore powstja jak hof/global pada, a to jest bardzo ladny widok - z tym chyba wszyscy sie zgodza - wtedy padl ten 21k i nie zobaczylem zlotych chmorek bo bylem przy rivalu), co do szybkosci pf to fakt troche wolno bije bo nie mam go wymaxowaneg :( (mam 64/74 po tym evencie moze wskoczylo na 65 ale tego jeszcze nie sprawdzalem), i nawet nie mam powodu nie bic moba, podaczas tego eventu stracilem kilkadzesiat ped a potem poszelm na mining gdze stracilem duzo wiecej, ale wszystko odrobie sobie w handlu (to kolejna zecz do ktorej sie przyznaje - mam bardzo niskie ceny (koledzy z socu nazwali to "zbojeckie ceny" - to prawda to sa zbojeckie ceny), i zasze wszystkim polakom mowie zeby mi nie sprzedawali (chyba ze musza sprzedac to wtedy kupie - z wyrzutami sumienia :( ), co do tego ze ktos widzal ze ktos nie bil moba: to ze ktos widzi jak ktos nie bije nie oznacza ze faktycznie nie bije, podczas tego eventu widzlem jak moj awator poprost stal, ja ostro klikalem zeby atakowal i awatro atakowal zadawal obrazenia a mimo to widzalem jak moj avatro stal jak slup soli (pozostali chyba widzli jak udezam bo inaczej odrazu by mi zwrocili uwage), ale to nie byl pierwszy przypadek, raz wybralem sie na hunt z 2 osobami jedna dobrze zanlem a drugiej wogole nie znalem, i patrzylem na ta nowa osbe i zawsze tylko stala i nic nie robila, i zapytalem dalczego nie strzela, to ta osoba co ufelem powiedzla ze strzela, czyli wskrucie jedni moga widzec ze ktos stoji jak slop soli a druga juz widzi za atakuje (wskroce lag), jeszcze jeden mialm lag podczas tego eventu jak wszycy szli do nieba zamiast po ziemi chodzic (nawet zabawnie to wyglondalo), kolejny lag nie byl zabawny bo bije moba a po chwili znajuje sie spowrotem kolo TP, wiec wywalanie osoby tylko daltego ze poprostu stoji to nie jest powod, bo mozemy byc ofiara lagu ze nie widzimy za ktos atakuje, proponuje poprostu zaufac innym (ja widzlem jak niektorzy poprostu stali ale czy zeczywisce tylko stali czy stali i zadawli obrazenia tego to juz nie wiem poprostu przyjojem ze padlem ofiara lagu ze widze jak stoji a wrzeczywistosci bije ile wlezie, po tym evencie napewno juz nie bedze takich tlomow bo dowiedzli sie ze na takich ewentach mozna tez stracic, a jesli bede takie tlumy to juz widzlem rozwiazenie dla tekiego zajsca w postaci regulaminu ktoru jest calkiem sensowny, to chyba wszystko co mi przyszlo do glowy, pryzpomnialo mi sie faktycznie jak lider cos powie to wszyscy powinni jego sluchac albo jego zastepcy (jesli wyznaczy zastepce) jesli nie bedze posluszenstwa to sie robi to co bylismy swiadkami a wtedy wszyscy sie denrwoja itp (widzalem jak jedna osoba z nerwow troche sobie kopala ore by sie uspokojic zamiast bic moba) wiec sami widzice sluchac sie lidera, mam jeszcze jeden pomysl, zeby kasa byla dawna od dmg (oczywisce po evencie wszystko idze do podzalu) ale ten co bedze mial najwiecej dostanie jakos nagrode np zwrot kosztow by wyszedl na zero (jak hunt konczy sie na minusie) albo dodatkowymi pedami (jak hunt jest na plus) oczywisce ile teamow tyle bylo by "zwyciezcow" co do nagrody trzeba byl by sie zastanowic albo ustalic przed eventem, albo przewidzec to w regulaminie, kto przeczyta to w calosci tego bede podziwal :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 21:59 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Miałem identycznie i wg. moich testów są dwa sposoby:

1. Jeżeli spróbujesz się ruszyć w bok/tył/przód (w ogóle ruszyć) i wtedy avatar się równieżnie rusza - pomaga tylko i wyłącznie relog.

2. Jezeli spróboujesz się ruszyć i widac, że chodzisz - rusz się troszkę (minimalnie), ew. przejdź w inne miejsce aby uderzać moba.

Te testy zostały wykonane podczas trwania ostatniego eventu - miałem 3 takie sytuacje.

Ale często jest, że jeżeli naciskasz cały czas przycisk myszy* to avatar rusza się tylko np. co 3 kliknięcie - to tez lag, ale z małym stopniu :)

Jednak dużo od laga zależy komputer i łącze. Posiadam Neostradę 2 MB (pobieranie: 256kb/s), komp średniej klasy (podkręcany oczywiście :) ) i lag praktycznie nie występował (no, może to, że avatar za każdym razem nie uderzał (tzn. nie wyglądał jakby uderzał)) - ale to chyba każdego spotkało.

*) nie mówię tu o autoclickach które po złych (zbyt nachalnych) ustawieniach lagują! Odradzam używania ich! Nie żałujcie myszek :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 22:28 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
AnZabo-ja przeczytalam! :D Ale kropek to moglbys jednak uzywac, lol
NetJaro napisał(a):
*) nie mówię tu o autoclickach które po złych (zbyt nachalnych) ustawieniach lagują! Odradzam używania ich! Nie żałujcie myszek :)

Wystarczy ustawic klik co 0,9 sekundy i jest git :>

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 22:46 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Elanor napisał(a):
Wystarczy ustawic klik co 0,9 sekundy i jest git :>

Hmm, a kogo to wywaliło, że team trzeba było od nowa robić :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Paź 2006, 00:10 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Tez przeczytalem AnZabo cale hehe :P

Ale korpek to nieznaju zeczywiscie :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Paź 2006, 09:19 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Mortifer napisał(a):
UBER HOF NA POLSKIM EVENCIE - POWER FIST:

Żałujcie, ci których nie było! Wyszło po 928 ped! na głowe!
Liczba uczestników: 23!
BYŁO WYJEBIŚCIE!

a jest czego żałować :)

grats dla załogi i ojca chrzestnego pomysłu ;)

btw. spora dyskusja się wywiązała nt. kolejnych edycji eventu, się narazie nie wtrącam, bo nie gram, ale uważam, że powinniście zostawić Lu ostanie słowo ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Paź 2006, 09:21 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Ja też przeczytałem całość :) Tekst niezły, chociaz mogłeś go jakoś porozdzielać, bo mnie głowa zaczęła boleć jak musialem czytać i szukać gdzie to ostatnio skonczylem.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Paź 2006, 11:30 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
No i mnie się udało dotrwać do końca tekstu... :)
nie było mnie na ostatnich 2 huntach z wami a szkoda bo czasami można się pokładac ze śmiechu (chociaż z tego co czytam ostatnio wam nie było do śmiechu).
Pamiętam taką sytuację jak przyszedł ze mną Mitos z Grecji (3 tyg. temu) i nie wiedział biedny co począć bo ani be ani me po polsku to cos tam zaczął do sexiego gadać na co sexi do mnie żebym się nim zajął (może bardziej drastycznie jednak sens był taki) to otwarte stale okno chatu z nim miałem i w razie wątpliwości mu mówiłem co trza zrobić. Nawet jak musiał oddać swoje zlotowane pedy(chyba wtedy coś koło 200) do leadera to sie zachował jak należy i poczekał na podział łupów. Wniosek - jeśli pojawia się ktoś niewładający językiem polskim to musi mieć swojego opiekuna a opiekun wcześniej zgłasza go leaderowi, że Taki a Taki będzie.
Pamiętam jeszcze jak powiedział do mnie :"Hej i see one who dont fight. Maybe we kick him?" a ja mu na to: "Dont worry about him. It is a fun and nothing more. Just fight and have a fun."
I to jest sentencja naszych huntów.
A czy Drago zrobił dobrze czy źle... co za różnica... i tak wszyscy zginiemy w zupie... :)))
pozdro dla wszystkich powerfiściaków

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Paź 2006, 15:28 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Mam prośbę do wszystkich przeczytajcie zaproponowane zasady i dawajcie swoje propozycje i problemy.

Do środy chciałbym dopracować regulamin do perfekcji <na ile to mozliwe> i zeby kazdy mial czas sie z nim zapoznac do soboty.

Z adminem troszke rozmawialem i nie musimy ustalac stalej godziny huntu, miejsca i rodzaju broni, bo bedzie on dawal "wazne ogloszenie" (taka funkcja na forum) w piatek i wtedy sobie kazdy obluka co gdzie i jak w sobote. Sporo to ułatwi bo nie bedzie trzeba wertowac tego tematu zeby znalesc info o nastepnym huncie.

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Paź 2006, 18:41 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Regulamin wydaje mi się OK. Ja chyba przesadziłem z tym niedzeleniem pieniędzy :)
Można by tylko wpisać chociaż orientacyjne godziny rozpoczęcia i zakończenia

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 11:53 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Morti oto moje uwagi:
1. Polak owszem (władający polskim językiem) obcokrajowiec też tylko pod nadzorem "opiekuna", który zgłasza wcześniej udział takiej osoby i w pewnym sensie ręczy za jego "dobre zachowanie".
2. Jeśli jest nas 40 to na cztery teamy i po dwie grupu (2x2 teamy), każda grupa 2 teamowa w inną stronę i po 1 max. 2h huntu tradycyjny podział czyli kasa do leaderów leaderzy do jednego -> jeden do leaderów z powrotem itd. (szybko sprawnie i na temat) bo w gruncie rzeczy to wreszcze nas WSPÓLNY hunt.
3. Pamiętam jak na pierwszym huncie trochę się powygłupialiśmy i było git, a że to kogoś nie bawi to zawsze możę stanąć obok i pogadać w stylu: "HMMM NIE PODOBA MI SIĘ TO... HMMM" albo wziąść plazmę i killnąć jakiegoś zdrętwiałego z przerażenia daikibę albo wysiadującego jajko fugę :)
4. Zasady jak już mają być to jak najprostsze i jak najmniej.

PS. Zawsze lubiłem widok Eli z batem i MarO z kwiatkiem i w garniturze - nie odbierajmy sobie tej chwili zabawy. :)
Taka mała prośba.

Ostatnio edytowany przez Okta, 31 Paź 2006, 14:30, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 14:04 
Weak
Dołączenie:
Lipiec 2006
Okta ty perwersie :lol: Zawsze wiedziałem że coś nie halo jest z tobą :P Wszystko fajnie i wogóle, ale ja mam pytanie - w końcu to sobota i wogóle (dużo tych wogóle lol) i czy moż eto być np 22 do 24 a nie 20? W końcu to sobota i można pospać w niedzielę dłużej (przynajmniej ja :wink: ) więc może zaczynalibyśmy trochę później? Hmm?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 15:00 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Torian, czym wczesniej tym wiecej czasu sie bawimy. Dlatego musi to być okolo 20.
Po drugie zawsze po tym duzym huncie, okolo 1 mozna zrobic 2 runde juz w mniejszym gronie.

pzdr.

ok zabieram sie do pracy, jeszcze dzis beda dopracowane zasady eventu

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 15:35 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: FoxHunt (General)
Hejka,

gdzies tutaj czytalem, sorki ale niemoge juz tego posta znalesc,
ze jezeli znamy chetnych (nie polakow) mozemy ich zabrac z soba na te swietne eventy,
pod warunkiem ze jestesmy za nich odpowiedzialni.
Czy to jeszcze aktualne?

Tak na marginesie.

Na niemieckim forum jest to teraz jedna z glownych rozmow.
Wielkie GRATKI dla ojca chrzesnego tych eventow.
Wszyscy chca Polakow malpowac. :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 15:39 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
ZASADY POLSKIEGO EVENTU POWER FIST!

Informacje o zbliżającym się evencie będą podawane na forum w formie "ważnego ogłoszenia". Tam też znajdzie się info o miejscu, czasie, broni i rodzaju moba!
(Orientacyjnie; event odbywa się najczęściej w sobotę o godzinie 20)

I - Postanowienia ogólne
1. Event przeznaczony dla polskich graczy Entropia Universe.
*Dopuszczalne jest przyprowadzenie obcokrajowca, jednak osoba która go zaprosiła musi się nim "opiekować" i bierze za niego odpowiedzialność.
2. Każdy posiadający rękawice może brać czynny udział w zabawie.
3. Liczy się przede wszystkim dobra zabawa! Dopiero później, zysk i inne sprawy.

II -Team
1. Przed kazdym eventem wybieramy leaderów teamów (tylu żeby obsadzis 2,3,4 pelne teamy po 12 osób).
Osoby sugerowane:
Ela
Maro
Sexi
Drago
Posse
CvX
3. Jeśli mamy 4 pełne teamy, dzielimy się na dwie drużyny po 2 teamy i każda grupa rusza w inną stronę! Ewentalnie ta druga grupa udaje się w inne miejsce huncić, zeby nie robić zamieszania i lagów.
4. Jeżeli zdarzy się sytuacja, że mamy 2 pełne teamy i jeszcze 2 osoby, to te osoby mogą walczyć jako free, albo zrobić sobie swój maly team. Później będą wliczane do podziału lootów. (Taki mini team należy zgłosić dowódcą pozostałych grup.)
5. Osoby które spóźnią się więcej niż 30 minut, nie mogą dołączyć do teamu! (Chyba że większość uczestników na to zezwoli)

III - Podział pieniędzy i itemów
1. Ustawienia teamu: itemy - leader all, pieniadze - po równo.
2. Na koncu eventu zbiórka pieniedzy (kazdy leader teamu zbiera od ludzi ze swojego teamu, potem cala kase ląduje do jednego z pośród wszystkich leaderów teamów)
4. Po huncie podział zebranych juz pieniedzy (wlacznie z kasa z itemów) na wszystkich uczestników eventu. Pieniądze rozdają leaderzy teamów. (Osoba rozdzielająca daje deal)

IV - Netykieta eventu

1. Oszczędzanie (nie bicie moba, czyli zwykle opierd.alanie się) na kolegach będzie nagradzane banicją na event - jednak trzeba dać szanse wytłumaczenia się danej osobie (mogla przecież zostać zlagowana, albo zmieniala broń) Jeśli osoba nagminnie wykręca się różnej maści wymówkami, zostaje wyrzucona z teamu, bo wyraźnie coś kombinuje.
2. Zwianie z kasą po hofie, bedzie surowo karane.
3. Nie należy spamować na chacie, skakać, bić się między sobć, gdyż tworzy to niepotrzebne lagi.
5. Ewentulane kłótnie na team chat lub pm!
6. Jeżeli event odbywa się na polach PvP, jest jedna główna zasada – kto zabija swoich, wylatuje z eventu i nie kfalifikuje się do podziału lootów.

V - Zabawa

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 16:09 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2006
Duzo z was pyta o Linka na te Forum niemieckie, prosze :

www.entropia-forum.de

niezle, haha, sam sie zdziwilem jak to czytalem.

Post jest tutaj :

http://www.entropia-forum.de/modules.ph ... opic&t=844

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 16:38 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Uhm no super ale i tak jest polakow od groma i wystarczajaco, po co jeszcze zapraszac wszystkich ludzi z Niemiec :/
Poza tym troszke nie ładnie sobie przypisywac role oraganizatora tego eventu :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 16:43 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posse, jezeli to do mnie bylo,

to sorki ale chyba zle zrozumiales co ja pisalem ;)

Nigdy sobie nic nie przypisywalem i nie bede tego robil.

Powiedz gdzie tak napisalem?

Nawet roli Leadera Teamu sobie nie przypisalem.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 16:46 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
"Ich kann auch diese Events organisieren"

:>

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 16:49 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Society: było PL RANGERS i Enclave
Mortifer napisał(a):
2. Zwianie z kasą po hofie, bedzie surowo karane.

możesz doprecyzować ? ;-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 16:54 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2006
To znaczy, doslownie :

"Ja tez moge taki Event zorganizowac"

Dotyczylo to tych wszystkich poprzednich postow, na niemieckim Forum,
w ktorych bylo sugerowane ze niemcy tez takie cos potrafia zorganizowac.

Niemcy chca tez cos w tym stylu zrobic i ja oglosilem sie tam ze moge takie cos poprowadzic.

Nie rozumiem co w tym zlego i co ja sobie przypisywalem.

Chyba ze Lu ma juz patent na takie Eventy na cala Entropie i wszystkie kraje.

Jezeli tak, to Lu bardzo przepraszam i jezeli sie to potwierdzi,
to na niemieckim forum tez Lu przeprosze.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 16:55 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Odpowiedz na post Looka:

To znaczy, ze czesto tak bywa ze wiekszosc lootow zbiera 1 team (albo juz zawsze tak bywa ze hofa łapie 1 team ;)) Wiec jezeli biedziesz miał 100 ped w inventory to pamietaj ze trzeba sie tą kasą podzielić z drugim teamem. Tym samym jezeli uciekniesz z tą kasą to nie bedzie miło. Tak zrobiły chyba 3 osoby na CND >_<

Ok, Szakal, pewnie wyrwałem z kotekstu, myslalem ze miales na mysli ze Ty taki event mozesz zoorganizować a tak naprawde podepniesz sie pod ten event ;) Ok spoko, chodziło Ci o inny event.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 17:04 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2006
Spoko Posse, tez tak juz sobie myslalem ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 17:15 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
Ten event co bendzie teraz proponuje zrobic na chompery które chodzą na bialej ziemi :) koło Segna Forest chyba niejestem pewien. Co wy na to ???

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 17:31 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Juz raz tam był, okazało sie ze jest tam pvp i ludzie sie rozeszli. Ale chyba był to event opalowy, sam nie wiem dlaczego zrezygnowali, ktos ich wybijał czy jak

Chompery nic fajnego nie rzucaja, juz lepiej phasmy tylko kurcze mob mały :/
A moze totalna masakra i w 40 osob bedziemy bić Atraxy ;)
Zostaje jeszcze pomysł formicacadua i formidonów ;) Sporo opcji

Oczywiscie Ambu stalkery tez czekają jako powtórka z rozrywki

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 18:16 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
hehehehe :lol:

wiecie co, przyglądam się i czytam ten temat i wszystkie wypowiedzi... i

widze że sprawa jest jedna, chodzi tylko o jedno !! chodzi o KASE, o PEDY

trafiliście raz uber hofa i teraz same problemy są - problemy z zasadami itp

ten event przyciągnoł przez tego hofa mase ludzi i stał się popularny a teraz jest bałagan :wink:

moim zdaniem sprawa jest banalnie prosta : wybieracie jednego lub 2, 3 liderów - reszta się bezwzględnie słucha a jak nie to papa, pełne podporządkowanie się rozkazom, szcunek wobec wszystkich

proste, o tak, jak w wojsku :) rozkaz to rozkaz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Paź 2006, 18:32 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Wczoraj widziałem polowanie niemieckiego soca Raumshiff Titanic z fistami wyglądali zupełnie jak nasz event :)
No i bardzo dobre zasady teraz tylko trzeba żeby się sprawdziły "w praniu"

Profil Offline
PostWysłany: 31 Paź 2006, 18:55 
dobrze duch gada, padł jeden hof to teraz kazdy bedzie dązył do powtorzenia tego w jakikolwiek sposób...ech, nie przyznaje sie do was :x

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości

Panel
Skocz do: