Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2009, 09:34 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
Society: Poltropia
Fred niestety odpadl, wiec sprawa jeszcze tyczy sie Sexi69 i Kjobaa

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2009, 09:46 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
HP: 119
Society: brak informacji O_o
Nick w grze: Ann
Ja mam wolny weekend, w grze ostatnio nabyłam ful ghost plus 8c(l) czyli w moim mniemaniu dobry zestaw na Impact i Cut do tego determination, niestety mam ledwo monad 100health, jak bym sie mogla gdzies przydac to chetnie pomoge :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2009, 10:21 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
cedrak napisał(a):
no Beliar o mnie zapomniales xD

pozdrawiam

cedrak napisał(a):
Chetnie pomoge w supporcie o ile sie przydam

Cedrak Bobi Ziom

Powodzenia i do boju do boju Biało Czerwoni xD

Ale zgłosiłes sie tylko do supportu. :) Jak zmienisz zdanie to popraw post na EF.

Do bioracych udział w evencie - ludzie - weźcie w końcu napiszcie ktore sloty wam pasują, bo okaże sie, że nie będzie nikogo bo nikomu nie pasował termin.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2009, 12:06 
Beginner
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 214
Ja już beliarowi napisalem...
PiÄ…tek mi odpowiada i sobota do godz 14 moge byc a nastepnie dopiero w niedziele od 14...
Chyba ze bedzie problem naprawde ze skladem to daj znac Beliar postaram sie zmienic terminarz :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2009, 12:12 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 146
Society: Skill or Die
Mi pasuje cala sobota i cala niedziela, dopasuje sie do wiekszosci.
Piatek niezabardzo (ewentualnie po 19:30)

Pozdrawiam
Sid

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2009, 17:02 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
w tej rundzie pasuje sunday 6:00 wyłącznie :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2009, 17:36 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
jezeli bede w glownym teamie to mi pasuje sobota i niedziela . jezeli nie to bede w supporcie tyle samo czasu .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2009, 18:40 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
1. ASTAROTH KWICOL de'Beliar (kapitan)
2. Michal Kedzior Bond
3. sexi69 sexowna69 sexy69
4. Robot RoboOne One
5. Denton JC Krakow
6. Agnes Lola Francini
7. Tomek Chudy Bogarde
8. Slawek Buzz Buzzard
9. Dunhill Devour The One
10. Jahan Sid Rey
11. Jasmine Courtney Infinity
12. Lurek Kolo Kwasnica
13.Kiioobbaa XVIII Kozakiew

Kogo sugerujecie z tej listy wykreślić? (mogę tylko 1 osobę)

Niewielka korekta, uwzględniająca ostatnie wnioski jak do mnie wpłynęły.
Co do terminów to:
Slot A: 12:00 Saturday 7th March
Slot B: 16:00 Saturday 7th March
Slot C: 20:00 Saturday 7th March
Slot D: 00:00 Sunday 8th March
Slot E: 06:00 Sunday 8th March

to najczęściej pasującym terminem jest slot C a potem A. Jesli nie bedzie wyraźnej decyzji większości osób to zostajemy przy (jak narazie) zaklepanym slocie C, a jeśli tak to

w sobotę o godzinie 19.00MA (20.00 naszego) mobilizacja całej naszej społeczności jak zwykle w Fort Meduza.

---------------
Jesli dziÅ› do 21.00 nie bedzie powazniejszych uwag to wklejam listÄ™ na EF.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2009, 19:51 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 142
Society: Armia Krajowa
Nick w grze: Lola
de`Beliar napisał(a):
...
Kogo sugerujecie z tej listy wykreślić? (mogę tylko 1 osobę)

Dziel i rządź kapitanie i nie pytaj się o takie rzeczy, bo jako kapitan to ty odpowiadasz za sklad main ;)
Mi pasują wlaściwie wszystkie terminy, ekwipunek to gremlin/ghost+5B plus np. L Tiger+6A na boty, gun Apis+Beast (tylko niestety, ale zawsze można spróbować pożyczyć lepszy amp), Vivo T20, 135 HP (i rośnie bo niedawno coolnes odkryte) oraz dużo chęci i pomyslów na taktykę ;)
Na czas WOFa przydalby siÄ™ kanal TeamSpeak

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2009, 20:54 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
n1x napisał(a):
Na czas WOFa przydalby siÄ™ kanal TeamSpeak

Jest.

Kanal: WOF Poland
hasło : Polska

szczegóły jak sie dostać na sam server"

server adres: ts.starbase.se:8767

Proponuje aby na tym kanale siedziały osoby bedace w main teamie - jesli chodzi o support to kanal PL (zwykle uzywany przez wszyskich - udostepniony dzieki zyczliwości klanu PL-haslo : witaj)

Na TS zapraszam tez poza WOFem.

Dobra, wklejam te liste 12 na EF :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2009, 22:53 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
HP: 140
Society: Kingsajz
Witam

Jeśli chodzi o moje możliwości, to mam dante + guny typu apis, cb26 . x1, x5, zależy od funduszy.

Co do sprawy TeamSpeak, nie posiadam i nie będę miał tego na wofie.....

Jeśli jest to problemem , proszę mnie skreślić z Maina, zawsze mogę przydać się w suppie.

Terminy w weekend raczej wszystkie mi pasujÄ….

Pozdrawiam i Go Go Poland :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2009, 23:02 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
jako, ze ja mam ostatnio bardzo ograniczony czas (praca) moge wypozyczyc komus pelne zestawy platow (dla main team) 5B i/lub 6A.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2009, 09:01 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nick w grze: KiioobbaaXVIII Kozakiew
Jezeli Hp jest wyznacznikiem to ustepuje miejsca lepszym:) i powodzenia najwazniejsza jest wygrana Polski;)

z terminami mam troche bajzelek bo pracuje w Nocy ostatnio troche czesciej ale kazdy wolny czas jak bede potrzebny pisze sie do pomocy:)

JC bedzie godnie reprezentowac Poltropie:)

Do wsparcia moge sie przydac Ghost 5b Vigi 6a Hl11-12 XR90 fap:) tez bedzie

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2009, 10:01 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
5B wypozyczone, zostalo 6A

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2009, 17:04 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
witam

nie bede mial teamspeaka , i jak wyzej co Robo mowi jak to bedzie problem prosze mnie wykreslic z glownego teamu , wtedy za mnie wchodzi KIOBA.

JC
ps. Poltropie to powinienn reprezentowac Kovi z Dragonem a nie my rekruci , KIO :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2009, 17:39 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Oni niestety maja za duzo obowiazkow ostatnio w Realu

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2009, 21:44 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Skoro wybór ekipy mamy za sobą, teraz porównajmy strategie i zdecydujemy, która jest lepsza. Ja na razie pracuje nad dwoma. Jedna z nich stawała by wszystko na jedna kartę, czyli BigBulki i tylko je.

Nad druga siÄ™ jeszcze zastanawiam.

JakieÅ› inne propozycje?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2009, 21:59 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
A jakie generacje BB maja sie pojawic? Bo jak te wieksze to nie mamy na takim spawnie czego szukac :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2009, 22:08 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
de`Beliar napisał(a):
Skoro wybór ekipy mamy za sobą, teraz porównajmy strategie i zdecydujemy, która jest lepsza. Ja na razie pracuje nad dwoma. Jedna z nich stawała by wszystko na jedna kartę, czyli BigBulki i tylko je.

Nad druga siÄ™ jeszcze zastanawiam.

JakieÅ› inne propozycje?

Jeśli chodzi o zdobycze punktowe to masę punktów można zdobyć na bonusach i raczej jako priorytet bym obstawial, że najpierw zalicza się wszystkie kategorie punktowe (z tego co kojarzę można dostać w sumie z supportem 110 punktów, czyli równowartość 11 globali na big bulkach) a później skupić się można na wybranym mobku. Móglby to być nawet big bulk i o ile najazd robotów będzie się ograniczal tylko do tego jednego rodzaju moba to nie będzie problemu. Gorzej jak z big bulkami pojawia się inne roboty, ciężko będzie zapanować w sytuacji jak na glowę zaczną spadac legionarie i inne tego typu stworki, będzie to po prostu marnowanie czasu i ammo niepotrzebnie.
Druga sprawa to kwestia techniki, jako że punkty zdobywane przez main są dwu i nawet trzykrotnie cenniejsze od tych zdobywanych przez support (a w sumie koszt i czas potrzebny na wygenerowanie globala jest podobny) to warto by się zastanowić czy nie zastosować zmiękczania mobów przez zaufane osoby wspierające czwórkę main. Zostalaby do uzgodnienia tylko kwestia podzialu kosztów/zysków takiej operacji :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2009, 23:02 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Witam

Tylko propozycja do rozpatrzenia

Moim zdaniem w tej edycji trzeba postawic na poczatku na roznorodnosc i starac sie zgarnac jak najwiecej bonusow, te dodatkowe punkty napewno sie przydadza. W razie braku efektow mozna zawsze zmienic taktyke podczas rozgrywki i postawic wszystko na jedna karte i bic BB.
Grunt to byc elastycznym i starac sie dopasowac do sytuacji w trakcie gry. No i oczywiscie dobra komunikacja, bedzie goraco i ludzie nie beda mysleli o czytaniu chata.

Pozdrawiam
Sid

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2009, 23:08 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Robo i JC dlaczego sprzeciwiacie sie uzywaniu TS? Nie zebym mial cos przeciwko bo sam wole pisac na chacie niz gadac przez sluchawki, ale wasz zdecydowany sprzeciw (wykreslenia z teamu glownego jesli ts to warunek) nasowa mi przypuszczenie ze chodzi o cos jeszcze?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Mar 2009, 08:43 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Mysle, ze to nie sprzeciw tylko po prostu brak mozliwosci (moze i technicznych).
Np. nie kazdy mieszka sam (ma swój pokój) i moze sobie swobodnie i o kazdej porze gadac do mikrofonu.
Sorki, ze sie wcinam ale "przypuszczenie, ze chodzi o cos jeszcze" moze wywolac niepotrzebne spiecia i teorie na samym poczatku organizowania wspolnej ekipy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Mar 2009, 10:00 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Tak jak Ati powiedział. Gdy ktoś jest niechętny do wejścia na TS-a to już powstają jakieś teorie spiskowe. Ja osobiście nie mam nic do TS-a, ale znam ludzi( nie mówie tu o Robo czy Fredzie) którzy jakoś do TSa się przekonać nie mogą, po prostu nie czują tego. Nie znam przyczyny dlaczego tak jest i nie będę w to wnikał. Nie lubią TS-a i tyle :D Tak jak np można nie lubić warzyw i choćby je wciskać na siłę to i tak nie zjedzą :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Mar 2009, 16:59 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
witam

co do strategii to uwazam ze wieksze szanse sa na malych moba niz na duzych , i jak ktos napisal wyzej ( Lola ) to jezeli bedzie BB obstawiony przez inne roboty to bedzie klapa finasowa dla nas ,to jest moje zdanie .wiem ze im wieksze moby sie bije to jest szansa na wieksze hofy ale to moze byc mordega . ale dostosuje sie do tego co bedzie -decyduje dowodzca.

co do TS to ja mam zle doswiadczenie z nim ( z punktu technicznego moge uzywac ), poza tym mam wylaczony glos w grze od 5 lat , na pocztku uzywalem sluchawek ale denerwowalo mnie ta sama usypiajaca melodia i wylaczylem glos , poprostu nie uzywam karty dzwiekowej w czasie gry. wiecej widze :).

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Mar 2009, 20:50 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
JC Krakow napisał(a):
witam

co do strategii to uwazam ze wieksze szanse sa na malych moba niz na duzych , i jak ktos napisal wyzej ( Lola ) to jezeli bedzie BB obstawiony przez inne roboty to bedzie klapa finasowa dla nas ,to jest moje zdanie .wiem ze im wieksze moby sie bije to jest szansa na wieksze hofy ale to moze byc mordega . ale dostosuje sie do tego co bedzie -decyduje dowodzca.

JC

Dwie sprawy JC:
1. Jak kandydowałem to zastrzegłem iż decyzje (gdzie jest na to czas oczywicie) bedziemy podejmować razem. A dlaczego zaproponowalem BB - o tym punkt nr 2.
2. A jeżeli BB beda same i w generacji 1-3? To by była super okazja wg mnie. Ale wychodząc na przeciw obawom innych - jesli okaże się, że bedzie jak piszesz to z pewnościa skoncentrujemy swoje sily gdzie indziej.

A co do strategii - przypomnijcie sobie poprzedniego WOFa - zanim sie sam WOF nie zacznie, to nigdy nie wiadomo co będzie "lepiej sypac" - można jedynie przeglądać dotychczasowe statystyki.

Wazniejsze jest bardziej to, że juz jakieś teorie powstają i jest duża szansa iz do soboty będziemy juz pewni co robić.

A co do "wspólnego podejmowania decyzji"....

Ludzie - to nasza wspólna zabawa/turniej itd - każdy biorący udział w tym evencie ma prawo rzucać własne pomysły, czyli krótko mówiąc - wnosić swój wkład w silę naszej reprezentacji.

A co do TS, lub jakiegokolwiek komunikatora głosowego - za jest tyle samo głosów co i przeciw.
Za - Å‚atwiejsza i szybsza komunikacja
Przeciw - czasem ma się dość jak w środku akcji ci masa osób krzyczy, w najlepszym przypadku przeżywając zdobytego globala :)

Co by nie wybrać i tak nie każdemu będzie pasowało. Ja od nikogo nie wymagam TSa. Sam jednak będę na kanale WOF Poland czekał na tych co będą mieć ochotę pogadać w trakcie eventu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2009, 14:57 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Sorry dublowanie postów, ale musze napisać coś ważnego, gdyż lekko zmartwiło mnie jedno pytanie do co dostałem na pm.

"Jesli ktoś nie zostanie wybrany do 4 osobowego składu main teamu w danym meczu to po co ma przychodzic na dany mecz?"

Myslalem, że dotąd jest to jasne. W WOFie powinno uczestniczyc nas jak najwiecej. Ta 12 pozwlala nam tylko wybierac 4 osoby pośród nich. Jesli ktos nie zostaje wybrany do 4 - to moze walczyc w supporcie.

A w sobote o 19.00MA sie p oto spotykamy w Meduzie abym mogl wybrac 3 osoby do pierwszego meczu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2009, 15:46 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
żal du"sze" ściska jak tu zaglądam ...

dajecie kolejny raz świadectwo jacy jesteście, jacy my Polacy jesteśmy, wy wszyscy ... banda zakompleksionych nobów i egoistów ...

co do TSa i kontaktu głosowego - nikt nikomu nie karze GADAĆ PRZEZ MIKROFON, wystarczy mieć słuchawki założone i słuchać KAPITANA przez czas meczu !!! czy to tak wiele ??? nie, Wy po prostu macie wylane... żałosne noby

NIE pozdrawiam, CU IN HELL :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2009, 16:54 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Lol Duch, wiesz jest takie powiedzenie: "Nieobecni nie mają glosu" więc komentarze i dyskusje osób, które zadeklarowaly, że NIE wezmą udzialu w WOF (z różnych względów, czasami wlaśnie typowo polaczkowatych, ale nadal nikt ich nie wyzywa od cytuję 'bandy zakompleksionych nobów i egoistów") nie mają większego znaczenia. To ma być zabawa a że ktoś zadaje pytanie, typu po co ma przychodzić na WOF jak nie zostanie wybrany do czwórki może być zinterpretowane różnie, glównie zależy od tego, jakie kto ma nastawienie, bo wedlug mnie takie pytanie może sugerować, że np. ta osoba nie wie, że nie jest na zawsze przypisana tylko i wylącznie do main team.

Go Go Go Poland :)
Te eliminacje są idealne bo pozwolą mam nadzieję zgrać wszystko przed wlaściwą rozgrywką za miesiąc, wlaściwie nie odpada nikt a wyniki wplyną wylącznie na uklad grup.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2009, 17:57 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
życzę wam ALL THE BEST, jeśli się uda pomogę ...

no i na TS wpadnÄ™ :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2009, 19:19 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
duchu z takim hp nie dołączysz heheheee

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2009, 20:31 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
n1x napisał(a):
Te eliminacje są idealne bo pozwolą mam nadzieję zgrać wszystko przed wlaściwą rozgrywką za miesiąc, wlaściwie nie odpada nikt a wyniki wplyną wylącznie na uklad grup.

A przy okazji pozwolą nam sprawdzić jak radzą sobie nasze polskie klany, gdy jest rzucone poważne wyzwanie.
A polskie klany które wystawiły swoja reprezentację do głównego teamu to:

Skill or Die (3) : sexi69, Sid, Devour
RED LEGION (2): de'Beliar, Kedzior
DASK (1): Buzz
Poltropia (1): JC
ChzF(1) : Chudy
Kingsajz (1): Robo

Do tego mamy wsparcie rodaków służących w klanach mieszanych, ale wspierajacych nas na tegorocznym evencie, a są to:
Kolo, Courtney, Lola

Przypominam iż każdy z zawodników reprezentuje swój klan. Pokazując jak walczycie, pokazujecie siłę środowiska które was wybrało na reprezentanta. Reprezentujcie wiec swoje barwy jak tylko potraficie.

Spójrzcie na imiona tych co widnieją na liście main teamu. To oni właśnie będą reprezentować nasz kraj. Z pośród nich zostanie wybrana pierwsza czwórka, która będzie walczyć jako pierwsza. Dwa tygodnie później damy szanse następnej czwórce itd. chciałbym aby każdy miał okazję sie sprawdzić. Gdyby ktoś zawiódł... zawsze istnieje mozliwośc wymiany osób z głownego teamu na tydzień przed meczem. :)

A wiec do jutra. Jutro każdy liczący się klan pokaże na co go stać.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2009, 20:36 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
bardzo pięknie braveheart sie właczył :PPP tak trzymac :)))

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2009, 20:47 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
de`Beliar napisał(a):
n1x napisał(a):

A przy okazji pozwolą nam sprawdzić jak radzą sobie nasze polskie klany, gdy jest rzucone poważne wyzwanie.
A polskie klany które wystawiły swoja reprezentację do głównego teamu to:

Do tego mamy wsparcie rodaków służących w klanach mieszanych, ale wspierajacych nas na tegorocznym evencie, a są to:
Kolo, Courtney, Lola

Przypominam iż każdy z zawodników reprezentuje swój klan. Pokazując jak walczycie, pokazujecie siłę środowiska które was wybrało na reprezentanta. Reprezentujcie wiec swoje barwy jak tylko potraficie.

Spójrzcie na imiona tych co widnieją na liście main teamu. To oni właśnie będą reprezentować nasz kraj. Z pośród nich zostanie wybrana pierwsza czwórka, która będzie walczyć jako pierwsza. Dwa tygodnie później damy szanse następnej czwórce itd. chciałbym aby każdy miał okazję sie sprawdzić. Gdyby ktoś zawiódł... zawsze istnieje mozliwośc wymiany osób z głownego teamu na tydzień przed meczem. :)

A wiec do jutra. Jutro każdy liczący się klan pokaże na co go stać.

FREEEEDOOOOOOM !!! :)

Do jutra, bede na Tsie.
GO POLSKA !!!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2009, 08:25 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 149
Society: DASK
Nick w grze: Slawek Buzz Buzzard
TS nagrany, mic sprawdzony :) Sprzęt gotowy.
A mnie raczej zaliczać trzeba do free, bo nikt z DASKu mnie nie wybierał.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2009, 12:28 
Mediocre
Dołączenie:
Wrzesień 2007
HP: 88
Nick w grze: Franek Baczek Dzony
wrrrrrrrrrrr kur......... mać jak nie na bonus 3x skill to na WOF nienawidze tego komputera mam nadzieje ze będzie gotowy na nastepne rundy.....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2009, 13:16 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Poland, Romania, Norway, America, Scotland, Wales, France, Ireland, Estonia, Slovenia, Amethera

11 druzyn w tym samym czasie... no to będzie jazda :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2009, 13:43 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Aby poprawić morale naszej reprezentacji, specjalny oddział zwiadowczy prezentuje wyniki krótkiej rozgrzewki :

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Najlepsze nadal przed nami :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2009, 14:39 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
nieźle zmienili system, a wszystkie drużyny o tej samej godzinie startują ? jeżeli tak, to chyba aż się zaloguję popatrzeć na chat, boje się tylko, że nie nadążę z czytaniem nazw teamów, dramat co się z tą grą stało. do boju chopaki, limited z wami :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Mar 2009, 01:10 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
HP: 140
No i po pierwszej rundzie :)

Wypadliśmy raczej słabo....
Z największych mobow , czyli big bulkow..... 0 globa dostał Main Team, zbyt dużo czasu poświęciliśmy chyba na nie, zwłaszcza, ze spawnowaly się co 5 minut, często po 3 - 5 na głowie, zabijając cały team, pozwalało to nam zabić max 2 moby... na ok 10 minut.
Na thorifoidach i mermotach poszło jako tako :)

Support , jak zwykłe , spisał się na medal :)

Nie znam dokładnych wyników rundy ale chyba musimy się postarać w następnej :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Mar 2009, 01:20 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Gratuluje suportowi z RL - tylko ten team miał 2 globale. :) - jedyna jakie support zdobył, nie licząc teamu ktory w tym czasie polowal na freski.

Jeśli chodzi o całokształt to pocieszające jest to, że nie jesteśmy najgorsi. Ta runda była trudna bo były beznadziejne mobki. W następnej powinno być o wiele lepiej.

Co do stretegi - to juz po porannym zwiadzie zdecydwaliśmy ze BB nie będą numerem 1 na naszej liście, a jedynie chcieliśmy zaliczyć tego mobka tak samo jak mermotha (z tym akurat wyszło). Fakt iz na nie polowalismy to poprostu ułuda ze moze jednak jednego globala nam dadzą.

No ale jak to w loterii... nigdy nic nie wiadomo.
Jednak gra nadal trwa. :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Mar 2009, 04:09 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: Martre
graty
nieobecni nie maja racji...
wspieram tym razem mentalnie....
gogo Polska

ech....

http://www.youtube.com/watch?v=9NvHnyYR8lk

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Mar 2009, 09:46 
Beginner
Dołączenie:
Grudzień 2005
Ja uważam że zrobiliśmy to co mogliśmy...
To że Support nie dopisał i nawet polował na moby które nie były wskazana dla Suppa to tylko sprawa tych mądrych ludków :)
Zdobylismy pkt tyle ile mogliśmy...

Moja opinia jest taka że Hurrikane dał du.. wierząc ze MA pomoze mu w zorganizowaniu eventu a tu jak zwykle lipa...

Wybierać moby do eventu których nie ma w grze to totalny żal...
Liczę że w następnych meczach, które będą i bede bral w nich udzial Hurri da moby z "normalnej półki" i wtedy bedzie mozna powalczyc.

Pozdro dla Supportu z RL

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Mar 2009, 11:40 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Z tego co zdołałem wyłapać z chatu po rozgrywce, następna runda ma się odbyć na TI.
Więc zapewne Furor, Fresca, Gobster, SEG czy Hogglo bedzie to bicia.
Deathifier się obłowi a my znowu bedziemy walić w tłumie...Ale na pewno lepsze to niż te big bulki czy czarodzieje nołluty.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Mar 2009, 15:29 
Mediocre
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 144
Society: P.L
Nick w grze: Pawel Modras Modras
A ja powiem że ta runda to było jedno wielkie nieporozumienie !!!! Dziękuje w imieniu swoim że main team zainteresował się wogóle czym kolwiek poza tym że podał koordy !!! Niestety panowie ale wyszło to żałośnie zero jakich kolwiek informacji poza main kto co jak !!! Jak pamiętam poprzedniego WoF-a był main ale supporty też były potworzone sensownie a tutaj tak szczerze mówiąc było gówno mydło i powidło !!!Na jakie kolwiek zapytanie ze strony suppa nie było żadnej odpowiedzi !!! Powiem wprost poprostu olaliście support i tyle !!! Pozatym na forum była tylko mowa o main team i wyborze kapitana !!! Przepraszam chłopaki ale taka jest prawda !!! Ja rozumiem że wiekszość spraw dogadaliście na TSie ale jak już wiadomo na TSie nie wszyscy byli !!! Ja na dzień dzisiejszy z taką organizacją rezygnuje z pomocy jak się coś zmieni to zobaczymy !!! Wszyscy mówią że wyszło kiepsko ale to chyba wiadomo z jakiego powodu !!!
Sorki że tak obsmarowałem ale naprawde byłem wkurzony !!
Pozdrowionka

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Mar 2009, 15:40 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
http://www.entropiaforum.com/forums/wof ... blist.html

Hi, thanks to all for coping with a difficult Stage, more tricky than imagined

Here as promised is the Moblist for the next hunts in 2 weeks (21/22 March). All teams conduct one hunt on this Moblist using a Hunt Team of 4 and unlimited (but capped) Support.

Island Intensity is Sponsored by DEATHIFIER and will feature 7 Mobs found on Treasure Island.

Main:

Hogglo: Alpha + Above: 10 Points

Furor: Seeker + Above: 9 Points

Globsters: All Maturities: 8 Points

Furor: Scavenger + Below: 7 Points

Foul: All Maturities: 6 Points

Hogglo: Dominant + Below: 5 Points

Support:

Frescoquda: Provider + Above: 4 Points

Cornundacauda: All Maturities: 3 Points

Frescoquda: Old + Below: 2 Points

Bonus: Second Entity (All Maturities): 25 Points.

All other Bonuses remain from the last Stage.

I will be posting in all your Team Threads on Monday with Timeslot choices and further news. Thanks to all for a thrilling first Stage

Hurrikane

Fajne mobki tym razem :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Mar 2009, 16:16 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
Zapowiada się totalne szaleństwo...
I bonus łatwy.. Mam wrażenie że wszyscy zaczną od seg'a ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Mar 2009, 17:17 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
nie sądzicie że moby jak na finał? troszke imo przesada, cała obecna edycja wofa chyba straciła swój urok i tę spontaniczną zabawę a zaczyna śmierdzieć komerchą tzn wtrącanie sie MA i rozdawanie mobów jak i jakieś "sponsorowanie" przez ownera TI? co sądzicie?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Mar 2009, 20:29 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Modras napisał(a):
A ja powiem że ta runda to było jedno wielkie nieporozumienie !!!! Dziękuje w imieniu swoim że main team zainteresował się wogóle czym kolwiek poza tym że podał koordy !!! Niestety panowie ale wyszło to żałośnie zero jakich kolwiek informacji poza main kto co jak !!! Jak pamiętam poprzedniego WoF-a był main ale supporty też były potworzone sensownie a tutaj tak szczerze mówiąc było gówno mydło i powidło !!!Na jakie kolwiek zapytanie ze strony suppa nie było żadnej odpowiedzi !!! Powiem wprost poprostu olaliście support i tyle !!! Pozatym na forum była tylko mowa o main team i wyborze kapitana !!! Przepraszam chłopaki ale taka jest prawda !!! Ja rozumiem że wiekszość spraw dogadaliście na TSie ale jak już wiadomo na TSie nie wszyscy byli !!! Ja na dzień dzisiejszy z taką organizacją rezygnuje z pomocy jak się coś zmieni to zobaczymy !!! Wszyscy mówią że wyszło kiepsko ale to chyba wiadomo z jakiego powodu !!!
Sorki że tak obsmarowałem ale naprawde byłem wkurzony !!
Pozdrowionka

Jak byś czytał uważnie założenia organizacyjne WOFa to zauważyłbyś, że nikt nie mial obowiazku niańczyć ekip supportu. Co więcej - powiem ci, że nawet jak w meduzie sie spotkalismy, to na podane im kordy i propozycje doradzenia czegoś, ktoś odpowiedział , że klany maja swoje taktyki i miejsca.

Klany miały doc czasu aby przygotować sie do eventu. Chociaż mały zwiad mogłby sie przydać (jak to zrobiła ekipa z main teamu).

Po za tym rozpoczęlismy rozmowe o taktyce juz dosyc dawno i tylko 2 osoby cos tam dodały od siebie a tak cisza.

Juz na samym poczatku jak zgłosiłem swoja kandydature to zastrzegłem jeden z warunków, że ma to byc sprawdzian naszych polskich klanów. Sprawdzian na jakim poziomie organizacyjnym ona sie znajdują. Czy uważasz Modras, że ich nieudolność to moze wina maina teama albo może samego kapitana, czyli mnie?

----

Abstrahując od tego to czas sie przygotowac do nastepnej rundy eliminacji. Zgodnie z ustaleniami pierwszeństwo w main teamie ma teraz ta czwórka z teamu głownego ktora sie zameldowała na pierwzej rundzie, ale z przyczyn taktycznych, nie wziela udziału w main teamie tylko supporcie, czyli:
Kedzior, JC, Sid i Lola
W drugiej kolejnosci jest czwórka, która w pierwszej rundzie walczyła :
de'Beliar, Kolo, Buzz, Robo - za co oczywiście dziękuję im, bo mimo ciężkich chwil na polu walki, nie poddawali się.
Do piatku chce juz wiedzieć czy z pierwszej czwórki każdy sie czuje na siłach. W wekend juz czas rozpocząc trening :)

---
Co do supportu - jesli których klan czegos nie rozumie, cos jest niejasne, to prosze pytać. Od tego jest forum. Lepiej teraz, bo gdy za dwa tygodnie sie znów spotkamy na godzine przed meczem to już WSZYSTKO musi byc jasne.
----

UWAGA! do piatku jasna dekalracja co do terminu meczu, Jesli nie bedzie jasnej decyzji - znow walczymy jak poprzednio.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Mar 2009, 20:58 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Ja już rezerwuje sobie czas na następną runde ;)
Sloty na sobote 16 i 20 dla mnie najlepsze, nie sądze aby się do zmieniło.
Ewentualnie sobota 12.

Bede w Support

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Mar 2009, 22:39 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
Pytanie..! Mob Bonusowy to jest jakaś różnica czy trafi support czy main??
Właśnie byłem na zwiadzie na segach. Godzina i 10 min strzelania.. i zero globala... 49tt tiger helm mi wypadl lol... Ale jeśli udało by mi się wyciągnąć fapera na Wofa i wziąłbym coś lepszego niż hl14.. to bardzo możliwe iż oszczędziłbym czasu mainowi szukając globala na segu. W ciągu całego czasu zginąłem tylko raz wiec hunt był bardzo efektywny.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Mar 2009, 23:25 
Mediocre
Dołączenie:
Sierpień 2006
No widzisz ja sie nie chce kłócić bo nie o tym jest ten temat ale pozatym że powiedziałeś że chcesz sprawdzić klany nie było mowy o czym kolwiek innym pytałem 3 razy kto zakłąda supp i na co polujemy nikt nie odpowiedział wiec nie dziw mi się że tak reaguje !!!!W zeszłym roku było wszystko napisane co i jak i gdzie i na co i to dla mnie jest wyjaśnienie a nie że bedzie wof i o tej godzinie i kogo byście wybrali z klanów do dyspozycji !!! Ze strony main teamu nie było żadnego zainteresowania ile osób i na co ma zamiar iść jak sam napisaeś 2 osoby poruszyły temat taktyki ale nikt nie wzioł pod uwage tego że te dwie osoby nie tworzą tylko main teamu ! Bo było nas więcej i nikt żadnej porady nie udzielił ! Może jestem jedyną osobą która jest z tego WOF niezadowolona bo tylko pisze w swoim imieniu i widze że nikt inny niema ochoty na ten temat nic napisać a wiem że są takie osoby !!! Ale ok ! Ja będąc w Meduza dowiedziałem się tylko koordów jakie supp ma przejąć nic więcej pytałem i pytałem nie było odpowiedzi więc organizacja nie dopisała !! Więc mam prośbe następnym razem co już sie ukazało kto co będzie ubijał prosze o konkretne dane supp wali to main wali to o tej i o tej godzinie !!! I co najważniejsze skoro tak jest każdy klan zakłada swój supp z tego wychodzi a tak już nie powinno być bo jest wśród nas sporo słabych graczy którzy chcieliby wziąć udział a nie dadzą rady a mogliby pomódz w huncie i do tego jest pare nowych osób które biorą udział pierwszy raz w WOF i nie bardzo wiedzą o co biega ale to akurat na szybko da się wyjaśnić !!!! Szefo więc proponuje niema sensu się kłócić już o tą runde tylko zadbać troche o reszte Teamu POLAND i dać konkretne instrukcje !! W końcu wy tu sterujecie kto co jak !!!
Pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Mar 2009, 00:42 
Beginner
Dołączenie:
Grudzień 2005
Co do twojego komentarza Modras. Masz pretensje które obarczają Beliara... A tak nie powinno być...

Sprawa jest prosta: Stawić się na zebranie punktualnie a nie 2-3min za późno (nie mowie akurat prosto do ciebie bo nie wiem o ktorej byles), bo informacje sie pojawily i byly dyskusje o Supprocie kto idzie na rybki itd.

Sam Beliarowi przekazalem aby poszedl (wrocil sie) do Meduza i powiedzial Supportowi kordy swiatyni i jakie moby do bicia. Pozatym chętni do WoF-a chodzi mi o support powinni zainteresowac sie zasadami chociaz troszke np dotyczace samego supportu... Dajmy na to: już jest lista mobow jakie bije main team i jakie support wiec pytania jakie moby bijemy mozna oszczedzic. Uwazam ze pytania ewentualnie ktore moglyby sie zjawic w Meduza to: Gdzie znajde spawn danego moba jesli ktos nie wie...

I taka mala podpowiedz. Support jest dowolny wiec moze byc od 2-12 osob w teamie i moga byc to rozne teamy ale w nazwie musi byc "WoF Poland support" tak przynajmniej mowil hurrikane :D

Pozdro

P.S. Jesli bede w supporcie to ide na Segi zaliczyc globa a pozniej moj cel to fresci wiec jesli ktos chetny niech sie zglosi chyba ze wyjdzie sytuacja ze Main team bedzie zapotrzebowany. Wiec jesli czas pozwoli to bede na meczu :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Mar 2009, 05:56 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Kurt: tak, bonus jest wspólny dla maina jak i dla suppa i obojętne kto go walnie. Oczywiście najlepiej jeśli zrobi to supp.

Ciekawe jaki myk będzie z tymi SEGami... Deathifier ustawi minimalny spawn? Maximum maturity?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Mar 2009, 17:15 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Society: DARKSIDE Renegades
Nick w grze: Widziu Widzioslaw DarkSide
http://www.entropiaforum.com/forums/wof ... cores.html

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Mar 2009, 18:05 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Cienizna , ale jest lepiej niż rok temu można powiedzieć hehe kiedy mielismy 24. miejsce ;) po 2 rundach.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Mar 2009, 08:01 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Przypominam, iż do jutra zgłaszamy propozycje odpowiadajacych nam terminów. "wybrana czwórka" z main team też miała sie okreslić czy będzie w tej rundzie walczyć w main teamie.
Niby mozemy całkowicie olac ten mecz a i tak przejdziemy dalej, ale ja tam nigdy sie nie poddaje i będę walczył od poczatku do końca.

A co do terminów - to jak do piatku do 22.00 nie bedzie jasnej propozycji co do pasujacej wiekszosci godziny to rezerwuje znow ten sam slot co poprzednio.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Mar 2009, 09:58 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Zaraz zaraz, a następny mecz jest kiedy? Bo ja myślałem że za tydzien 22/23 marca. A w ten weekend nie ma. A jeśli tak to nie za wcześnie ustalenie terminu?
(i tak u mnie to nic nie zmienia).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Mar 2009, 10:42 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
buzz napisał(a):
Zaraz zaraz, a następny mecz jest kiedy? Bo ja myślałem że za tydzien 22/23 marca. A w ten weekend nie ma. A jeśli tak to nie za wcześnie ustalenie terminu?
(i tak u mnie to nic nie zmienia).

Nie jest za wczesnie. Jednak musze mieć mozliwośc wymiany ekipy, gdyby np 11 osob mi zadeklarowało nieobecnośc na meczu. Na 7 dni przed meczem moge wymienic ekipę - a później juz nie.
Poza tym brak odzewu do piątku da mi spokój zwiazany z deklaracjami uczestników. Skoro nikt nie deklarował nieobecności, to znaczy że będa wszyscy.

A i jeszcze jedno - będę usuwał z main teamu osoby ktory 2 razy pod rząd były nieobecne na meczu nie uprzedzając o tym min na tydzień przed meczem. Sorry ale nie możemy pozwolic sobie na kabaret jaki był rok temu, że nie było potem komu walczyć.

----
uwaga: runda druga eliminacji jest w wekend 21-22 marca 2009. Jeśli nie bedzie jasnej propozycji zmiany slotu na inny, to znów sie spotykamy w w sobotę o 19.00MA w Fort Meduza.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Mar 2009, 11:07 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Ja chetnie odstapie swoje miejsce w main na te runde. Wiec jak ktos z czworki chce wystepowc to niech pisze w temacie, ja wole byc w support.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Mar 2009, 21:33 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
witam

bede na zbiorce w sobote , jak by sie cos zmienilo z zwaiazku z praca to powiadomie wczesniej
nie wiem w co sie ubrac i co miec na sobie , nie jestem forsiasty hunter , bylebym przezył :).

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Mar 2009, 20:29 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Obiecaliśmy pomoc w suport ale nie jego organizacje.
Raczej nie będziemy brali udziału w dalszej części.Sory.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Mar 2009, 21:12 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Nuby z PL.

blech żygać się chce

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Mar 2009, 21:54 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Mortifer napisał(a):
Nuby z PL.

blech żygać się chce

lol jaki komentarz, co sie z wami dzieje ludzie ? a moze PL soc nie ma ochoty na organizowanie ale ma ochote na udział ? wolno im, kiedyś byłem w ich socu i szanuje osoby które tam są tak samo jak szanuje każdy inny soc, mort ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Mar 2009, 22:07 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
hm, na razie omijalem ten watek, ale urna ludzie co tu jest tyle do organizowania

1. zebrac liste chetnych -> jest
2. zrobic np. w excelu grafik kto gdzie moze i wybrac najlepsze godziny -> 5 min. roboty + info od kazdego gracza
3. podzielic na main + sup -> 5 min. roboty + info od kazdego gracza
4. plan: main spotyka sie tu, o tej i o tej, idzie tam i klepie to , supp spotyka sie tu, o tej i o tej, idzie tam i klepie to, z ewentualnymi rozgalezieniami np. jak nie trafimy globa przez iles czasu to zmieniamy, jak do d... respawn to idziemy tam, to juz kwestia strategii na tym sie nie znam

chyba dluzej pisalem tego posta niz czas potrzebny na zorganizowanie tych informacji

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Mar 2009, 22:40 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
To juz chyba jest chetny na zorganizowanie wszystkiego ;>

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Mar 2009, 22:49 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Elanor napisał(a):
To juz chyba jest chetny na zorganizowanie wszystkiego ;>

wiesz, jak jest to takie trudne to moge to chetnie zorganizowac :P w razie czego kontakt na PM, czy w grze kto mnie ma ;) juz nie bede smiecil tutaj, bo to nie miejsce na to :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Mar 2009, 07:00 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Bonki napisał(a):
Obiecaliśmy pomoc w suport ale nie jego organizacje.
Raczej nie będziemy brali udziału w dalszej części.Sory.

A co masz do organizowania? Masz wszystko napisane:
Ludzie z soca X którzy przyszli na zebranie / chcą pomóc - łączą się w teama o nazwie WoF Poland Support X i biją moba ktory jest obecnie na liście dla supportu.
I to samo usłyszysz na zebraniu. Wszystko masz jasne. Chcesz pomóc to działaj wg tego.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Mar 2009, 07:40 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Widzę, iż postawienie w tym roku na prace naszych polskich klanów jedynie uwidacznia słabe strony niektórych z nich. Szkoda, bo myślałem że niektóre klany się zmobilizują i w tej jedynej w roku sytuacji będą się potrafiły chociaż minimalnie zorganizować.

Co do nastepnego slotu - jeżeli nie ma objekcji co do tego terminu to w nastepna sobotę spotkanie w Fort Meduza o 19.00MA. Dla ułatwienia podam co na tym spotkaniu jest:

19.00MA zbiórka
19.05MA krótki wstep i wyjasnienie bieżących problemów/watpliwości.
19.10MA Załozenie teamów (dla klanów, które nie potrafią założyć teama w grze - oczywiście jesteśmy chętni im pomóc) . Main team zakłada kapitan, albo osoba przez niego wyznaczona. Supportowe teamy zakładają dowolne osoby z danego klanu (np wódz, jeśli jest obecny).
19.20MA - ostatnie pytania dotyczące strategi, dozbrajanie się (na spotkanie ludzie powinni juz przyjsc w pełnym rynsztunku(pancerz+bron+amunicja (chyba ze ktos uzywa tylko broni "białej" to amunicja nie potrzebna)
19.30MA Wymarsz na pozycje wyjsciowe: Main team - na pozycję startową (najpozniej ma osiagnąc ja o 19.40- po to aby "wyhaczyc" sobie na czas sędziego). Support przemieszcza sie na wybrane miejsce polowań.
Support:

Frescoquda: Provider + Above: 4 Points

Cornundacauda: All Maturities: 3 Points

Frescoquda: Old + Below: 2 Points

Porada dla supportu: Mierzcie swoje siły - jesli Freski i SEGi (bonus mob) sa za silna dla was, to zawsze możecie ciąć Cornundacaudy, i to niekoniecznie te super silne na TI. Chociaz nie ukrywam, że na tych najsilniejszych będzie najłatwiej zdobyć globala.
W tej rundzie support może walczyc naprawde ze słabym sprzetem i dac rade. Młode krewetki sie przeciez leje z Axe1X0.

Ta runda tez ma małe znaczenie, bo i tak przechodzimy. Nastepne 3 bedą naprawde wazne, bo wtedy odbedzie sie prawdziwa walka.

Szkoda, że niektórzy skladaja broń już na treningu.

Wygramy, czy też nie - jedno jest pewne - po tym evencie wszyscy będzimy mieć obraz naszych polskich klanów. Sami zobaczymy jak to naprawde wygląda. Sami też to bedziecie mogli podsumować.

Głowa do góry - wszystko jest jeszcze przed nami :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Mar 2009, 19:22 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
witam
niektorzy nie potrafia odejsc z ...... nie wiem jak to nazwac poprawnie ( Janusz to do Ciebie sa te slowa ) . powiedziales ze konczysz , to nie wypowiadaj sie lub gadaj sobie na GG, ale nie o tej grze ( oczywiscie nie zabraniam Ci bo to byloby glupie z mojej strony) . trudno jest teraz grac kazdemu i moze dlatego odszedles z gry ,wiec Ci co zostali w PE ( oczywiscie bez naszych "ulubionych traderow" :) - Zabieraczy loot poola )radza sobie na ile ich stac i dla nich takie wypowiedzi sa ....... -dopisz sobie sam
Jezeli masz jakies problemy z jelitami lub żołądkiem idz do lekarza , powinno Ci to pomoc . Miales szanse sie wykazac ze swoim soc MW , nie dalo rady i koniec - temat zamkniety nikt Ci chyba nie powiedzial ani nic nie napisal , że jak jak Cie widzi to MU nie dobrze .
przepraszam WAS za ta wypowiedz tutaj, ale niektorzy maruderzy ci co grali a nie maja co robic ,robia tutaj najwieksze zamieszanie , a swoimi "cudownymi" wypowiedziami tylko przeszkadzaja . Nie masz co robic, zostaw komputer idz na spacer lub zajmij sie jakims innym zajeciem.

wg mnie support powinnien byc jak najwiekszy nawet Ci co nie beda mogli strzelac tez powninni miec jakies zadania .
JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Mar 2009, 19:46 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Może i racja. Dzięki JC za te słowa.

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Mar 2009, 22:47 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
JC naprawde dobrze powiedziane.... czarne na bialym

Wracajac do tematu.

Ja proponuje juz teraz porobic wstepne grupy supportu i zobaczyc wogule kto by sie deklarowal na wziecie udzialu.

Minimum 3 grupy (na tyle nas chyba stac).

A - duze krewety na TI (2-3 osoby z H400 czy p5), jakby bylo wiecej chetnych do polowania na krewety zrobi sie 2 grupy

B - Frescoqudy, tu tak naprawde trzeba z 2 grupy po 3 osoby z jakims ciezszym sprzetem, jak wiadomo ten mob lubi dac i na nim wlasnie poleci najwiecej punktow.

C - SEGI, fajnie by bylo tego bonusa zaliczyc, moze by sie znalazlo kilku chetnych na tego moba. Po zaliczeniu bonusa szybka zmiana na Freski

Wydaje mi sie, ze lepiej by bylo szybciej ustalic main sklad by dac troszke czasu reszcie na zebranie sie w grupy. Bo narazie wydaje mi sie, ze wszystko zostawiamy na ostatnia chwile i jak widac robil sie zament.

Jakby ktos organizowal grupe na Freski to ja bym sie pisal (HL14, HL11).

Pozdrawiam
Sid

P.S.
Napisane po wplywem %, wybaczcie bledy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2009, 07:36 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ekipa do main teama, jak juz pisałem pare postów wczesniej, bedzie składać sie z tej czwórki main teama, co poprzednio działała w składzie support. Do piątku tylko Kedzior zadeklarował się, że nie chce w tej rundzie walczyć w main teamie, więc pozostała 3 i ktoś jeszcze walczą w następnej rundzie w składzie ekipy głównej.
---
oraz: Kolo, Courtney, Lola
---
Przypominając nasz skład, i zesta ekipy w meczach.
1. Main: de'Beliar, Kolo, Buzz, Robo / obecni ale biorący udział w suporcie:
Kedzior, Lola, Sid i JC.

Ta ostatnia czwórka według ostatnich ustaleń miała sie zadeklarować do ostatniego piatku czy nie rezygnuje z tej rundy w skaldzie main team. Zadeklarował sie tylko Kedzior, wiec na jego miejsce wejdzie w tym meczu ktoś z czwórki która nie brała udziału:
sexi69, Devour, Chudy i Courtney

Ze względu na to iż nie chce aby ciągle ta sama ekipa walczyła i dać szanse każdemu, niech do poniedziałku wybierzemy osobę, która zastąpi w tym meczu Kedzior'a.

Kapitan nie musi byc w każdym meczu w składzie main teamu. Ale gdyby trzeba było to oczywiscie jestem zawsze gotów walczyć.

----

Reasumując: na 21.03.09 proponuje skład main teamu w składzie:
Lola, Sid, JC oraz Chudy.

Ja osobiście poprowadze team suportu WOF Poland Support (RL), w ktorego skład wejda ludzie z RL i RLC (oczywiscie ochotnicy:) ). Od ruzau ruszamy na SEGi i po 1 globalu idziemy na freski.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2009, 14:28 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Jak trzeba moge byc w mainie (HL14/15)

Sa propozycje na jakas taktyke, polujemy solo na mniejsze maturity czy w grupie te strasze?

Pozdrawiam
Sid

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2009, 19:48 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
bastuję tę rundę, szkoda sił imo na te moby

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2009, 21:01 
Mediocre
Dołączenie:
Sierpień 2006
No i teraz to zupełnie inaczej wygląda wkońcu zaczeliśmy się organizować !!! I tak powinno być cały czas tylko zobaczymy co z tego wyjdzie !! Pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2009, 23:30 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: Martre
de`Beliar napisał(a):
Widzę, iż postawienie w tym roku na prace naszych polskich klanów jedynie uwidacznia słabe strony niektórych z nich. Szkoda, bo myślałem że niektóre klany się zmobilizują i w tej jedynej w roku sytuacji będą się potrafiły chociaż minimalnie zorganizować.

de`Beliar napisał(a):
Szkoda, że niektórzy skladaja broń już na treningu.

Wygramy, czy też nie - jedno jest pewne - po tym evencie wszyscy będzimy mieć obraz naszych polskich klanów. Sami zobaczymy jak to naprawde wygląda. Sami też to bedziecie mogli podsumować.

generalizujesz przyjacielu, wyciagajac zbyt pochopne i nieprzemyslane wnioski
chec ludzi do wziecia udzialu w tym evencie (badz jej brak) wynika z wileu rzeczy, prawdopodobnie jakbys sie zastanowil, wpadlbys na pomysl, coz takiego na to wpywa/wplynelo ...
soce to nie organizacje paramilitarne tak btw
nikt nie klaszcze na rozkaz, nikt nie czysci butow itd, to zywi ludzie

ciekawi mnie powod dla ktorego PL zrezygnowalo z dalszego udzialu...

p.s. o widze Mort, ze nie tylko do mnie zaczales sie przy...ac, hmm ciekawe, kryzys na studiach?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Mar 2009, 06:27 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Martre napisał(a):
soce to nie organizacje paramilitarne tak btw
nikt nie klaszcze na rozkaz, nikt nie czysci butow itd, to zywi ludzie

Ale ja o tym dobrze wiem. Jednak moim zadaniem jest tu z tej grupy ochotników do eventu wykrzesać choć odrobinę entuzjazmu :)(mission imposible). Wiem, że MA nie rozpieszcza graczy, ,że jest swiatowy kryzys, większośc graczy pracuje albo/ i zajmuje się też rodziną, psem, kotem itd.

Ale skoro już siadamy przed jakąś grą to sie bawmy jak potrafimy najlepiej albo nie grajmy w nią jak nie mamy humoru.

----
Jeśli chodzi o krótki komentarz dot. strategii na nastepną rundę:
Main team : totalny luz, jeśli Deathiefier podniesie maturity hoglo to ciąć tylko furory. Olac resztę bo szkoda tylko kasy.
Support: Pomysł z podziałem wg stopnia wyzwania mobków jest IMO dobry. Ci co jednak mają naprawdę słabe wyposażenie (np pixie i axe1x0) mogli by np zapolować na mlode corny kolo ares - jeśli trafia choc jednego globala to i tak będzie więcej z tego zabawy niż po trafieniu 10 na hoglo :).
---
Co do składu main teamu na nastepny mecz - widze ,że jak poprzednio trzeba będzie wybrać z tych co przyjdą na spotkanie, bo tak to mogę wybierać bez końca.
---
Krótki poradnik dla nowych graczy dot. WOFa(tych co chcę wziąść udział ale nie wiedzą jak):
1. Przygotowac sprzęt (bron+ammo+jakis pancerz)
2. Przyjść na zbiórkę ochotników do Fort Meduza (Eudoria) na godzinę 19.00MA (najlepiej punktualnie albo troche wcześniej - nalezy zdawac sobie sprawe iz jesli sie ktos spozni moze przegapic wazne instrukcje, dolaczenie do ulubionego teamu itp)
3. Przystapić do teamu, ktory wybiera sie na mobka na "ktorego mam jakies szanse" lub poprostu "mi pasuje". Nalezy do zrobic miedzy 19.00 a 19.30
4. 19.30 wymaszerowac wraz ze swoim teamem na miejsce gdzie bedzie się polowało na wybranego mobka.
5. 20.00MA-23.00MA polowanie (oczywiscie mozna spokojnie skonczyc wcześniej, jesli sie tylko ma ochotę)

Jeśli jest jeszcze cos do wyjasnienia to proszę zadawać pytania.

pozdrawiam :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Mar 2009, 11:27 
Green
Dołączenie:
Marzec 2008
HP: 220
Society: BlackAngels HQ
Nick w grze: Zlotko
bycmoze wszyscy czekaja na te "glowne" rozgrywki i w trosce o stan konta olewaja treningi ;)
Ja tam na pierwszej rozgrzewce sie dobrze bawilem, mimo sporych strat ;) Jezeli czas dopisze, to postaram sie byc w sobote i wspomoc suppa.

Osobiscie wole wczesniejsze godziny, bo mam szybszego neta (PLAY online), no i wolny wieczor po evencie ;) Ale, jako ze wspomagam support, wiec mam zapewne nie wiecej niz 0,5 glosu ;)

tak czy siak, postaram sie byc w sobote.

o ile thorio byly ciutek mocne, to w tym wypadku, mniej zamozni gracze maja okazje sie wykazac na krewetkach ;) wiec miejmy nadzieje, ze zjawi sie wieksza ekipa niz ostatnio

w poprzedniej rundzie fapowal mnie moj znajomy, byl za slaby na polowanie, wiec kupilem mu T'ka (L) i skillowal sobie fapujac team. Koszta niewielkie, a napewno duzo pomogl. Polecam ten sposob i jednoczesnie zachecam slabszych graczy do takiego wspomagania WoF'a

Co do support-teamow, to ja moge zaproponowac team z p5a/h400 , ale do tego chyba przyda sie nowy wÄ…tek...
WoF Support 21/03/2009

PS. TS dobra rzecz ;p podnosi emocje i ulatwia komunikacje :]

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Mar 2009, 09:29 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Deathifier zamieścił na EF mapkę z rozrysowanymi spawnami na zbliżający się weekend
Poniżej właśnie ta mapka:
Image

odnośnie taktyki main to proponuję spróbować najpierw zaliczyć cokolwiek z hogglo (alphy to zupełnie nie moja liga, ale do odwaznych świat należy ;) ) potem skoczyć na 'chwilę' na foule i małe furory i docelowo w grupie ciąć duże furory.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Mar 2009, 17:54 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Sorki ale ja odpadam w ten weekend.

Urodzila mi sie cureczka i w ta Sobote robie pepkowe.
Naprawde mi przykro ale sila wyzsza.

http://www.youtube.com/watch?v=Rxhzefbm ... re=channel

Pozdrawiam
Sid

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Mar 2009, 19:14 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Gratulacje :)Tatusiu

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Mar 2009, 20:04 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 154
Society: SKILL or DIE
Nick w grze: Devour The One
Ja się zgłaszam do Main teamu na sobotę. Byłem dziś przetestować Hogi Alpha od 1 do 120 dmg mi zadaje. Old Alpha do ok 160 ale to już nie na moje HP. :D
a tu takie małe coś:
Image

Grats Sid :) Å‚adne ATH

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Mar 2009, 13:38 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Brawo Devour !!

Będziesz na pierwszej linii ognia :)

A dla przypomnienia:

Sobota 21.03.09 o godzinie 19.00MA
zbiórka w Fort Meduza

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Mar 2009, 00:09 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Uwaga! Jeszcze aby nie bylo paniki w ostatniej chwili. W skrocie plan jest taki:

Main team:
19.00 MA zbiorka w Fort Meduza
19.05 MA załozenie teamu z obecnych zawodników Main team. Ostatnie słowa dot. strategii. (tutaj proszeni sa WSZYSCY obecni z teamu głownego, nawet ci ktorzy maja isc z suportem potem)
19.30 MA : Main team : teleportuje sie na amethere na: 15351, 33533 (obowiazkowo maja tam byc 4 osoby z main teamu - *lub mniej jesli zdecydujemy iz np. postawimy na suport tym razem)
19.40 MA main team dobiera sobie sędziego i czeka na start.
20.00 MA tp na TI i ciecie furorów (Devour tnie z faperami hoglo )
23.00 MA zakończenie zabawy

Support:
19.00 Zbiorka w Fort Meduza
19.00 zakładanie teamów i wyjaśnienia bieżących problemów
19.30 wymarsz (tp) na TI i rozstawienie siÄ™ na pozycji na walkÄ™ z wybranymi mobkami (SEGi/Freski/Corny) - do wyboru
19.45 Zajecie dogodnych pozycji (nie ma przeciwwskazań aby juz nie zacząc polować - falsstart nie jest karany, tylko punktow nam nie licza przed czasem
20.00-23.00 nawalanie ile wlezie w mobki :)

o 23.00MA koniec.

* o ilosci osob w tym meczu w main team zdecydujemy w Fort Meduza

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Mar 2009, 09:18 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Pepkowe przelozona na za tydzien, zamelduje sie dzis w meduzie, sprzet na Furory jest.

GO POLSKA !!!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Mar 2009, 00:46 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
witam
prosze o wykreslenie mnie z teamiu, zawalilem .
przepraszam -tyle moge powiedziec , dziekuje wszystkim z teamu SId ,LoLa ( mam do rozliczenia z wami przedmiot ) .Niestety nie nadaje sie .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Mar 2009, 01:07 
Beginner
Dołączenie:
Grudzień 2005
Wyluzuj JC :)
Po to są takie imprezy też aby jeden od drugiego się uczył...
Zdarzyło ci się to pierwszy raz więc luzik i poprostu się poprawisz i będzie gitara :)
Widzimy cię w dalszym składzie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Mar 2009, 01:20 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
JC Krakow napisał(a):
witam
prosze o wykreslenie mnie z teamiu, zawalilem .
przepraszam -tyle moge powiedziec , dziekuje wszystkim z teamu SId ,LoLa ( mam do rozliczenia z wami przedmiot ) .Niestety nie nadaje sie .

JC

JC jestes za surowy wobec siebie.
198pkt to dobry wynik, na koniec chcielismy za wszelka cene zdybyc globa na Globsterach i to troszke podnioslo cisnienie. Ale wszyscy dzis spisali sie super, byla dobra komunikacja miedzy mainem i suportem a o to przedewszystkim chodzilo.

Jedyna rzecza o ktorej musimy pamietac jest to, ze caly team MUSI byc w punkcie zbiurki po zakonczeniu rundy, dzis niestracilismy punktow ale bylo blisko.

Nastepnym razem postaraj sie zalogowac na TS to znacznie ulatwi zycie Tobie.

Dzieki wszystkim za dobra zabawe i pamietajcie, ze za 2 tygodnie zacznie sie prawdziwa jazda.

Pozdrawiam
Sid

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Mar 2009, 01:22 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
nie zloszcze sie tylko nie rozumiem ,jak nie rozumiem nie wchodze -taka mam zasade , tam gdzie sie nie nadaje lub nie chca mnie , w tym wypadku jest ze sie nie nadaje .

poprawie za kilka sezonow ,zawalilem glupia sprawe - zbiorke po evencie ,ktora wiecej znaczy niz sam event . dla mnie bzdura kompletna .
decyzja moja jest ostateczna - to moja i tylko moja winna .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Mar 2009, 01:31 
Beginner
Dołączenie:
Grudzień 2005
Wyluzuj JC :)
Po to są takie imprezy też aby jeden od drugiego się uczył...
Zdarzyło ci się to pierwszy raz więc luzik i poprostu się poprawisz i będzie gitara :)
Widzimy cię w dalszym składzie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Mar 2009, 07:43 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Heh z globsterem to jaja były niezłe ;) Jakbym wiedział (przez te krzaczki to słabo było widać) że Beliar tak naparza tego globstera to przynajmniej rozłączyłbym wcześniej teama .
A tak to okazało się że zadaliśmy więcej dmg niż main.
Loot podzielio że ja dostałem np 627 ammo a Beliar 534, więc równo go jechaliśmy...
Sorka z mojej strony :) za nadgorliwość.

Image

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Mar 2009, 08:21 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Dziekuje wszystkim biorącym udział w tej rundzie za danie z siebie wszystkiego. Wynik sam mowi za siebie, ale nie to jest wazne. Wazne jest to, że wszyscy potrafiliśmy sie zmobilizować. Fakt iż support siągnął max 135 punktoów na 40 minut przed koncem meczu to już naprawdę coś. Ale i main team radził sobie naprawdę dobrze.

Co do globsterów - to tylko z uwagi na dobry wynik i małe znaczenie tego meczu sobie mogliśmy pozwolić na ten wypad. Gdyby to był już mecz eliminacyjny, to stanowczo bym odmówił taiej akcji. Sami teraz widzicie, że jednak globstery i foule nie były warte uwagi. Te samo doswiadczenia mamy z innych meczy i trzeba je wziąć pod uwage w nastepnych.
No ale oczywiscie najpierw czekamy na listę mobków i to czy czasem nie wrzuc nas do jakiejś "grupy śmierci" :)

JC - jesli o ciebie chodzi -t wiedz, że i tak stoisz wyżej w klasyfikacji o tych co w ogóle nie przychodza na mecze więc wyluzuj :). Bardzo sie cieszę, iz jesteś obecny już na drugim z koleji meczu. Tak trzymać - a drobnymi potknięciami się nie przejmować. :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Mar 2009, 09:52 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Dziękuję wszystkim za wspólną zabawę, bylo naprawdę nieźle, support spisal się na medal zdobywając maksymalną ilość punktów dużo przed końcem czasu. Wynik main móglby być rzeczywiście nieco lepszy, ale postanowiliśmy sprawdzić foule (w ciągu 30 minut raz 'otarlem' się tam o globala) i globstery jakieś 40 minut przed końcem. Szczęście przy tych mobkach nie dopisalo, ale również furory byly himeryczne, byl okres zdaje się ok. 50 minut bez globala w ogóle. Moim zdaniem foule byly w stanie rzucić globala, jak byśmy polecieli tam razem wszyscy na początku, natomiast przy globsterach byly już spore straty czasu związane z revivowaniem, tepowaniem i ustawianiem się do moba.
Aby zilustrować jak wygląda wzorowa wspólpraca zamieszczę taki obrazek (dwóch czlonków main jest fapowanych przez sześciu ludzi supportu) ;)
Image

Szczególne podziękowania dla Robo za wypożyczenie ampa.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Mar 2009, 14:05 
Beginner
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hehe :)
Beliar wydaje mi sie ze wlasnie w takich bonusach musimy szukac pkt.
Tak jak widziales z globstera glob byl do wyjecia a szczegolnie jakby bylo 4 attakujacych.
A pozniej ryzyko na foulach i tez a jak by sie udalo 4 moby zdobyc to by byly +35pkt za bonusy i punkty za 1 globstera i foula.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Mar 2009, 00:05 
Beginner
Dołączenie:
Grudzień 2005
I jest juz lista :)
Z tego wszystkiego najbardziej mi sie podoba mob bonusowy bo bedzie latwo go zaliczyc :)

Stage 3: The Wild Bunch

April 4-5, April 11th/12th AND April 25th/26th (split for easter); May 2-3

Main:

Malcruentor (Guardian and Above) 10 points

Hispidus (Guardian and Above) 9 points

Scaboreas (All Maturities) 8 points

Malcruentor (Provider and below) 7 points

Ambulimax (All Maturities) 6 points

Hispidus (Provider and below) 5 points

Support:

Molisk (Leader) 4 points

Tezlapods (Any Maturity) 3 points

Molisk (Young-Warrior) 2 points

Bonus:

Phasm (All Maturities) 25 points

Odrazu co do tego chciałbym się wypowiedzieć to że tutaj napewno trzeba złapać bonus za 3 albo lepiej 4 rodzaje mobow. Tylko to nas moze podratowac :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Mar 2009, 06:11 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Trzeba będzie zobaczyć jak wygląda spawn Hispi i smoki przed eventem, bo jeśli nie poprawią to raczej Ambu zostanie głównie do cięcia.
Trzeba będzie na bierząco liczyć punkty swoje i bezpośrednich przeciwników i wtedy decydować czy warto ryzykować wypad na dodatkowe moby.
Support ma dość dobrego moba z kilkoma spawnami. Tylko Tezla będzie musiał ktoś samotnie pomęczyć, jakiś farciarz Bobi albo inny ;)

Support musi znowu dopisać, tym razem jest do zdobycia 150 a nie jak poprzednio 100 punktów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Mar 2009, 13:21 
Mediocre
Dołączenie:
Listopad 2006
Nick w grze: Cedrak Bobi Ziom
eee tam odrazu farciarz , moge na telzapody skoczyc , zreszta jest jeszcze troche czasu

Pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Mar 2009, 15:31 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
trochÄ™ statystyk z poprzedniego roku przed decydujÄ…ca rozgrywkÄ…:

kwalifikacje
24 miejsce

etap 1:
Main 116
Support 43

etap 2:
Main 113
Support 12

3 runda

Rumunia - Polska 225:286
Main:
165 20 globali
15 variety bonus
Support:
63 12 globali
5 variety bonus
(25 bonus mob)
13 high loot bonus
25 win bonus

Belgia - Polska 268:419
Main:
207 26 globali, 1 susan's
15 variety bonus
Support:
154 39 globali, 1 susan's
5 variety bonus
(25 bonus mob)
13 high loot bonus
25 win bonus

Kanada - Polska 143:381
Main:
194 24 globale, 1 HOF
15 variety bonus
Support:
131 29 globali, 1 HOF
(25 bonus mob)
5 variety bonus
13 high loot bonus
25 win bonus
(jakiś bład tu jest bo poszczególne punkty dają w sumie 383)

4 runda

Anglia - Polska 365:303
Main:
120 12 globali, 1 HOF
50 variety bonus
Support:
115 26 globali
5 variety bonus
(25 bonus mob)
13 high loot bonus

Polska - Australia 326:163
Main:
157 18 globali
30 variety bonus
Support:
96 22 globale
5 variety bonus
13 high loot bonus
25 win bonus

Finlandia - Polska 364:151
Main:
67 7 globali
15 variety bonus
Support:
64 18 globali
5 variety bonus

Z ciekawszych rzeczy jest to, że nasz rekord to 419 punktów w meczu z Belgią, ciężko będzie to pobić w tym roku, ale wszystko jeszcze jest możliwe.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Mar 2009, 15:41 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
No no moliski leadery.. często trafiają... prawdziwe wyzwanie dla support, ciężko odfapować
Na tezla poszedłbym tylko dla bonusu.. a tak przeszedł z powrotem na moliski..
Na malcruentory to najlepiej ml35 albo jungle stalker.. :)
A jeśli support trafi globala na phasmie no to te punkty doliczają się supportowi, czy po prostu dodają ogólną punktację drużyny? bo jeśli to pierwsze to bez sensu zapychać limit punktów bonusem :P
p.s. sry za nieznajomość zasad wof

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Mar 2009, 16:40 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Courtney napisał(a):
...
A jeśli support trafi globala na phasmie no to te punkty doliczają się supportowi, czy po prostu dodają ogólną punktację drużyny? bo jeśli to pierwsze to bez sensu zapychać limit punktów bonusem :P
p.s. sry za nieznajomość zasad wof

Punkty za moba bonusowego nie zaliczają się do zalożonego z góry limitu dla supportu, czyli 150 punktów w nastepnej rundzie. Support może zdobyć, więc 175 pkt maksymalnie (bonus za variety jest już jednak zaliczany, jako punkty w ramach limitu )

ogólnie wszystkie możliwe bonusy do zdobycia w jednym meczu to 150 punktów

25 bonus mob
50 main team variety boost (gdy 4 rodzaje mobów zaliczone, 2 moby to 10 pkt, 3 moby to 25 pkt)
10 support variety boost (gdy support zaliczy oba rodzaje mobów)
25 sweep boost, gdy wszystkie kategorie punktowe main i supportu są zaliczone (do tego bonusa zaliczają się również globale zdobyte przez support mimo, że osiągnąl wcześniej swój limit)
15 loot boost, premia za najwyższy loot w meczu
25 premia za zwycięstwo w meczu

do tego:
HOF podwaja punkty za danego globala w main i supporcie,
ATH zdobyty przez main podwaja calkowity wynik w danym meczu (z tego co rozumiem wynik main+support),
natomiast ATH supportu podwaja wynik supportu nawet, jeśli przekracza on po podwojeniu limit
Susan 113 Bonus - każdy global 113 PED daje podwójną ilość punktów

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 27 gości

Panel
Skocz do: